Älskar sånt här!

Tack Alex för inspirationen!

VUXENPOÄNG

Jobb (1p): Jajemensan
Visitkort (1p): Nope
Konferens(1p): Det händer
Bor hos föräldrar (-2p): Nej, Gud bevare mig
Är sambo (1p): Ja
Är förlovad (1p): Det oxå
Är gift (1p): Nä, och det lär väl inte bli så heller
Skild (3p): Nej, det hänger ju lite ihop med föregående punkt
Äga villa (2p): Nä, men lägenhet. Gills det?
Ha en bil (1p kombi +1p): Bil: JA. Kombi: JA
Hund (1p): Nej, de luktar
Lån (1p): O ja
Gemensam ekonomi (1p): Aldrig i livet

Pensionssparar (1p): Ja

Storhandla (1p): Ja, med lista och allt

Ica-kundkort (1p): Flitigt använt oxå
Använda rabattkuponger (2p): Det händer
Äga hushållsassistent (1p): Nä, men en stavmixer
Äga diskmaskin (1p): Japp
Dubbelsäng (2p): Ja, annars blir det lite trångt. Do not mess with my sleep!
Ha julgran på julen (1p): Ja och en riktig oxå
Gråa hår (1p): Hittade ett i somras
Celluliter (1p): O ja, ser ut som ett apelsinskal
Prenumerera på morgontidning (1p): nej, är för snål för sånt
Lösa soduku (1p): JA!
Välja att inte svara i telefon (2p): Dagligen
Putsa fönster (1): Ja, händer till och med att jag gör det med fönsterskrapa och allt, men SK är bäst
Svampplockning (2p): Det sköter svärmor
Långfärdsskridskor (1p): Nej då kan man ju drunkna. Tacka vet jag längdskidor
Parmiddag (1p): Varför då?
Vinprovning (1p): Blää, nej
Danskurs (1p): Nej det skulle bara se roligt ut
Partaja till 70-tals hits (1p): Alltid
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p): Kanske, om man skippar kaffet
Däcka före 23.00 dagligen (1p): Nej, måste kolla på Bones först
Föredra soffan framför krogen (1p): Ja, är rädd för det
Spela bingolotto (1p): Inte sedan Loket slutade ;)
Tycka att Ernst Kirschstiger är en pudding (1p): O nej, pallar inte människor som inte kan använda strumpor till långbyxor
Ha höftproblem (1p): Ja faktiskt. Vänster höft spökar lite ibland, den hoppar nästan ur ibland. Har några trasiga ledband sedan jag spelade fotboll :)
Köa till Allsång på Skansen kl 7 (2p): Nää
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p): Det händer, speciellt när jag jobbar.

Hur många lyckades jag skrapa ihop den här gången? .... 24!!! Fick typ 20 när jag gjorde det förra gången. Hur många får du ihop?

Så sant!

"Så här långt har tränarbytet inte hjälpt Brynäs särskilt mycket. Det är som att pinka i brallorna. Det blir lite varmare för stunden, men bara för stunden."

- Niklas Wikegård -

Moahahaha.....

Idag lyckades jag titta på nästan ett helt avsnitt av Idol igen. När kvällen startade var det fyra stycken tävlanden. Med fyra tävlande kvar av x antal tusen sökande kan man förvänta sig en viss standard, men nej då vad är det jag skådar?
Vi kan väl sammanfatta det hela genom att gå igenom de tävlande en och en:

Marie: Sjunger bra och rockade rejält ikväll. Den största nackdelen hon har i bagaget är väl att hon varit med i Big Brother innan, dock för hundra år sedan (TV-år) men ändå. Dessutom är det lite för mycket: "Ja men Gud jag kan ju inte sjunga, vad glad jag blir att ni tycker om mig, det trodde jag aldrig skulle ske, jag sökte bara för att det var en kul grej" Yeah right säger jag. Erkänn att du vet att du knäcker och att du inte siktar på nåt annat än att ta hem skiten!

Daniel: Kära läsare! Denna man är tippad att ta hem hela Idol 2007. Jag upprepar: ta hem hela Idol 2007! Med hjälp av vadå? Karl kan ju inte sjunga och spasmar runt som som en lätt påtänd aerobicinstruktör. Jag tappade tilliten på världen när Kishti började gråta under hans audition, hon måste ha fått nåt i ögat. Nån annan förklaring kan jag inte hitta, inte ens när jag letar med lupp, förstoringsglas OCH glasögon. Och ja just ja! Det glömde jag ju! What's up med den här kaptensbindeln? Det var kul ungefär halva första avsnittet han hade den.

Andreas: Det här är en man från Skåne som kom till audition och såg ut som Robert Prytz. För er som inte bryr er om fotboll länkar jag hit. Efter påstötningar från juryn klippte han sig och kom tillbaka som en ny man. Vet inte om det blev så mycket bättre efter det, nu ser han ut som han har peruk, men who cares? Han kanske inte är så fager men han kan faktiskt sjunga. Är en man av folket (vem är inte det? Men ni förstår kanske vart jag vill komma) och en som man verkligen skulle unna att vinna. Blev sågad längs fotknölarna ikväll för att han inte dansar och rör på sig, men kan man inte är det bättre att låta bli. Det är min personliga åsikt som jag tycker att många ska ta sig en funderare över. Speciellt nästa tävlande som är...

Amanda: Denna varelse måste ha gått samma dansskola som Daniel. När hon rör sig på scen ser hon ut ungefär som om man filmat en katt som sträcker på sig och sedan spelat upp det i dubbel hastighet. Hon drar liksom in armen...vad kommer att hända?....vänta nu....FJONG....så flyger liksom armen ut. Denna rörelse upprepar sig sedan i ett oregelbundet mönster med växelvis armar, växelvis ben. Behöver jag nämna att människan inte har skor på scen och så går hon inåt med fötterna, ungefär som en trotsig fjortis som försöker vara söt men inte så att nån märker det. När det kommer till sången har hon en ganska skön röst men hon sjunger ta me fan falskare än...jag kan nog nästan säga mig själv. Spela in en platta med henne och hon har ingen röst kvar. Oj nu höll jag på att glömma...hon är oxå tippad att gå till final.


Inte nog med att de tävlande borde tänka på att skaffa ett extraknäck så beter sig ju juryn som att de vill bli satta i husarrest i ett sekel. Om de är så upprörda över att fel artister gått vidare (då menar jag sågningen av Andreas) så får de ju antingen ta sitt pick och pack och dra vidare eller så får man ju göra om hela programmet så att juryn bestämmer hela vägen vilka som ska vidare.
Tycker att det börjar bli dags att lägga ner programmet nu. Säger som min husgud (efter Oprah) Alex Schulman att Idolerna är inget annat än hyfsade coverartister. Ingen kan ju på fullaste allvar mena att de vill skaffa ett fullängdsalbum med nån av de som nu är kvar.

Och vilka är det som är kvar då? Jo! Daniel åkte ut! Moahaha.... Citerar en stor man:

- Äntligen - Gert Fylking

P.S. Alex? Du hade gjort Livin' on a Prayer mycket bättre ;)

Idag...

...har gått alldeles för fort. Vet inte hur det blev med grammatiken där men det bjuder jag på, ni förstår kanske ändå. Tänkte bjuda på lite kunskap då jag vet att detta blivit efterfrågat den senaste tiden. Så kära läsare, det vi ska lära oss lite mer om idag är...ett ord faktiskt, det blev: Önskan (ordet alltså).

Tänkte dessutom meddela att jag börjat modeblogga. Här kommer DAGENS OUTFIT :

image22

Topp: Rutig damskjorta by Johan Skoglund
Byxa: Svarta femficksbyxor by Johan Skoglund
Penna: Blå bläckpenna by BIC
Skor: Svarta skinnskor by Arbesko

Vill även rikta ett stort TACK till chiifen som påpekade att jag faktiskt såg ut som jag var 25 idag när jag hade glasögonen på mig och att han fixade och trixade så jag fick ledigt över jul och nyår. Cred mannen!

Tack för idag kära medarbetare, idag var det kul att jobba!La Carola

Har precis tagit mig igenom ett helt avsnitt av Idol. Har inte hänt på jättelänge, har jag inte jobbat har det varit nåt annat. Öppningsnumret idag fick mig att tänka: "Låt inga representanter från amerikanska Idol se detta spektakel, de kommer att skratta sig själva till döds". I USA är det ju verkligen potentiella sångare med i programmet, inga medelmåttiga duschsångare som här. Det lät inte alls bra. De slaktade verkligen Madonnas paradnummer "Like a Prayer". Jag sjunger verkligen inte bra, men jag hade inte gjort bort mig i det där gänget.
Alex?! Nästa år måste det vara dags för oss. Om jag sjunger Summer of '69 på audition, vilken sjunger du?

Dock artade det sig lite när "Idolerna" sjöng sina nummer men det är ju inte direkt nån av dem man skeppar utomlands för att representera landet.


Kvällens ljuspunkt var dock Carola. Säga vad man vill om den överkristna smilfinken men kvinnan kan ju sjunga. Hon behöver ju bara öppna käften så låter det bra. Skulle ju inte bli jätteledsen om jag vaknade en dag och lät som Carola (när hon sjunger).

Nu har jag fått lätta mitt sinne lite så kan jag nog somna med ro.

Dagens trivia: Var det nån mer än jag som observerade Idol-Jonah (han var med 2005) i kören i dagens avsnitt? Kan berätta att han jobbat på McD än gång i tiden.

Tjipp Tjoho

Borde egentligen sova!

Snart ringer klockan och jag måste gå upp. Närmare bestämt kl 05.30. Börjar jobba halv åtta. Tänkte bara dra iväg en "dagens kunskap" för att välkomna Alex hem till Sverige igen och för att ni som är lediga i helgen ska ha nåt att ägna er åt. ENJOY!!!

Vi ska nu få lära oss mer om: Toaletter i Japan. Detta är ju lite extra intressant med tanke på de diskussioner jag och Denise haft om kineser och deras toalettvanor.

Let it snow, let it snow, let it snow

Blir som ett barn varje år när första snön kommer. Vaknade vid sju imorse och kunde inte somna om. När jag kom in i vardagsrummet såg jag att det snöat ute och gjorde ett lite glädjeskutt för mig själv. Nu har det gått en och en halv timme och snön ligger fortfarande kvar. Dock regnar det lite väl mycket för att snön ska ligga kvar så länge till. Nu lär jag seriöst börja fundera på vilka skidor jag ska köpa till vintern. Elin, hjälper du mig?Nu vet jag varför!

Ni som jobbar med mig har nog inte undgått att om jag någonsin skulle söka till Idol skulle jag dra av Summer of '69 med Bryan Adams. Nu vet jag varför! Sug på den har textstrofen:

Ain't no use in complainin'
When you got a job to do
Spent my evenings down at the drive-in
And that's where I met you

Bryan Adams

Kan det bli mer träffande?


Trenden växer

Känns skönt att veta att min kunskapssatsning är så pass uppskattad. Senaste nöjda kund är Alex syster. Alex själv är i Egypten och flyger matta och rider kamel eller nåt i den stilen. Jag lovar, jag är inte ett dugg avundsjuk, inte ett dugg.
Kommer nog inte att vara lika frekvent framöver som jag varit den senaste tiden. Har fått nycklarna till nya lägenheten så nu är det rust som gäller. Tur att man har händiga svärföräldrar som ställer upp annars skulle tapeterna hamna snett och takfärgen släppa efter en vecka. Detta är ju ett alldeles ypperligt tillfälle för Denise att komma ikapp gällande bloggandet. Hon har ju haft lite ångest över att jag varit mer frekvent än henne. Det är nog bara en fas snufsan, det går nog över snart.

Tänkte dock bjuda på en goding inför helgen, så gör er redo. Plocka fram snittarna, tänd lite ljus och ställ vinet på luftning för nu ska vi lära oss allt om...corned beef...detta beryktade matfenomen.

Ha en trevlig helg på er, speciellt om ni jobbar.

RSS 2.0