Förbannade småbarnsföräldrar

Vad är det för fel på småbarnsföräldrar och då speciellt mammor? Dessa människor beger sig ner på stan med sina barnvagnar och grupperar sig i formationer bestående av minst en till likasinnad kvinna med barnvagn. Syftet med dessa formationer verkar vara att göra shoppingturen så sur som möjligt för oss som inte har barn eller har vett att lämna barnvagnen hemma. Så fort de ska förflytta sig gör de det i en tät rad, sida vid sida. Formationen är så tät att inte ens en pansarvagn kan bryta sig igenom.

Väl inne i en affär lämnar de allt vett utanför och mister all uppfattning om storlek och då pratar jag om storleken på barnvagnen. Den ska tydligen med överallt, till vilket pris som helst. Jag har inga egna barn så jag kan inte uttala mig i frågan men så orolig för sitt barn kan man inte vara att man inte kan lämna barn och barnvagn max två meter ifrån sig och titta på kläderna som hänger på hyllan längs väggen.

Genade genom Lindex idag och stötte på två skolboksexempel på detta fenomen. Närmar mig utgången som ligger vid barnavdelningen och märker att min väg är hindrad av en tjej i min egen ålder med barnvagn som står och tittar på en klädställning med barnkläder. Fine by me, jag kan ju gå på andra sidan av ställningen. Nehedå! För där står hennes vännina och blockerar vägen med en TVILLINGVAGN! Detta hade ju heller inte behövt vara ett problem om de flyttat på sig när det kom folk, men det var ju tydligen för mycket begärt för de har hittat en klädställning med REA på barnkläder och det är ju inget man avbryter bara så där. Som den oerhört timida person jag är säger jag inget utan bestämmer mig istället för att genomföra ett vetenskapligt experiment: hur länge får jag stå där och glo innan de fattar att man kan flytta på sig utan att folk behöver be om det? Svaret på det blev cirka fem sekunder men då hade jag fått understöd från oväntat håll, nämligen en annan mamma med barnvagn som undrar om hon kan få komma förbi. Denna mamma var korrekt utrustad för en shoppingtur med en barnvagn som inte var jämförbar i storlek med en mindre Finlandsfärja utan istället  var alldeles lagom stor. All heder åt henne!
 

Har lovat mig själv att om eller när jag väl skaffar barn ska jag inte låta såriga bröstvårtor, flytande Alvedon och snoriga dagisbarn stiga mig åt huvet. Jag ska behålla den heder jag hade innan barnet dök upp och jag ska inte glömma hjärnan på BB och åka hem utan. Skulle jag börja sväva iväg får ni gärna påminna mig om detta inlägg.

Peace out!

Jaja, jag bjuder väl på en "dagens" oxå då. Med tanke på inlägget kan jag slå vad om att det blir mjölkstockning eller moderkaka. Nu ska vi se...Födelsekyrkan...lämpligt nu när vi börjar närma oss jul.

Kan inte låta bli

Tänkte strunta i att sprida kunskap idag men jag kan inte låta bli när jag blir så peppad av Alex. Eftersom hon verkar läsa mina inlägg kan jag meddela att jag får sår i gommen av McDonald's Frukostmacka. Och så får jag blåsor på tungan av kiwi, om det räknas.

Okej, här kommer det... granatäpple...det blir dagens grej.

Dagens...

Känns skönt att veta att min kunskapssatsning här på bloggen verkligen fungerar. Alex erkänner att hon faktiskt lär sig något och det tänker jag inte ta ifrån henne. Därför tänker jag bjuda på lite kunskap även idag även fast jag inte tänkt det från början.

Dagens fenomen blir... en person faktiskt! Gud vad trevligt! Det blir... Balle, runristaren. Och ännu en gång vill jag påpeka att detta inte är ett skämt. Det var vad som slumpades fram och då är det så.

"Live long and prosper"

En till....

Nej vad säger ni kära läsare? Ska vi ta oss an ett nytt fenomen att fördjupa oss i?

Dagens fenomen blir: Flatulens...och detta är inte ett skämt, det var helt seriöst det första som kom fram när jag sökte en slumpartikel på Wikipedia.se. Det här kan ju bli hur kul som helst. Vi får se om det blir ett nytt fenomen imorrn annars får ni hålla till godo till nästa gång.

Ny kunskap

Då var det dags igen! Att dra sitt strå till den akademiska stacken. Tänkte sprida lite kunskap så här på morgonkvisten. Har ni papper och penna? För detta är världsomvälvande:

Om du ska koka vatten är det bättre att börja med kallt vatten för då rör sig vattenmolekylerna snabbare än om det är varmt eller ljummet och därmed kokar vattnet oxå upp snabbare.

För er som riktigt törstar efter kunskap tänkte jag slumpa fram något från Wikipedia.se och låta det bli dagens bidrag till avdelningen "onödigt vetande/kuriosa". Då ska vi se... dagens nya kunskap blir...

Nederbördsöverskott! Spännande! Ett väderfenomen att suga på över helgen. Kul!

Att bära väst

Har analyserat mitt bloggande och kommit fram till varför det inte sker så ofta. Jag kommer på en massa smarta saker när jag inte är i närheten av en dator och när jag väl sitter där och ska skriva då har det helt förlorat sin innerbörd. Ska dock göra ett försök att återskapa en tanke från igår.

Hittade en jättefin fleeceväst på Stadium igår som jag tänkte att jag kunde använda när jag åker skidor i vinter. Men då uppstod det en massa frågor som jag började fundera över. Har jag den under eller över träningsjackan? Har jag den över ser det helt enkelt inte klokt ut och har jag den under ser det ut som att armarna är jättesmala och överkroppen ser ut som den inte är jättesmal. Då började jag spinna vidare på hela väst-fenomenet och kom in på att bära dunväst. Frågan då var: vem fryser så mycket om överkroppen att den måste ha ett dunplagg men samtidigt fryser så lite om armarna att de klarar sig med en tröja? Har du någonsin sett någon bära en dunväst som är stängd? Nej, precis. Anledningen till det är att de är tvungna att bära västen när det är tillräckligt varmt för att kunna ha en tröja under utan risk att frysa ihjäl, men detta i sin tur innebär att det är så pass varmt att de inte behöver en dunväst. Alltså är dunväst ett helt onödigt påfund.

Jag kan bara tala för mig själv men om jag nu är ute och blir varm så det första stället jag blir varm på är ju överkroppen och inte armarna. Har aldrig känt ett behov av att lufta armarna när jag blir varm. Tänk på det själv! Hur många gånger har du svettats om armarna innan du svettats på ryggen?

Nu sitter det säkert nån förståsigpåare hemma och hoppar på stolen och tycker: "men Linda då! Det är väl klart att väst är ett bra plagg för då håller du överkroppen och hjärtat varmt. Håller du hjärtat varmt så håller du resten av kroppen varm." Nehe säger jag då. Blodkärlen på armarna ligger ytligare och fryser du där blir blodet kallt och kallt blod till hjärtat gör att hjärtat fryser vilket i sin tur gör att du fryser. Det finns ju faktiskt anledningar till att man ibland spolar kallvatten på handlederna om man känner sig varm.

Finns dock två tillfällen jag kan försvara västanvändandet. Det ena är om du har kostym och bär väst under kavajen. Då kan det vara snyggt. Det andra är om det är riktigt jävla kallt, och då pratar vi polarexpeditionskyla och i kombination med något annat tokvarmt plagg. Men då handlar det snarare om överlevnad och inte själva västen

Dagens visdom!

Dags att lära sig nåt nytt. Fick lära mig detta på personalfesten i måndags. Var det Lena måntro som spred lite kunskap, eller möjligtvis Denise? Nåja, håll i er för här kommer det...

...cashewnöt är ett frö, inte en nöt.

Tänk på det ni som är nötallergiker!Personalfest!

Finns inte så mycket att säga, låter bilderna tala för sig själv.Började kvällen hos Jenny för att bli lite varm i kläderna. Det var dock ganska trångt med typ 15 tjejer och EN spegel!Viktor's byxor med hällor fick de flesta att bli lite nostalgiska och INTE längta tillbaka till 80-talet.

Sugen på fler bilder? Kolla in min Facebook. Tar så lång tid att lägga ut alla här. Tack för igår alla som var där!

Bloggsverige! Ha tålamod!

Gomorron världen!
Hade personalfest igår och det var riktigt roligt. Har mer eller mindre frivilligt lovat att lägga ut bilder från detta spektakel men jag tänkte be er ha tålamod. Min (pojkvännens) kortläsare är lite lynnig och fungerar bara när den känner för det (som combon med andra ord), dessutom vill min dator inte riktigt vara kompis med min kamera så jag kan ladda direkt från den. Detta gör att bilderna kanske inte kommer förrän i eftermiddag. Går det att vänta så länge Frida? ;)

Nu ska jag skriva uppsats med fröken Skogh. Jag har bjudit hem henne idag eftersom jag inte visste vad det skulle vara för status på mig när jag vaknade.

Lite fnissig!

Idag kom världens bästa Niklas på besök! Long time, no see baby!
Både jag och Denise blev lite fnissiga. Var inte beredda på så mycket manlig fägring på en o samma gång ;) Hade inte han kommit och gjort min dag vet jag inte hur jag hade stått ut. Det var nog en av världshistoriens tråkigaste jobbdagar. Det var även kul att se att Bettan mår bra och rullar på som aldrig förr.

Förutom denna trevliga händelse fick vi idag lära oss hur man byter däck på en bil. Skogh hade bommat att det var kantsten i rondellen vid jobbet vilket resulterade i punktering på vänter bak. Detta löste sig genom att hans trevliga far kom o bytte däck lagom till lunchen. Från min alldeles utmärkta plats i DT2:an fick jag lära mig alla nödvändigheter inom däckbytandets värld.

Dagen avslutades med lite 80-talsshopping med Denise. Detta påfund resulterade i ett neonrosa halsband. Nu gäller det bara att hitta resten av outfitten. Kanske ett nagellack i samma färg? Det vore väl nått att nappa på Denise? Tror jag ska chocka totalt imorrn o klä ut mig till en Fraggel! Det är väl 80-tal om något?

Tjipp!

Håll i er! Här kommer det!

Nu är det dags för ett nytt inlägg igen och den här gången är det helt Denise's förtjänst. Hennes snack om vinter tillsammans med mössen från Askungen fick mig verkligen på vinter/jul-humör.

Linda's önskelista inför vintern/julen
 • Jag vill ha stora, feta flingor som dalar sakta från himlen.
 • Jag vill ha minst 10 grader kallt och gnistrande sol.
 • Jag vill att det knarrar under skorna när jag går och gör det inte det så vill jag att det ska vara så mycket snö att jag får pulsa fram.
 • Jag vill ha välpreparerade spår så jag kan åka skidor.
 • Jag vill ha en stor tre-meters gran i Disney-stil i vardagsrummet. Den ska vara riktig och lukta skog, men helst inte barra.
 • Jag vill äta farmors julmat varje dag i hela december.
 • Jag vill koka min egen julskinka.
 • Jag vill baka pepparkakor och dekorera med kristyr.
 • Jag vill att vintern ska vara från slutet av november fram till Vasaloppet (första söndagen i mars).
 • Jag vill vakna när det är mörkt ute, göra en kopp varm choklad och titta på julkalendern varje morgon.
 • Jag vill ha gnistrande, vita ljus i varje fönster. Nåde den som har en blinkande, flerfärgad ljusslinga. Det är att häda.
 • Jag vill höra julmusik i varje affär.
 • Jag vill köpa julklappar som jag får slå in. Alla i olika stil.
 • Jag vill sitta uppe sent på julafton och titta på när påven mumlar sig igenom en två timmar lång gudstjänst på både italienska och latin.
 • Jag vill att min iPod ska vara fullsmockad med jullåtar. Det gör inget om jag har samma låt i flera versioner.
Kan hålla på ett bra tag till.... Åh vad jag längtar! Tror dock att denna vinterhysteri kan komma att gå över till viss del när jag väl skaffar körkort. Att skrapa rutor en decembermorgon klockan 7 är väl aldrig en höjdare.

Tack Denise! Nu mår jag bra!

RSS 2.0