Happy Valborg!

image59

Önskar er alla en trevlig Valborg!

Nu känns det bättre!

Förstår att ni är många därute som oroat er för mig och min ledighet i sommar...not. Men jag kan iallafall meddela att schemaläggaren på mitt nya jobb knepat och knåpat och fixat så att jag fått ledig v. 33 istället för 30. YYYYeeeeyyyy! Har aldrig träffat människan men hon är redan guld värd i mina ögon. Får bara hoppas att det inte har blivit vinter när jag väl blir ledig sen, ledigheten börjar inte förrän den 11 augusti och då är väl löven gula och på väg av från träden. Men, men vad gör man inte för att få lite ledigt!
Ingen att prata med!

Har fått mitt sommarschema och är lite upprörd. Till saken hör att min kära sambo befinner sig i ett ganska komatöst stadium så jag har ingen att ventilera mina tankar med. Jag hade önskemål om att få vara ledig v.32 eller 33 och har fått ledigt v.30. Hmmm...jätteskoj....inte! med tanke på att Erik inte har en chans på världskartan att vara ledig innan v.32, om han ens får ledigt då. Trauma!!! Nu känner jag mig ventilerad, så nu ska jag gå o kolla på NCIS.

God natt!

Makes me cry!


Upp till kamp!

Förmiddagen tillbringades på stan, närmare bestämt genom att denomstrera tillsammans med Vårdförbundet. Med mig på barrikaderna hade jag min kära kamrat Johanna. Vi hamnade i ett gäng bestående av mina gamla "kollegor" på akuten och tillsammans gjorde vi några tappra försök att göra våra röster hörda.
Att sjuksköterskor och annan vårdpersonal (förutom läkare) är underbetalda är väl ingen nyhet och nu var det ca 600 personer som gick samman och visade att det får vara nog. Löneutvecklingen för en sjuksköterska är nästintill obefintlig och det är det man nu försöker råda bot på.
Löneförhandlingar pågår och facket kan inte komma överens med landsting och kommuner. Förhandlingarna las ned nu på eftermiddagen pga. parterna ansåg sig stå för långt ifrån varandra. Vad innebär då detta? Jo att ca 3500 sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker går ut i strejk på måndag. Den 5 maj går ytterligare 3500 personer ut i strejk och då drabbas Gävleborgs landsting om det inte kommit en lösning på lönefrågan tills dess. Detta innebär bl.a. att sjuksköterskor inte kommer att jobba någon övertid, att det blir begränsningar i mottagningsverksamhet och att planerade operationer skjuts upp. Hoppas att det är nån trångsynt politiker som väntar på en knäoperation!

      
Bilder från demonstrationen

Jag är en nörd!

image56

Jag måste erkänna! Jag tycker det är skitkul att gå i skolan, har lite panik eftersom min utbildning börjar lida mot sitt slut. Vad gör jag då för att råda bot på detta? Jo jag anmäler mig till en kurs i höst på Högskolan i Kalmar.
Ska Linda flytta tänker ni kanske nu, men nejnej. Det är en distanskurs på halvfart som är webbaserad så jag behöver inte ens lämna soffan om jag absolut inte känner för det. Om jag nu kommer in vill säga, intaget sker till 50% på högskoleprov och nåt giltigt sånt har jag inte. De andra 50% tas in på betyg och de är ju inte direkt nåt att hänga i julgranen.
Så nu är det officiellt: JAG ÄR EN NÖRD och det med råge. Peace out!

Förbannade idiot!!!

Tror inte att det är nån med ett tickande hjärta som undgått att bry sig om ödet med 10-åriga Engla i Stjärnsund som varit försvunnen sedan den 5 april. Överallt har man sett den där toksöta tjejen på löpsedlarna.
Tidigare i veckan greps en 42-årig man från Hofors misstänkt för att fört bort Engla. Idag på eftermiddagen erkände han att han mördat Engla. Personligen tror jag inte att det är det enda han gjort med henne. Hoppas med hela mitt hjärta att han straffas och det hårt. Även om han säkerligen skulle behöva det hoppas jag att han inte döms till vård, då får han ju bara bygga med LEGO och lalla omkring och så är han ute om nåt år. Nej, det här aset behöver sitta inlåst tillsammans med de tunga grabbarna. Där kommer han nog att få en alldeles speciell behandling eftersom killar med hans bakgrund inte är alltför omtyckt i fängelser.
Förutom mordet på Engla har han även erkänt ett till mord som utfördes 2000. Återstår bara att se om det är det enda han gjort eller om han tänker erkänna ytterligare brott.

Att önska livet ur nån är inget jag gör varje dag men just nu känner jag bara:

Ditt förbannade as, gå och dö!!!

Saknar er lite!

"Vi har fått DIPENSRAR (inte dispensrar tydligen) istället för M-Tork"

Det är såna kommentarer som kan få mig att sakna McD.

Det luktar skit!

Det har de senaste dagarna funnits en svag lukt av sopor i vårt kök. Har vidtagit alla möjliga åtgärder: har tömt soporna (såklart!), har tömt komposten, har städat ur diskmaskinen, har skurat ur diskhon och spolat med enorma mängder vatten utifall det skulle vara att det är nåt som sitter i avloppet. Trots detta luktar det soptipp så fort man kommer i närheten av köket. Vad göra? Sitter här och funderar. Får ta mig en till titt, kan ju ha missat nåt.

Apropå nåt annat. Börjar min sista praktik idag. Först ska jag vara två veckor på Akuten och sen ska jag vara sju veckor på kirurgen (112K). Efter det är det meningen att jag ska veta vad jag håller på med och kunna jobba som sjuksköterska. Kan ju få panik för mindre.

Egentligen 080330 - Jahaja!?!

Pga. plattformsbyte hos blogg.se har jag inte kunna publicera detta inlägg tidigare men nu kommer det.

Var ska jag börja? Jag tar det från början. Gjorde som bekant min sista dag på McD Valbo i söndags. "Firade" detta genom att jobba 8.45-15. Fick ett ganska svalt mottagande när jag kom på morgonen, Mr Lee trodde jag hade med mig tårta för att jag fyllde år, han hade helt bommat att jag skulle sluta. Klocka 10 ramlade dock The Crizz in och han hade ju verkligen inte glömt detta event. Hade som sagt var tårta med mig, en hastigt inhandlad Frödinge-tårta från Konsum, med extrapris och allt.

Lagom till lunch ramlade även fröken Denise in med två prinsesstårtor, inte för att fira mitt utträde ur sekten utan för att hon fyllde 18. Gratulerar! Nämnas bör att Denise var ledig och enbart poppade förbi med tårta. Det gläder mig att meddela att vår kära chef utan skruppler tog tillfället i akt och gick och avsmakade dessa tårtor mitt i lunchruschen. Jag säger då det!

När klockan började närma sig tre började det bli dags för mig att knyta ihop påsen, trodde jag ja. Mitt McD-hjärta har växt sig alldeles för stort genom åren så jag jobbade över 10 minuter, kunde inte lämna köket i sticket.

Efter ombyte blev det ett "vackert" farväl av the-mum-to-be Tessan och The Crizz. Fröken Nilsson fick två kramar och började nästan gråta, stackarn. Hann med några fler kramar på vägen ut och sen var det slut. :D


När jag kommer hem och i lugn och ro sitter och går igenom dagens reklamberg möts jag av denna syn (bilden nedan) i Gestrike Magasinet: Manlig fägring när den är som bäst. Mina kära fd. kollegor på Kent-konsert den 7 mars.

Från vänster till höger: Littlebro' Skogh, Mikey K, Papa J, Master V & Pablito aka. Hamburglar. Steamin' hot! ;)

Ha det käre McD-vänner, ni kommer nog att klara er alldeles utmärkt utan mig. Syns snart på ett sjukhus nära dig!

 


RSS 2.0