Sagt på ronden

Idag gjorde jag min sista dag på avdelning 109 S och jag gråter inte floder för det, även fast jag ska erkänna att några kommer att saknas. Innan jag lämnade den världen bakom mig fick jag höra en riktigt trevlig sak av Dr Sundström som var och jobbade hos oss. På ronden sa hon följande:

"När min handledare, Dr Stjerngren, som jobbade hos er tidigare i somras, fick höra att jag skulle till 109 S och jobba sa hon att det jobbar en jättertrevlig sjuksyster där. Hon är kort, har brunt hår i hästsvans och heter Linda. Hon har alltid stenkoll på läget och är verkligen riktigt duktig. Till saken hör att hon bara varit sjuksyster sedan i juni."

Sug på den alla ni som tvivlade när jag sa att jag skulle bli sjuksyrra!

Är hemma. Mår dåligt.

Skulle ha börjat jobba idag efter min lilla semester. Gjorde det, men bara i en timme. Har mått lite smådåligt i nån veckas tid men idag var det nåt utöver det vanliga. Var in på toa och...ja, mådde lite illa. Sen var det bara att packa ihop och bege sig hemåt. Snodde med mig en kräkpåse, det är långt till omklädningsrummet och man vill ju inte smutsa ner i hissen ;)

Vet inte riktigt vad det är jag drabbats av. Mår inte bara illa, jag är yr i huvudet oxå. Syster Jenny på jobbet konstaterade med ett leende att "du är säkert gravid". Jag kan hälsa att så är inte fallet, har med hjälp av tekniska hjälpmedel inhandlade på Apoteket uteslutit den orsaken.

Får väl bädda ner mig i soffan och tycka lite synd om mig själv.

Det här med OS

Som bekant pågår sommar-OS i Peking för fullt. Jag är ju en inbiten sportnörd som skulle kunna tillbringa timtals framför TV:n men det här OS:et har jag fått bita i det sura äpplet och jobba istället. Är i och för sig ledig den här veckan men var ju bortrest i början av veckan så då blev det inte heller nåt TV-tittande.
Men nog om det, tänkte att jag skulle reflektera över det lilla jag sett.


* Ara-skandalen: Jag kan hålla med om att Ara Abrahamian blev behandlad som en påse skit i sin semifinal i brottning, bortdömd och hånad av domaren som skrattade honom i ansiktet. Men man slänger (lägger) inte en OS-medalj i mattan. Det är ett lika stort hån mot dem som inte nådde lika långt som honom.
Rabaldret pågår fortfarande och Ara har blivit av med sin medalj. Nu pågår förhandligar om han ska bli avstängd eller inte. Jag kan hålla med om att han inte ska få behålla medaljen pga sitt beteende under priscermonin. Avstängd ska han dock inte bli. Hans reaktioner berodde helt på domarens beteende. Detta går det att finna bevis för bara genom att titta på bilder från matchen. Är det nån eller några som ska bli avstängd/-a så är det domarna som bevisligen har begått ett stort misstag.

* OS-grenen som Gud glömde: Boxning verkar vara en sport som man klämmer in när det finns en lucka mellan två andra grenar. Inte mig emot, för jisses vilken tråkig sport. Kan förstå att det finns personer som inte tycker om boxning pga den lätt våldsamma aspekten men jag tycker inte om boxning pga att det är så enormt tråkigt att titta på. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag somnar varje gång det vankas boxning.

* Carro-hypen: Tycka vad man vill om Carolina Klüft. Personligen känner jag att hon halkat in på ett bananskal när hon fick åka till OS och tävla i tresteg. Det är typ som om jag skulle få tävla i lerduveskytte för att jag lyckats träffa en plåtburk med ett luftgevär. Klüft själv har vid ett flertal tillfällen erkänt att hon inte är en trestegshoppare och att hon inte har några som helst förväntningar inför grenen.
Man kan sätta det här i kontrast till att Veronica Wagner (gymnast) INTE fick åka till OS för att tävla i en gren som hon är tränad för och som hon behärskar, kanske inte lika bra som 30-kilos kines men ändå. Min personliga åsikt är att Carro fick tävla i tresteg bara för att hon är Carro och "folkkär".
En humoristisk aspekt av det hela är när media pratar om "Carros trestegs-flopp". Va fan! Bruden är ingen trestegshoppare! Hon har bara lyckats fått till nån enstaka gång. Precis som jag skulle kunna göra med ett luftgevär och en plåtburk.

Som den enorma skeptiker jag är kan jag meddela att jag tror att Susanna Kallur kommer att få problem på 100 m häck. Jag har svårt att tro att hon kommer att ta sig till final. Hon kommer antingen dra upp nån av sina gamla skador eller så kommer hon helt enkelt vara för dåligt tränad. Men samtidigt vill jag erkänna att är det nån jag unnar framgång så är det just Kallur. Kommer att gråta som ett barn om hon tar medalj.
Vidare har jag förhoppningar om att Stefan Holm kommer att ta medalj. Men det kan lika väl sluta i att han trasslar in sig i ribban redan på 2,20 m och slutar fet-sist, om han överhuvudtaget tar sig till final. Sverige har ju för övrigt ett till hopp (friidrottshumor) i höjd i Linus Thörnblad, en man vars idrottsprestationer jag låter vara onämnda men som är ytterst fager att vila ögonen på...tills han öppnar munnen. Hans skånska får det att knyta sig i magen på mig, och inte på ett bra sätt. Ruskig dialekt som i sina extremaste former mycket väl borde klassas som ett talfel. Ska ta upp detta med nån avdelningens logopeder när jag kommer tillbaka till jobbet nästa vecka.

Nu börjar det här inlägget bli onödigt långt så jag avslutar innan jag tappat "alla" mina läsare.

Har varit och turistat

Jag och Erik har varit och turistat mellan söndag och onsdag. Uppdatering kommer!

Gårdagen!

Gårdagen, åtminstone kvällen, tillbringades i festen tecken.
Det vankades tjejfest hos Emma i Valbo. Vädergudarna visade hela dagen att de inte tänkte vara på vår sida. Som tur var grillen en bastant, murad historia som stod pall "lite" regn.
Ju längre kvällen led desto slirigare blev tillställningen. När slirigheten var det dags att bege sig in till den stora staden och avsluta kvällen på Heartbreak/Sun City. För att bryta trenden följde jag faktiskt med ut. Jag brukar annars pallra mig hemåt när de andra drar vidare, men igår hade jag så trevligt att jag lika väl kunde hänga på.
Väl ute träffade jag på ett antal "kändisar", bl.a. Syster Frida från jobbet och frisör-Sofie som hade den stora äran att klippa mitt hår i torsdags.
Den senaste tiden har jag haft en tendens att somna på soffan och bli kvar där hela natten, så även inatt. Vaknade klockan sju imorse och jag måste väl erkänna att jag fortfarande var lite dragen då. Pallrade mig in till sängen och sov nån timme till. Sedan har dagen tillbringats i slapphetens tecken. Till lunch intogs en kebab med bröd innan jag bäddade ner mig under täcket igen.
Som avslutning bjuder jag på några bilder från igår. Knäppte faktiskt inga fler. Det brukar vara ett tecken på att jag haft så roligt att jag inte har haft tid.


En ganska bra dag!

Dagen har mestadels ägnats åt jobb och har ändå varit ganska bra.
Dagens höjdpunkter var:

Höjdpunkt ett: När arbetsterapeuten Emma berättar att hon ska gå på semester och jag säger att då ses vi nog inte mer eftersom jag ska börja på en ny avdelning. Varpå hon utbrister: "Va e det du säger? Du som är som klippt och skuren för det här. Nu blir jag seriöst ledsen."
Sånt värmer. Trots att jag inte har trivts så har jag nog lyckats göra ett ganska bra arbete ändå.

Höjdpunkt två: Det här är en sån grej som nästan bara är rolig om man känner de inblandade personerna, men jag ska försöka återge ögonblicket ändå. Ni får använda er fantasi, låt kreativiteten flöda.
Underläkaren Dr G berättar om när han var ute och red med sin flickvän förra veckan och ramlade av hästen. Vi hade pikat honom innan och varnat att hästar är farliga djur och att det är långt ner till marken. Följderna av fallet blev en urhoppad axel och lättare revbensfrakturer. När Dr G är mitt uppe i denna berättelse försöker vår andra underläkare Dr H jobba vidare lite diskret i bakgrunden. Ser i ögonvrån hur han tar sats för att luta sig tillbaka lite på stolen och...SCHWOOOP. Bakåt flyger Dr H med sådan fart att hans nästan en och en halv meter långa ben med Birkenstocks och allt flyger upp i bordet med en smäll. Kontrasten till den allvarliga (men roliga) berättelsen från Dr G är total och asgarven haglar.

Höjdpunk tre: Handlade alkoholhaltiga drycker av Maria på Systemet (samma Maria som i inlägget nedan). Har inte träffat henne på hur länge som helst så det var bara trevligt.

Höjdpunkt fyra: Taggar inför festen jag ska på imorrn. Får se om det blir utgång efteråt, jag brukar kunna ha en tendens om bli trött framåt nattkröken så det brukar sluta med att jag åker hem och sover medan alla andra går ut. Är det nån av er som ska ut? Hör av er isåfall så jag vet var jag ska gå ;)

Until later, sweet dreams!

Jag har blivit utmanad!

Jag har utmanats av Maria.

Svara på följande:

Fem saker som finns på min att göra idag lista:
Vad gjorde du för 10 år sedan?
Ställen jag bott på?
Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?

Regler: Svara på alla frågor. Välj ut 6 personer och utmana dem i deras bloggar! Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört. Lycka till!"

Fem saker som finns på min att göra idag lista:
1) Jobba
2) Handla mat
3) Gå på systemet (ska ju på fest imorrn)
4) Laga mat
5) Äta mat och kanske inta nån form av alkoholhaltig dryck till den.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag hade bara några veckor kvar av mitt sommarlov och väntade med spänning på att få börja gymnasiet. Fotbollskarriären började lida mot sitt slut. Hängde lite med Erik, vi var dock inte tillsammans än, det skulle dröja till november samma år. När jag inte umgicks med honom gjorde jag nåt med, den nu så saknade, Elin.

Ställen jag bott på?
Har inte lämnat stan men de första nio veckorna i mitt liv bodde jag i lägenhet på Norrbågen. Sedan blev det radhus på Smultronvägen. När jag började ettan flyttade vi till Vinbärsvägen. Det skulle dröja ända tills jag fyllde 21 innan jag flyttade nästa gång. Då flyttade jag hemifrån och flyttade ner på stan. Mitt i smeten för att vara exakt. I december 2007 flyttade Erik och jag in i vår alldeles egna bostadsrättslägenhet i Stigslund och det är där som jag nu sitter i soffan och skriver.

Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?
1) Köpa ett hus och få det precis som jag vill
2) Köpa en bil, och ta körkort
3) Betala av studielånet
4) Köpa en sommarstuga
5) Anställa nån som kan laga min mat, styla och tvätta mitt hår, städa mitt hus samt vara min personliga tränare.

Jag utmanar lillasyster, Denise, Amelie, Frida, Gabi, Alex.

RSS 2.0