Three days of Christmas

Tänkte dra en resumé av julhelgen. Säger man förresten julhelg trots att det är mitt i veckan?

Julafton: Tillbringades i vanlig stil med hela släkten (mamma, pappa, syster, jag och farmor) hemma hos farmor i Fridhem. Det var faktiskt en riktigt trevlig julafton. Ingen (vanligtvis mamma) fick nåt större utbrott av oförklarlig anledning. Vi fick oss alla ett gott skratt när lutfisken försvann i ett enda svep. Det blev nåt fel i tillagningen och när mamma skulle hälla av vattnet följde hela fisken med i en enda slemmig sörja. Trodde mamma drev med mig när hon visade det lilla som blev kvar. Vi skrattade gott  och för en gångs skull kunde vi alla sitta ner och titta på Kalle Anka i lugn och ro. Detta eftersom det blev en punkt mindre på programmet och disken var avklarad innan Kalle började.
Julklappsutdelningen var en trevlig historia och jag fick många fler paket än vad jag trodde. Fortsatte utdelningen hemma när Erik kom hem från sitt julfirande med sin obeskrivligt högljudda släkt. Han var helt slut när han kom hem och somnade som ett litet barn på soffan innan klockan var 22.

Juldagen: Förmiddagen tillbringades även den hemma hos farmor. Denna gång utan syster som jobbade. Ruskigt god mat i vanlig ordning. Förstår inte var farmor gör men hon lyckas med all mat hon kommer i närheten av. Two tumbs up!
Eftermiddagen tillbringades hemma hos svärföräldrarna. Fisk stod på menyn och även den var ruksigt god.
Efter en hel dag i ätandets tecken avslutades dagen på soffan framför TV:n innan det var dags att slumra.

Annandagen: 05.20 signalerade väckarklockan att detta inte skulle bli en ledig dag. Det var bara att masa sig up och bege sig till jobbet. Väl på plats visade det sig att det skulle bli en lugn dag. Startade dagen med tre patienter som alla skötte sig själva. Kände nånstans inom mig att jag var värd en sån dag efter de senaste veckornas slit.
Kvällen tillbringades i det egna hemmet med tacos och alkoholhaltig dryck. Dock i måttlig mängder eftersom tidig uppstigning och en tripp till Uppsala stod på schemat på lördagen.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det varit en trevlig jul med alldeles för mycket mat och många trevliga julklappar. Hoppas ni har haft lika trevligt!

Sökes: julstämning

Vet inte vad det är för fel på mig. Jag brukar ju ha julstämning i kroppen i princip året runt. I år är så dock inte fallet. Jag försöker hjälpa allt på traven med tända ljus, julgran, julmusik, julmat och en massa julklappar under granen. Men det händer ingenting. Befinner mig i nån form av koma. Jag varken ser eller hör vad som sker runtomkring mig, häromdagen klev jag rakt ut i gatan utan att se mig för. Kan meddela att både jag och bilisten höll på hamna på sjukan men det redde upp sig.
Tycker att jag inte gör nåt annat än jobbar även fast jag jobbar färre timmar nu än vad jag gjorde under de gyllene bågarna. Är i och för sig ledig då och då men i december har de lediga dagarna inte ens fyllt ut handens fem fingrar. Dessutom känns det som att jag enbart går till jobbet för att jobba av mitt år så jag kan söka vidare till barnmorskeprogrammet.

Nu ska jag fortsätta med att rota lite julstämning i den här sargade kroppen...får trösta mig med att jag hade varit ännu mer sargad om jag gått i närkontakt med den där bilen ;)


Blondinbella

Har egentligen inte tid att göra ett inlägg men detta är nåt jag bara måste få ur mig. Lär erkänna att jag läser Blondinbellas blogg. Har alltid tyckt att den bruden verkar sakna en hjärnlob eller två och nu har hon verkligen grävt sin egen grav. Hon har tydligen börjat men nån form av video-/TV-blogg. Bruden verkar ju ännu mer blåst när man lyssnar på henne. Hon är så enormt kär i sig själv men försöker dölja det på de mest skrattretande sätt.
Med andra ord, spana in hennes blogg och "TV-program" och få er ett gott skratt.
Just ja! Jag höll på att glömma hennes stackars pojkvän Nils som oxå bloggar och var och varannan dag driver med hela grejen kring Blondinbella utan att hon verkar fatta nånting. Humor!

Jag lever!

Tänkte bara slänga iväg ett inlägg och meddela att jag lever. Det känns som jag har jobbat konstant sedan första advent. När jag väl har varit ledig har jag haft fullt schema med tvättning, handling och en massa andra nödvändigheter.

Advent(ure)

Som många av er säkert vet var det första advent igår. Lika väl var det skyltsöndag, en av de heliga dagarna i mitt liv. Blev lite av pga vädret igår så jag begav mig bara ner på stan en snabbis. Det var lite avslaget tycker jag som gärna kräver tre decimeter snö och tomtar i varje hörn. Handlade mig en ljusslinga på Claes Ohlson samt lite andra nyttigheter och begav mig hemåt igen.
Hemma blev det ett riktigt advent(ure) när jag skulle få upp ljusslingan på balkongen. Fem meter ljusslinga drabbade samman med 1,62 meter Linda ute på balkongen fyra våningar över marken. Efter säkert en timme satt den på plats och den funkade till och med när jag stoppade kontakten i väggen. Visade med stolthet i kroppen upp mitt verk för Erik när han kom hem :D

           

Efter gårdagens strapatser hände det inte så mycket mer. Slappade lite och njöt av att julen snart är här.
Idag däremot tycker jag själv att jag hunnit med en hel del. Började dagen med att tända adventsljusstaken som jag knåpat ihop på alldeles egen hand.


I väntan på att ugnen skulle bli varm, så jag kunde göra mina mackor, passade jag på att öppna min chokladkalender. Okej, jag vet, jag är 26 år gammal, men INGEN tar ifrån mig min chokladkalender.
Kan meddela att årets första lucka döljde en Rudolf i choklad. På insidan av luckan var det dock en julklapp. Brukar inte bilden och innehållet stämma överens? Eller är jag helt ute och cyklar? Får se vad som döljer sig imorgon.Med frukostmackorna i högsta hugg bänkade jag mig framför TV:n och tittade på första avsnittet på julkalendern som jag spelade in från i morse. Den var faktiskt lite bättre än vad jag hade väntat mig. Blir nog till att titta imorrn oxå.


Kan även meddela att årets första julklapp är inslagen. Det blir mamma som får den.


Förutom allt detta har jag även hunnit med att dammsuga och källsortera. Ibland så har jag mina ljusa stunder. Nu ska jag skynda mig ner och montera min nya cykellampa som jag inhandlade på Biltema i Uppsala i lördags när Erik och jag gjorde en liten utflykt. Eller det ska jag inte alls kom jag på för jag har inga batterier.

                       RSS 2.0