Vinterpromenad

5 grader kallt och strålande sol. Då kan man inte låta bli att ta en promenad. Som den inbitna hurtbulle jag låtsas vara satte jag på mig kläder avsedda för rådande väder och så tog jag mina stavar och gick till spåret. Tänkte nånstans i bakhuvet att det nog inte är så jättemycket snö i spåret för där skyddar ju träden. Så fel jag hade. Det var ca tre decimeter nysnö och is under det. Inte alls något toppunderlag för stavgång visade det sig. Antingen fick jag fäste med stavarna men inte med fötterna eller så tvärtom. När jag kämpat i 40 minuter gav jag upp, jag var ju helt slut.

Var dock lite förutseende och stoppade ner kameran i fickan innan jag gick. Det är ju inte varje vinter det faller snö nuförtiden så jag kände mig tvungen att dokumentera detta fenomen för eftervärlden. Nedan kommer några av bilderna.                                                                             

SNÖ!

Jag är en riktig vintermänniska, älskar snö och börjar fira jul i juli-augusti nångång. Den här vintern har jag dock blivit starkt motarbetad av vädrets makter då snö och minusgrader har varit en riktig bristvara. Döm då till min förvåning när jag tittade ut genom fönstret i morse när jag skulle ner till tvättstugan (kl.7) och ser marken täckt av den vitaste snö jag sett på länge. Nu är klockan nästan elva och det snöar fortfarande. Undrar om det är nån som misstycker om jag spärrar av Stigslundsbacken och åker lite pulka nu på förmiddan?

Vad jag vill säga med detta lite torftiga inlägg är att det snöar idag och jag tycker det är kul.

Ursäkta.....VA?

Läs det här! Jag väljer att inte kommentera. Lova att inte testa det där hemma ungdomar!

Jag är ironisk!

Kom på att det var en sak jag glömde att ta upp när jag gjorde mitt ego-inlägg nedan. Jag är väldigt ironisk och sarkastisk i min syn på saker och ting och när jag pratar med folk och fä. Apropå detta kan jag meddela att jag såg en dokumentär om personer med autism för ett tag sedan och där berättade dom att autistiska personer har svårt att förstå ironi och sarkasm. Tänk på detta nästa gång du inte förstår mig ;)

Tänkte ta tillfället i akt och välkomna Katta till min blogg. Kul att du hittat hit. Jag lovar att jag inte hållit bloggen hemlig för dig, inte med flit iallafall ;) Apropå det undrar jag vilka det är som läser det jag spottar ur mig. Hittills idag har jag haft 15 unika besökare och jag kan inte ens med lite hjälp komma på vilka de kan vara. Kommentera och ge er tillkänna så jag vet vilka ni är, det skulle vara kul.

Har dessutom upptäckt en trend bland alla bloggar jag tar mig igenom varje dag. Tydligen ska man ska ha en hemlig, mer personlig blogg med lösenord. Har inte riktigt förstått mig på den grejen. Om man har en blogg vet man att den publiceras på nätet och att ganska många personer, som man ibland inte känner, kan läsa det man skriver. Pallar man inte med detta och tycker att det är obehagligt att främmande personer läser personliga saker om en tycker jag att man ska ta sig en funderar över en rad saker.
1) Jag kanske inte borde ha en blogg
2) Jag kanske ska låta bli att skriva saker som jag inte vill att främmande människor ska läsa
3) Saker som jag inte vill publicera och skriva om offentligt kanske jag kan ta privat med mina kompisar genom att använda en TELEFON.

Har stött på ett flertal bloggar där personen (i de flesta fall en kvinna) som skriver har blivit gravid och då ska bloggen lösenordsskyddas och bli lite mer hemlig. MEN LÅT BLI ATT SKRIVA OM DIN GRAVIDITET DÅ om du tycker att det känns för privat! Det är ingen på den här planeten som ser hur gravid du är när du sitter i din soffa och bloggar. Nämner du det inte så är det ingen som får reda på det och graviditeten kommer att vara ännu hemligare än om du lösenordsskyddar din blogg! Har du fortfarande ett enormt behov av att lägga ut vecko-updates på din mage så kan du skicka de bilderna till närmast sörjande via MAIL!

Ojoj! Nu gick jag igång mer än planerat. Noterar den sarkastiska undertonen i inlägget. Ska ta och varva ner med ett glas jordgubbssaft innan jag går och nannar.

Kram på er och välkommen Katta, ännu en gång!

Saker ni kanske inte visste om mig...

Jag...

...är skitdålig på att simma, sjunker som en sten. Skulle nog kunna säga att jag inte kan simma överhuvudtaget.

...är jordens största toffel när jag är hemma.

...har fotfobi. Tycker att fötter är bland det äckligaste som finns. Blir starkt traumatiserad varje gång jag är ute och leker sjuksyrra. Det kryllar tydligen av torra, fnasiga fötter som ska smörjas in. Oh Gud kom och ta mig! Har dessutom världens fulaste fötter själv.

...hatar att lära mig nya saker. Jag är en sån som ska kunna allt från början. Där har vi nog förklaring till varför Nyman inte har nåt körkort, klarar inte av att inte kunna saker.

...har en hörselnedsättning på vänster öra. Det här gör att jag har jättesvårt att kommunicera med folk när det är en massa andra ljud runtomkring. Det är faktiskt så illa att jag blivit rekommenderad hörapparat, men nånstans måste fåfängan få ta överhanden.

...har aldrig flugit flygplan, men däremot helikopter.

...hatar värme!!! Har aldrig förstått mig på: "Oh yes nu är jag ledig i två veckor så nu drar jag till Thailand". Jag är snarare människan som tänker: " Ta mig till ishotellet!"

...är rödhårig.

...har en seriös 30-årskris. Känns som att livet kommer att ta slut den 2 juni 2012 kl.09.13.

...tänker åka Vasaloppet 2012, det lär bara komma lite snö så jag kan sätta igång och träna.

...funderar seriöst på det här med att skaffa barn. Är dock fortfarande för kär i mitt nuvarande liv för att sätta igång med planerna. Har fortfarande ett alldeles för stort behov av att titta på TV när jag vill, sova när jag vill, gå på toa när jag vill, duscha när jag vill, äta när jag vill, jobba när jag vill, festa när jag vill och allt annat som störs när man skaffar barn. Håller dessutom alldeles för hårt i mina hårt intjänade slantar för att jag skulle vilja göra av med dom på barnvagn, skötbord, blöjor, tvättlappar, barnkläder, amningskupor, AD-droppar, nappar och annat som kostar pengar.

...vill bli läkare. Dessa planer sket sig dock totalt för tio år sedan när Linda valde sam istället för natur i gymnasievalet.

...blev påkörd av en moped när jag var 4-5 år. Visar gärna ärret på knät för de som är intresserade.

...kan spela fiol.

...har farmor som min idol. She's the best.

...får krupp på folk som särskriver. Hur har ni klarat er genom skolan? Ni kan ju inte på fullaste allvar mena att ni fått lära er att det heter fot bolls plan, höger trafik, ratt muff, lamp skärm. Skulle kunna hålla på i all evighet men jag väljer att sluta där.

...kommer inte ihåg när jag hade magsjuka senast. Har inte kräkts på minst tio år.

...har ett födelsemärke under höger fot.

...tittar ruskigt mycket på TV. Den stackarn får jobba hårt när jag är hemma.

That's it for now. Kommer jag på nåt mer återkommer jag. Är det nåt ni undrar är det bara att höra av sig ;)

Var inte oroliga!

Vissa läsare har uttryckt oro över att jag kan ha lagt ner bloggen. Kan meddela att så inte är fallet. Har bara inte haft nåt att skriva om. Har tenta både onsdag och torsdag den här veckanså jag har haft lite annat för mig. Den som väntar på nåt gott... Det är nog lurt att det dyker upp ett lite matigare inlägg inom en snar framtid. Tills dess får ni hålla tillgodo med nåt annat.

Ha det kära läsare! ;)

RSS 2.0