Hej omvärlden!

Förlöste min första bebis, en liten pojke på 4 kilo, kl 14.55 idag! Två tummar upp för mig!

Hej omvärlden!

Förlöste min första bebis, en liten pojke på 4 kilo, kl 14.55 idag! Två tummar upp för mig!

Mot Sundsvall

Åker till Sundsvall och förlöser, kommer hem på onsdag natt. Kram på er!

Mot hufvudstaden

Åker till Stockholm för att gå på Skansen och julmarknaden där med svärmor och svägerska.

Tävlingsdags!

Kan tipsa om följande tävling som Lush i Gävle har.


Tomtar, tomtar, tomtar, vi e små små tomtar...


Tog mig i kragen och pyntade lite inför advent och julen. Eftersom jag knappt kommer att vara hemma innan jul blev det bara lightversionen i år. Det blev några tomtar, ljusstakar och stjärnor. Blev jublande glad när jag hittade mina Nittsjötomtar uppe på vinden. Förra året fick jag klara mig utan dem eftersom jag helt enkelt inte hittade dem i röran.

Förresten "alla" läsare, jag uppmanar er att gå in och gratulera min kära lillasyster som fyller 23 år idag. Shit, vad både hon och jag börjar bli gamla nu ;) På söndag blir det firande hemma hos farmor.Sprutad!

Var iväg och vaccinerade mig igår. Tror att jag har kommit lindrigt undan. Det enda jag känner av är lite ömhet i axeln, ingen feber eller annat otyg. det största av allt är nog att jag fick med mig Erik som oxå vaccinerade sig :D Vi blev båda "sprutade" av en väldigt trevlig sköterska som till vardags jobbar på gynmottagningen. Hon var super!


Nu blir jag matt

Sitter och läser på Aftonbladet.se och hamnar på den HÄR artikeln.

Om man tittar på det som den här tjejen anklagas ha gjort mot sitt barn, förutom kidnappningen, är det inte många mammor och pappor i det här landet som skulle få behålla sina barn, oavsett ålder.
Hon lät bl.a. en granne sitta barnvakt åt barnet när hon gick och handlade. Det är ju rent farligt för barnet...ja på vilket sätt då? Sen märkte man ju direkt att barnet mådde dåligt när det LOG MOT FRÄMLINGAR! Kan nån förklara för mig på vilket sätt det är sämre än ett barn som blir fullständigt hysteriskt så fort det ser nån annan än mamma?
Men allt blev ju frid och fröjd när barnet fick komma till en fosterfamilj där det fick sova mellan "föräldrarna" i deras säng...NNOOOOTTT. Det om något är ju direkt livsfarligt för barnet. Plötslig spädbarnsdöd...låter det bekant för nån?

Undrar hur förfarandet hade varit om hon varit tjugo år äldre?

Oj, nu blev jag så upprörd att jag måste gå att äta en clementin, det är lika bra att passa på innan jag får barn. Annars blir jag kanske anklagad för att vara en dålig mamma som utsätter mitt barn för den rent regelvidriga frukten clementin.

Yiiippiiiieee!!!!

Praktiksamordaren Hjördis på Kvinnokliniken i Gävle är min nya bästis. Hörde av mig till henne för att se om jag fick göra praktik på BBi Gävle under v.3-4 (istället för Sundsvall). Hon bad om att få återkomma idag och nyligen när jag öppnade mejlen fanns det ett mejl där hon hälsade mig så hjärtligt välkommen till avd 108B i januari! Hoppade runt som en tok och det kom faktiskt en liten tår oxå ;) Hon har totalt räddat min tillvaro och sparat många tusenlappar åt en fattig student!

Tänker passa på att meddela att det även är lite synd om mig. Var till tandhygienisten imorse. Var hos en student som var jättenogrann så nu blåser det korsdrag i käften för hon har tagit bort varenda tillstymmelse till tandsten. Hon var även så nogrann att hon hittade en tandficka som i värsta fall kan leda till tandlossning. Hon grottade ner sig i den och kom inte upp förrän hon var bergis på att hon fått upp allt skit. Trodde jag skulle krevera innan det var klart. Fick faktiskt beröm för att jag genomled det hela utan bedövning.
Ska ändå få komma tillbaka i januari och byta en lagning som sitter skitdåligt och har gjort det sen de satt dit den förra året.
Så lite synd om mig är det oxå!

Nu bär det av till 112K för lite kvällsarbete ;)

Chokladkalender!

En årlig chokladkalender är ett måste trots att jag uppnått en i sammanhanget ganska aktningsvärd ålder. Nu glädjer det mig att meddela att Amelie och jag i år valt en med samma mönster! Nu vet jag att det är åtminstone en som möts av samma syn av mig varje dag fram till jul! ;)

Fullspäckat schema!

Hade i mitt naiva sinne fått för mig att nästa vecka skulle kunna bli en lugn vecka, men ack så fel jag hade:

* Redan idag börjar o-lugnet med att ytterligare medlemmar av Erik's släkt kommer förbi och firar.
* I morgon vankas tandhygienistbesök tidigt på morgonen. Förhoppningen är att sedan hinna med och plugga lite.
* Under tisdagen ligger fokus på att lämna tillbaka några böcker som jag knappt har hunnit öppna.
* Onsdagen ser än så länge tom ut men lär nog snabbt fyllas med plugg.
* Torsdagen blir en riktig toppdag med seminarium på nätet på eftermiddagen. Dagen kröns med influensavaccinering på kvällen.
* På fredag fyller min kära syster 23år (!). Grattis i förskott! I vår familj har vi en tendens att inte fira varandra på själva födelsedagen så det kommer senare. Fredagen avslutas med fem timmar i tvättstugan.
* På lördagen vankas förmodligen en tripp till Stockholm och julmarknad på Skansen med svägerska och svärmor. Får passa på att plugga i bilen.
* På söndag ska syster firas. Jag måste även packa för 05.28 på måndag bär det av till Sundsvall.

Grädden på moset består av en projektplan inför D-uppsatsen som hänger över mig och att jag har sagt till min chef att jag kan jobba under veckan om det behövs :D


Foto: Mikael Gustavsen

Hur får man tiden att räcka till???

Nu syr hon oxå!

Kom hem från Umeå sent igår kväll. Satt med min klasskompis Malin hela vägen ner till Sundsvall. Vi hade det riktigt trevligt och satt och pratade om allt mellan himmel och jord.
Sista dagen i skolan bjöd på ett rejält uppvaknande: VI SKA JU LÄRA OSS ATT SUTURERA OXÅ! Vår lärare Lisbeth kom dragandes med en stor kartong full med gristungor som vi fick ta oss an. Greppade suturnaterial, nålförare och pincett och tog tag i uppgiften som jag inte gjort annat här i livet...typ. Har med mig lite grejer hem så nån dag här framöver ska jag ta mig till närmaste charkdisk och se vad den har att erbjuda.

Nedan följer några lite snubbiga bilder av spektaklet. Känsliga läsare får blunda och tänka på nåt annat!


KTC på skolan


Bild 1: Anna. Bild 2:Malin, Emma, Kicki, Sofia


Min tunga med lite för tighta suturer

Idag har dagen bjudit på bak inför Erik's födelsedag imorrn. Hela hans släkt kommer förbi imorrn trots att han "bara" fyller 27. I den Olssonska familjen firas varje fördelsedag som om den vore den sista. Jag har sån tur att mamma har bjudit med mig på hockey kl 16 :D Kan kanske tyckas lite knepigt att avvika när hela släkten kommer men jag tycker bara att det ska bli skönt. Då slipper man alla frågor om när erik och jag skaffa barn. Vilket jag tycker att man ska skita totalt jävla fullständigt i om man inte är direkt berörd av frågan. Vanligt folkvett innebär att man inte frågar en människa som man knappt känner om en sån sak. Vad vet de om våra ev. svårigheter i frågan?

Nåja, tillbaka till baket. Var skittaggad innan bakningen men när vi kom till Sara var jag så trött från Umeå-veckan att Erik fick sköta bakningen tillsammans med syrran sin. jag tog en promenad med Leo istället. Gos!Hemöver

Imorrn får jag åka hem från Umeå för denna gång. Ska inte hit förrän vecka 11 nästa gång.
Sitter i sängen och är rejält mätt. Vi har varit ut på Allstars och ätit och som vanligt när det serveras god mat äter man för mycket.

Blir inte längre än så här för snart dör min uppkoppling.
Kramen...

Morgonstund har guld i mun...

...NNNOOOOTTTT!

I min storstuga som jag har mitt rum i bor det ett flertal män som jobbar med byggnads- och vägarbeten i och kring Umeå. Jag kan om dessa män berätta följande:

* De verkar vara trevliga människor, hälsade på några av dem igår kväll.
* De går upp okristligt tidigt för att åka till jobbet.

När andra eller tredje killen gav sig av i morse kollade jag på klockan...05.14!!! Då hade som sagt några stycken redan gett sig av för ett tag sen. Sen var bollen i rullning. Runt omkring mig verkar de göra morgon en efter en. Det är så lyhört att jag inte kan somna om. Men det gör inte så mycket, jag har bara en lång skoldag framför mig där jag ska få lära mig att förlösa barn. Men det är ju bara detaljer så där, det lär man sig ju i en handvändning.

Hoppas hinna med en liten shoppingrunda på stan idag efter skolan. Har fått i uppdrag att leta efter en specifik grej i julklapp åt svärmor.

Det ryktades i ett svagt ögonblick att det skulle komma snö idag men det verkar inte bli nåt av det. Det är samma väder här som hemma i Gävle, ca 5 grader varmt och lite regnigt.

Härmis!

Är på plats i Umeå och har precis installerat mig på mitt rum efter en lång dag i skolan som avslutades med lite artikelsök och intag av kebab ;)
Surfar nu runt lite och hamnade på Sara's sida. Som den stora härmapa jag är kapar jag hennes inlägg rakt av :D

Skulle du kunna tänka dig att jobba på jula
fton?
Har inte så stort val med det jobba jag har/kommer att ha. Men i år när jag pluggar tänker jag passa på att vara fett ledig!

Bakar du något till jul? Vad?
Nej, det brukar det bli dåligt med.

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Riktigt färska lussekatter utan russin är det bästa. Men det ska vara såna som har haft russin från början, så man får pilla ut dem.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Både och tror jag. Egenproducerat bara för att det är mysigt, men köpt för att det oftast är godast.

Knäck eller ischoklad?
Inget av det. Har aldrig gillat knäck, det fastnar ju i tänderna! Min kära mor hade en förkärlek för att göra ischoklad när jag var liten så det har jag förätit mig på när jag var mindre.

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?

Ofta någon egenkomponerad historia med blockljus.

Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Tidigare bara stake men går mer mot stjärnor i alla fönster nu.

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Älskar att få julkort i brevlådan. Tycker nästan att det är att häda att skicka julkort via e-mail.

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?...eller vad?
Har väldigt svårt att bestämma mig på den fronten. Tycker att det är finast med vitt och lite isigt men det kan se så kallt ut så det brukar bli mycket rött och grönt ändå innan det är färdigt. Har farmors gamla julgransmatta under granen som är extremt klassisk med tomtar i en enda lång rad ;)

När julpyntar du hemma?
Det blir senare och senare för varje år. Brukar försöka sätta upp all belysning kring första advent och sedan sker processen stegvis för att mynna ut i en enda stor jul-bonanza någon dag innan jul när granen kommer på plats. I år kommer jag inte att vara hemma så mycket innan jul så det kommer nog att bli knapert med pyntandet.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Har ruckat lite på det så nu är det lite nytt för varje år.

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Farmors antika julkulor i glas, glitter och belysning. Vill inte ha en massa plotter i granen. Enhetligt och snyggt ska det vara. Funderar dock på att köpa nya kulor i plast tills i år då jag börjar bli så rädd om farmors kulor.

Har du ett färgtema i granen?
Rött

Levande gran eller plastgran?
Trodde ALDRIG att jag skulle skaffa en plastgran men förra året skedde det. Annars vill jag helst ha en äkta kungsgran. Börjar bli gammal och bekväm av mig så för att slippa städa så jättemycket och slippa göra mig av med den efteråt fick det bli en plastgran. Flyttar vi till hus kommer jag att propsa på en riktig gran igen.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Julafton ser ut som följande: Avfärd till farmor runt kl.10-11, jullunch, svordomar över att jag och syrran inte hjälper till från mammas sida (även fast åtminstone syrran kan ha hjälpt farmor att laga mat i dagarna tre), mutter från pappa över mammas beteende, somna i soffan i väntan på Kalle & Co, Kalle Anka, julklappsutdelning, fika, avrundning av dagen. Nåt år har fikat skett direkt efter lunchen.
Brukar vilja gå på midnattsmässa i Mariakyrkan (det är det smygreligösa i mig som brukar vilja det) men på senare år har det inte blivit av. Syrran? Är du på i år?
Sen brukar jag även kolla på midnattsmässan från Peterskyrka i Rom med påven i huvudrollen ;D

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Inget av det om jag får bestämma. Ju svagare desto godare, den ska inte smaka sprit.

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Saftglögg. (Tack Jannike för att du introducerade det för mig på McD för hundra år sen)

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Kanske en mandel och nåt russin om jag måste välja.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner!

Vilken är din favoritjulskiva?
Det är jämt mellan Peter Jöback "Jag kommer hem igen till jul" och Mariah Carey "Merry Christmas". Jag gillar nästan all julmusik men de är favoriter.

Vilken är din favoritjullåt?
"Snön föll" Peter Jöback, "Oh Holy Night" Mariah Carey

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Farmors köttbullar

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Risgrynsgröt

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Absolut inte

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Must! Öppnade min första flaska för säsongen häromdagen. Det var stort!

Tittar du varje år på Kalles julafton?
Tittar varje år, brukar dock slumra till lite mot slutet.

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
Tomteverkstaden

Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?
Nej, fy fan

Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Ja, men aldrig hela

Har ni tomte hemma?
Nej, med tanke på att släkten bara består av fem personer och det minsta barnet fyller 23 om två veckor känns det inte helt befogat.

Köper du julklappar till många?
Alltid till Malin, Erik, mamma, pappa, farmor. Sen kommer Leo att få en hel del i år.

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Alla! Börjar man fundera på om man bara ska köpa till bernen är man för många som firar tillsammans!

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Absolut INTE i affären! Det där sköter jag helt själv, det är heligt för mig.

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Drar nog mest åt det enfärgade hållet, med ett snyggt snöre runt om. Är det mönstrat är det noga utvalt ;) Jag fullkomligt hatar sånt där papper från leksaksaffärer som det står typ Toys 'R Us över hela papperet på.

Roligast att få i sin julklapp?
Något oväntat som man vill ha/behöver.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
En massa pengar och lite hemliga grejer som jag håller för mig själv ;)


God kväll på er!

Överlevde!

Gårdagens arbete gick som en dans. Vi hade det hur lugnt som helst.

Denna dag har bjudit på lite allt möjligt. Har fållat gardiner, tittat på TV, tittat på en föreläsning i obstetrik och slutligen packat det sista inför Umeå. Kom precis på att jag inte varit utanför dörren nåt idag men jag känner ett enormt glassug så man kanske ska kosta på sig en promenad till affären efter maten.

Som sagt åker jag till Umeå nästa vecka, kommer hem sent på torsdag kväll. Kvaliteten på uppkopplingen får avgöra hur mycket jag uppdaterar. Jag hoppas på snö men det ser inte ut att bli alltför mycket. Det är ungefär samma väder som här.

Until later...

Vad har jag gjort...

...för att förtjäna detta?

När jag för första gången på väldigt länge har en tid att passa och inte kan få skjuts så passar Gud på att bli riktigt kissnödig. Ska till jobbet med hjälp av min cykel och det vräker ner regn ute, om det åtminstone kunde snöa :(

Nåja, vädergudarna har ca 45 minuter på sig att reda upp detta innan jag måste bege mig till hospitalet. Nervositeten har inte lagt sig än, jag är riktigt nervös inför att jobba. Det lägger sig garanterat när jag kommer dit, men man vet aldrig.

Vad har jag gett mig in på?

Chef-Kerstin ringde imorse och det samtalet slutade med att jag tackade ja till att jobba imorgon kväll. Shit, jag har ju inte jobbat sen i juli. Hur var det man gjorde? Nu blev jag nervös på riktigt! Hoppas att det är en vettig kir.jour som jobbar imorgon kväll för den stackarn kan nog få samtal om både det ena och det andra ;)


Foto: Mikael Gustavsen

Bizarro!

Verkar ha drabbats av nån varannan-dag-sjuka. I förrgår kände jag mig skitrisig, igår mådde jag bra och idag känns det som att halsen håller på att brinner upp.

Känner mig lite sliten oxå pga. jag har sovit skitdåligt inatt. Har ju en egenhet att kunna drömma de mest sjuka sakerna. I bloggen har jag bl.a. berättat om den här! Drömde nu en bisarr dröm om en helt sjuk släktträff som min sambos släkt hade. Till saken hörde att det kom en massa människor som som jag känner men som i mina ögon inte alls hörde hemma där. Låter inte så häpnadsväckande när man försöker berätta det i efterhand men jag var helst stum när jag vaknade.

Ett lugn har lagt sig över mig nu när det gäller skolan. Den senaste veckan har jag lämnat in en uppgift som ska vara inne 24/11 och en som ska vara inne 28/12. Det enda jag har kvar att prestera nu under höstterminen är en nättenta i embryologi och en projektplan som jag har goda förhoppningar om att bli klar med inom de närmaste två veckorna.

Nu ska jag gå och göra mig lite sötare, ska träffa min basgrupp från skolan på nätet och diskutera lite skolarbete inför nästa vecka i Umeå.

Sjuker...igen :(

Har ännu en gång lyckats bli sjuk. Det är andra gången på den här hösten. Det måste vara ett nytt rekord för mig, jag brukar nästan aldrig vara sjuk. Den här gången får jag skylla mig själv eftersom jag gosade med världens sjukaste Leo i söndags. Lite trist bara att vara sjuk när man ska till Umeå.

Håller på att fixa det sista inför Sundsvall. Ska spika boendet nu i eftermiddag.


Förbannade subba!

Så tänker jag om den enormt otrevliga huvudhandledaren som jag tydligen ska dras med under min kommande förlossningsplacering i Sundsvall.
Ringde idag för jag tycker att jag har fått ett sånt knepigt schema men det örat vägrade hon lyssna på. Det gick under inga som helst omständigheter att ändra på nåt arbetspass. En riktigt bitig donna var hon som vägrade att överhuvudtaget lyssna på vad jag hade att säga. Hon var nästan i klass med skatorna på HIA i Hudiksvall som jag stötte på under min sjuksyrrautbildning.
Hoppas verkligen att hon är trevligare när jag träffar henne annars kommer hon att få höra vad jag tycker om henne på ett eller annat sätt ;)Upd: Människan ringde nyligen och skulle prata om en annan sak. Hon var betydligt trevligare nu men fortfarande en aningens bitig i tonen :D

Lite seg sådär...

Jag kom på idag att jag nog glömt att stämpla några av provremisserna från MVC med avsändare under veckan som var. Det är jag i ett nötskal, att komma på nåt som jag gjort alldeles för sent och i ett väldigt konstigt sammanhang. Det här misstaget kom jag på imorse när jag satt och tittade på Amazing Race på TV.
Hoppas verkligen att jag inte ställt till det alltför mycket, annars är det väl bara att se sig om efter en ny praktikplats inför våren :) Får ta och skylla lite på MVC oxå för de är typ den sista instansen inom landstinget som använder en sån där stämplingmaskin till sina remisser fortfarande. Dessutom kan jag trösta mig med att jag vet att jag skrivit patient-ID på remisserna. Kemlab får helt enkelt sätta sig och söka på paienterna om det skulle bli nåt problem. Säkert jättepopulärt ;)


Ev. på vift på Gävle sjukhus ;)

Då var det klart!

Gjorde sista dagen på MVC-placeringen idag. Kommer tillbaka i vår igen och då ska det förskrivas p-medel på löpande band. Helt sjukt om man tänker på att lilla jag kommer att få skriva recept på alldeles egen hand om lite mer än ett år.
Har trivts riktigt bra bland "tanterna" (nästan alla skulle kunna vara min mamma och lite till) på MVC Gävle men känner att det där med mödravård inte riktigt är det första jag kommer att satsa på när jag har pluggat färdigt.

Nu är det åter böckerna som lockar i fram till v.47 då det bär av till Umeå igen. Jag har valt att inte berätta det för plånboken än för den stackaren är snart heltom. Man borde väl egentligen jobba lite men jag har haft så mycket att plugga att jag inte har känt för en heldag med jobb. Kanske ska söka mig tillbaka till McD igen för det var lättare att jobba där när man pluggade. Då kunde man jobba bara nån timme åt gången, istället för en hel dag.


Kanske igen.....?

11 år!

Idag har jag och Erik varit tillsammans i 11 år! Det är ju en halv evighet om man tänker efter.
Han är borta hela dagen men jag har förberett en liten överraskning tills ikväll. Inget stort, bara lite mys.

I övrigt bjuder inte denna dag på nåt mer än nån annan. Har lite plugg som ligger och väntar, tillsammans med vikning av tvätt och urplockning av diskmaskinen :(


RSS 2.0