Las Vegas-medley


Som många andra som inte har nåt bättre för sig en fredagkväll kollade jag på Idol igår. Kunde redan i inledningen konstatera att årets omgång nog är den sämsta genom tiderna. Jag går helt i gång när jag kollar på programmet och stackars Erik får försöka lugna mig ett flertal gånger under kvällen.

Kvällens tema var "Las Vegas" och det hela inleddes med ett medley (klicka för att se det hela). Jury-Andreas Carlsson inledde på ett alldeles strålande sätt, att han kunde sjunga det visste jag men inte att det var så där pass bra. Sen skulle "kill-Idolerna" sjunga en bit och då knockades jag totalt av Rabih's totala okänsla för ton. Karln ligger en tonart fel hela tiden och det rister i hela min inte helt tondöva kropp. Skiten fortsatte om inte i en ännu mer avlägsen tonart när han skulle sjunga sin tävlingslåt. Vad han och Eddie gör kvar i programmet frågar jag mig efter varje program, jag trodde det var meningen att man skulle kunna sjunga för att få vara med.
Kontentan av det hela ovan är att Idolerna kördes över totalt av Andreas...och att Laila Bagge har snygga ben och nog kan vara lite gravid ;)

Nytt typsnitt

Jag börjar få in snitsen på det här med stilmall och kodmall nu. För den som ej har määrkt det kan jag påpeka att jag luckats byta lite typsnitt här och var :D

LjusVar hem till farmor och fikade idag. Hela familjen på en gång faktiskt, det händer sällan. Efter det åkte vi till Skogskyrkogården och tände ljus på mormor och morfars grav. Sen åkte vi till Gamla Kyrkogården och tände ljus på Elins grav....tänk att det har gått 4 år. *saknar*

I övrigt bjuder dagen inte på så mycket spännande. Blir förmodligen ganska mycket plugg. Ska försöka hinna färdigt med en etikuppgift till skolan (som nog kommer att ta hela helgen). Har försökt dra ner på godisätandet men idag har jag faktiskt unnat mig en chokladbit som ska få slinka ner under pluggandet.

Tills vidare....over and out


Klamydiaprov!

Det här med barnmorskeriet går framåt. Idag har jag tagit klamydiaprover (lyckades nypa en tjej, FÖRLÅT!) och fick ännu en gång beröm av min handledare för mitt fina grepp. Har pratat engelska med en brasiliansk blivande mamma och sen har jag gjort lite andra grejer oxå men det mår ni bäst av att inte veta :D
Blev dessutom bjuden på gratislunch. Tack Bayer Schering Pharma! Älskar när läkemedelsbolag kommer och bjuder på gratisgrejer. Den här gången skulle det nya p-pillret Qlaira introduceras. Försåg mig girigt med en penna, ett litet block och en handkräm.

Dagens UPPMANING! Ni som inte testat er för klamydia på länge eller har en ny partner kan beställa ett gratis provset på klamydia.se. Du behöver inte ens märka av att du har klamydia, du kan bära på en "tyst" infektion!


Cellprov!

Dagen har bjudit på mycket. Bl.a. har jag tagit mina första cellprover idag. Var några tappra kvinnor som ställde upp och lät mig ta mina första stapplande barnmorskesteg i deras underliv :D Det tackar jag ödmjukast för. Min handledare tyckte faktiskt att jag redan på detta stadium "uppvisade god teknik och handlag". Den ni!

En UPPMANING! Kvinnor! Gå när ni blir kallade på cellprov. Det är fem minuter var tredje år du behöver bita ihop (om du tycker det är jobbigt vill säga)!


Första dagen

Då var första dagen på barnmorskemottagningen avklarad. Har mest suttit i telefontid, skrivit in gravida och andats i kör med en grupp blivande föräldrar.

Fick dessutom reda på att jag ska vara tre veckor på förlossningen i Sundsvall (v.49-51). Inte helt överlycklig men det får väl lösa sig helt enkelt. Det är ingen som kan avvara nån form av boende för mig och ev. (förmodligen) min klasskompis Emma som nog oxå kommer att få vara där?

Lite spännande

GOD MORGON!
Alldeles strax bär det av till Södertull och barnmorskemottagningen för två veckors praktik, med allt vad det innebär. Återkommer med en update senare idag.

I did it!

Jag lyckades ändra design!

Kia är den duktiga tjejen som har gjort designen, hittade den på Bloggdesign.nu.

Stora Inslagningsfesten 2009Idag bar det av till Köpis (tillsammans med övriga Gävle och halva Dalarna) för lite julklappsinköp. Måste väl erkänna att det mesta blev till Leo men han är relativt tacksam att handla till. Själva inhandling är inte speciellt rolig utan det roliga börjar sen när man får slå in sakerna. Är lite av en paketinslagningsfetischist, har papper och snören till förbannelse (även om förrådet börjar tryta lite nu).
Idag gav jag mig till och med på att lacka några av paketen, ni vet när man smälter en lackstång och kluttar fast på paket med en stämpel. Var inte helt enkelt, det är svårt att smälta lacket tillräckligt mycket, antingen blir det för mycket eller för lite. Får öva lite så kanske det blir lite enklare.
Dagen stora utmaning låg dock i att slå in en stekpanna som Erik ska få i födelsedagspresent (han vet redan att han ska få den eftersom han var med när vi köpte den). En stekpanna är inte helt idealiskt formad när det gäller inslagning. Efter en kvart, en massa svordomar och en hel rulle tejp var dock den lille gynnaren i fritagen sin frihet och "vackert" insluten i ett vitt papper. När jag äntligen lyckats slå in den lille kommer det fram att the Chrizz slagit in 192 stekpannor härom dagen. Han hade säkert kunnat komma med en massa bra råd.
Därmed avslutar jag den Stora Inslagningsfesten 2009. Kommer säkerligen att bli en massa småfester innan jul men ingen blir nog så stor som denna.


Lite av dagens skörd...

PS. Ska försöka ge mig på att byta design på bloggen här nån dag. Finns en viss risk att det kommer att gå helt åt skogen men det ska nog lösa sig ;)

Dr Matts

Nu blir det föreläsning i gynekologiska sjukdomar med Dr Matts. :D


Inspirerades

I brist på annat inlägg kan jag ta efter min svägerska och lämna ifån mig följande info:


Namn
: Linda
Födelsedag: 2 juni
Hemstad: Gävle
Ögonfärg: Bruna
Längd: 162
Höger/Vänsterhänt: Höger
Värsta vana: Förmodligen mina harklingar (jag förstår att det är jobbigt att lyssna på men om jag inte harklar mig drunknar jag i slem)
Stjärntecken: Tvilling
Skostorlek: 34-35
Är dina föräldrar skilda? Icke
Kär? Jo men det är jag nog
Skor idag: Stövletter och joggingskor
Din svaghet: Min lathet
Dina rädslor: Djupt vatten (det är inte kul att sitta i fören på båten och ha stenkoll på botten genom det kristallklara vattnet för att sekunden se hur bottenhelvetet försvinner samtidigt som sambon meddelar att det enligt sjökortet blev riktigt djupt!). Hatar dessutom grodor och ormar ute i det fria.
Mest kända fras på msn? Hej
Det första du tänker på när du vaknar: Att jag förmodligen måste kissa
Dina bästa kännetecken: Kan tänka mig att det är hästsvansen och min avsaknad av kroppslängd (Är det nåt annat som ni tänker på får ni gärna berätta, skulle vara kul att veta).
När går du och lägger dig? Oftast mellan 22-00
Mest saknade minne: Allt som jag gjort med Elin :(

Favoriter:
Färg:
Jämt mellan brun och svart
Mat: Nåt onyttigt
Sport: Ishockey
Djur: Är ingen djurfantast men hundvalpar är söta
Glass: Allt med choklad
Godis: Geisha och såna där bläckfiskar som man kan köpa i lösvikt som är rosa och gula på ena sidan och lakrits på andra sidan.
Affär: Rut m.fl. i Umeå (kan rekommenderas)
Skådespelare: HUGH JACKMAN!!!
Låt: Blir alltid glad och full av nostalgi när jag hör Summer of 69' men Bryan Adams
Nummer: 21
Tuggummi: Extra White Sweet Mint (har Johanna E att tacka för detta, men "överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt")
Helgdag: Lördag (om jag är ledig)
Årstid: Vinter (om det är riktigt mycket snö och ca 10 grader kallt, annars väljer jag hösten)
Tandkrämssmak: Mint?
Radiostation: Saknar Rix FM men har lärt mig att stå ut med Mix Megapol
Parfym: Just nu: DKNY Be Delicious

Har du någonsin:
Varit kär?
Ja
Blivit dissad? Nope, är den som dissar de gånger det har krävts
Rymt hemifrån? Tror det
Föreställt dig ditt ragg naken? Ja
Skolkat? O ja "Hej det här är Linda i SP3J, jag är sjuk idag"
Sovit utomhus? Ja
Gråtit i skolan? Ja
Velat bli modell? Nej, man måste inse sina begränsningar
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag? Ja
Sett en död människa? Ja
Druckit alkohol? Ja
Ätit sushi? Ja
Varit på scen? Ja, har både sjungit och spelat
Snattat? Ja, men omedvetet (komplicerad story)
Blivit full? Ja
Retats? Ja
Blivit nedslagen? Nej

Du?
Svär?
Ja
Sjunger bra? Ja, ibland
Duschar dagligen? Nej
Tycker att du är attraktiv? Nej, det var 20 kilo sen sist
Kommer överens med dina föräldrar? Det är ju en definitionsfråga
Gillar åska? Ja
Spelar något instrument? Fiol (inte aktivt). Med lite noter och ett piano kan jag nog lyckas med "Blinka lilla..." iallafall
Äger en iPod? Ja, en Mini
Går till kyrkan? Ja sporadiskt (är lite smygreligiös)
Sover med gosedjur? När jag reser är en liten nalle med.
För dagbok? Nej
Dansar i regn? Nej, då blir jag ju blöt om fötterna
Sjunger i duschen? Nej, det är för lyhört

Vem var den senaste personen:
Du nuddade:
Erik
Du pratatde i telefon med: Erik
Msnade med: Sara
Du kramade: Erik
Du skällde på: Erik
Sportade med: Sportar mest själv, men jag tror att Erik och jag var och gymmade för nåt år sen

Senast du:
Skrattade:
För nån timme sen
Grät: Idag
Filmen du såg: Det var nog nån jag zappade förbi på TV
Tuggade tuggummi: För en halvtimme sen
Drog ett skämt: I bilen på väg från ICA Maxi tidigare idag
Sång du sjöng: Livin' on a prayer med Bon Jovi när Erik var i garaget :D

That's it for now!


Ingen favorit i det fria men bakom glas på Kolmården går det bra.
Och ja, det är jag som har tagit bilden

Det SNÖAR!!!

Vaknade med ett pirr i kroppen utan att veta varför. När jag tog en första titt ut genom fönstret fick jag bekräftat att det var säsongens första "snöpirr" som jag hade känt. Det här kanske låter helt sinnessjukt men jag brukar känna på mig när första snön faller. Än så länge befinner sig snöandet på ett ganska blaskigt stadium men om vädergudarna kunde bjuda oss på nån minusgrad till så skulle det här vara helt perfekt.

Jag vill passa på att tacka alla mammor som anmält sitt intresse att ställa upp i D-uppsatsen. Jag har skrivit ner er alla och när jag och min skrivpolare har bestämt oss för kriterierna kommer jag att höra av mig lite mer formellt med mer info. Jag låter därför efterlysningen (i en något ändrad form) hänga med i några inlägg till så att fler får chansen.
Efterlysning: Om du är mamma och födde ditt första barn för max 15 år sedan kanske du har lust att ställa upp på en intervju (skriftlig eller muntlig) om dina upplevelser av barnmorskans stöd under förlossingen. Även ni som kommer att föda inom första halvan av 2010 är av intresse.
Är du nyfiken/sugen på att ställa upp så kan du lämna en kommentar, så hör jag av mig när arbetet har kommit igång lite mer.


Snart så....

Bloggfesten uteblev

Den utlovade bloggfesten uteblev. Tänkbara förklaringar till det kan ha varit enorm trötthet, dålig uppkoppling och olust att blogga. Får se om det sker nån förbättring här framöver.

Är hemma igen nu iallafall. Idag vankas uppackning, tvättstuga, inslagning av födelsedagspresenter till sambo och syster samt lite strukturering av studier. Ska försöka damma av Polit & Beck (internt högskolesnack) under helgen för nu har D-uppsatsen påbörjats.

Passar på att skicka ut en efterlysning: Om du är mamma och födde ditt första barn för max 10 år sedan kanske du har lust att ställa upp på en intervju (skriftlig eller muntlig) om dina upplevelser av barnmorskans stöd under förlossingen. Även ni som kommer att föda inom ca ett halv år är av intresse.
Är du nyfiken/sugen på att ställa upp så kan du lämna en kommentar, annars har jag en lista med tänkbara "intervjuoffer" som jag kommer att ta kontakt med framöver.

En bild


Så här kallt är det här i Umeå. Is på vattenpölarna, men ingen snö...än :( Längtar till snö och vinter.

Är lite stolt idag för jag och min klasskompis Emma har kommit på vad vår D-uppsats ska handla om. Stort steg! Nu ska vi bara komma överens om en vettig metod. Velar lite mellan enkäter eller intervjuer.
Nu ledsnar jag, orkar inte skriva nåt mer för nätet fungerar fortfarande ruskigt dåligt så det här inlägget har tagit ett tag.

"Idag har jag..."

Nu kommer ett sånt där enormt intetsägande och tråkigt inlägg. Idag blev det skola mellan halv nio och halv fem. Väl hemma lagade min "sambo" Anna middag. Mumma!!!
I övrigt händer inte så mycket. Jag surfar, Anna pluggar abort och TV:n står på i bakgrunden.
Ingen bild idag heller. Har helt enkelt inte haft nåt att knäppa kort på.
Vill ni se bilder hänvisar jag istället till min kära systers blogg. Hon har gjort nåt busigt idag ;)

Får se hur det går

Är på plats i Umeå. Uppkopplingen är riktigt svajig så jag hoppas att jag får upp detta inlägg. Att lägga upp bilder är inte ens att tänka på.
Kan för den nyfikne berätta att jag delar en liten stuga med min klasskompis Anna. Skönt med egen dusch och kök. Så slipper man äta bara färdigmat hela tiden.
Tror jag ska avverka ett avsnitt eller två av sista säsongen av Cityakuten innan jag somnar för dagen.

Får se hur det går

Är på plats i Umeå. Uppkopplingen är riktigt svajig så jag hoppas att jag får upp detta inlägg. Att lägga upp bilder är inte ens att tänka på.
Kan för den nyfikne berätta att jag delar en liten stuga med min klasskompis Anna. Skönt med egen dusch och kök. Så slipper man äta bara färdigmat hela tiden.
Tror jag ska avverka ett avsnitt eller två av sista säsongen av Cityakuten innan jag somnar för dagen.

Bloggfest utlovas

Måste erkänna att jag varit en dålig bloggare den senaste tiden. Har inte alls haft lust att blogga. Nästa vecka lovar jag dock bättring. Ska till Umeå måndag-fredag och i brist på annat kommer det säkert att bli ett och annat inlägg.

Vet ni vad...

...jag är lite rädd för?

Killar som bor själva i hus på landet. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men nåt skumt är det med dem. Ingen regel utan undantag såklart.

Ska försöka förklara mig lite:
Ofta bor dessa killar i hus som de allt som oftast har fått ta över efter sina föräldrar. Inredningen andas "fulfuru" och det finns minst en värmekälla som drivs med ved.
Till vardags arbetar de med något som involverar framförande av någon form av tungt fordon eller montering av något. De är sina föräldrars ögonsten. Föräldrarna tycker att deras son är en ansvarsfull man som lyckats så bra i livet med fast jobb och egen bostad (som de själva i och för sig bidragit med). Ofta är de ensambarn eller yngst i barnaskaran med syskon som sedan länge har etablerat familj på annan ort. Det enda som föräldrarna saknar hos sin son är en svärdotter och tassandet av små barnfötter.

Nu börjar vi komma in på det läskiga... Om dessa killar överhuvudtaget har ett intresse av kvinnor (eller män, men det skulle de aldrig berätta för föräldrarna) sker dejtandet på nätet. Där betonar de att de tycker om lugna hemmakvällar, att de har ett eget hus och fast jobb. De charmar ganska lätt kvinnor (eller män) och inte sällan kvinnor som redan har barn eftersom de inte riktigt tycker att det här med sex verkar skoj men mamma önskar ju sig barnbarn även från hans sida. När de fått kontakt med en kvinna och börjar träffa henne i verkliga livet lyckas de ganska snart få henne att flytta in i huset. Till en början verkar allt OK, kvinnan tillåts kanske att ändra lite på inredningen (för "fulfuru" är ALDRIG snyggt, inte ens i en stuga på landet).
Men efter ett tag börjar mannen få mörka tankar om kvinnan, oftast när han märker att hon inte lagar lika god mat som mamma eller när hon inte stryker strumporna efter tvätten. Dessutom är den där ungen hon hade med sig inte alls nå rolig. En vacker dag slår det slint och mannen gör nåt riktigt dumt och obehagligt mot kvinnan (här lämnar jag utrymme för er egen fantasi).

Om det som inträffat är så pass hemskt att media uppmärksammar det går föräldrarna snabbare än kvickt ut i tidningarna och försvarar sin son, för han "skulle aldrig göra nåt sånt, han tycker så mycket om henne". Ofta visar de bilder på killen som barn när han leker med sina syskon (som han inte haft kontakt med på flera år).

JA JAG VET!!! Jag har alldeles för mycket fritid, eller åtminstone alldeles för livlig fantasi. Men erkänn...ni har oxå skumma tankar inom er...hoppas jag...eller är det bara jag?Man vet aldrig vad som döljer sig därinne med all "fulfuru"....


Idol-Camilla

Jag bara måste ge mig på denna människa. Tyckte hon var ganska cool när hon kom inklampande i sitt skoterställ på audition och faktiskt kunde sjunga men nu när hon har sjungit i kvalet börjar jag allvarligt oroa mig för hennes mentala hälsa. Antingen är det ett alldeles för stort intag av nån förbjuden substans som ligger bakom eller så är hon helt enkelt lite sinnesslö.

Igår slaktade hon My Heart Will Go On, hon inledde ganska bra men sen vet bara fan själv vad som hände. Schlager-faktorn var skyhög och jag kunde se Bert Karlsson dregla sig blöt i kulisserna. Att hon sedan lyckades höra fel när det kom till omröstning och trodde att hon gått vidare och närapå bröt ryggen av stackars Peter Jidhe av bara farten gjorde det hela om möjligt ännu mer pinsamt.

Döm då om min förvåning när juryn röstade vidare henne idag när de skulle dela ut wild cards. Fine, de ser väl potential tänkte jag. Men här börjar kröningen av Sveriges pinsammaste TV-personlighet efter Robinson-Robban. Juryns min när hon väljer att framföra Hallelujah var obetalbar. Låten är helt förbrukad i Idol-sammanhang och bör ej framföras om man inte vill riskera att få åka hem snarast. Sedan sker något som jag inte trodde var möjligt. Hon har nämligen gjort ett schlager-arr även av denna låt. Om luften gick ur mig ska man nog inte tänka på vad som hände bakom jurybordet. Det var tre ilskna musikpersonligheter av rang som sågade henne totalt efteråt. Och kära vänner...tro inte att det slutar här...Idol-Camilla är en sån pass pinsam människa att hon börjar jiddra och ha sig så att de är tvungna att bryta och gå till paus för att få tyst på henne.

Och kom nu inte och säg att hon är gullig, trevlig och sprallig. Det enda hon duger till är att sommartid jobba på nån SunWing Resort vid Medelhavet som underhållare för att under vinterhalvåret återfinnas i Åre som sjungande servitris. Missförstå mig rätt, jag känner ett flertal personer som faktiskt har dessa jobb men de är inte ens i närheten av att vara så knäpp som Idol-Camilla.

Nu känns det bättre, när jag fått ur mig det.

Idol - this far


Har tagit en paus i pluggandet och sitter och tittar på gårdagens avsnitt av Idol som jag missade. Några saker har slagit mig gällande några av årets deltagare.

Mariette - cool brud med sina dreads, men...hon är lite stirrig. Jag blir fan rädd när jag sitter i soffan, det är som att hon kan se igenom en. Gives me chills, brrrr....

Rasmus - killen som var med för ett år sen och såg ut som en mes men nu har kommit tillbaka söndertatuerad med piercingar på ställen jag knappt kan stava till. Ser lite sliten ut och beter sig lite påtänt om jag får säga mitt. Ryckig, knyckig och spastisk. Hans version av I'm Yours i gårdagen avsnitt kan bara klassas som en rejäl slaktning. Skicka hem honom snarast.

Rabih - ser väl ganska bra ut vid första anblicken, men när han öppnar käften...är det en tjej? Ha det i åtanke när du hör honom nästa gång. Ser lite bajsnödig ut när han sjunger och behöver öva mikrofonteknik. Håller mikrofonen som han är beredd att svepa den största öl jorden har skådat.

Erik - är söt på sitt sätt och sjunger riktigt bra. Luktar lite vinnare. Men....han har ett lite litet ansikte för resten av huvudet. Inget som störde mig speciellt mycket fram tills min sambo kläckte en kommentar om det förra veckan så nu kan jag inte släppa det. Tycker ansiktet krymper för varje gång jag ser honom.

Clara - Furuviks stolthet och därmed oxå Gävles. Var grym i tisdags och hur snygg var hon inte? RÖSTA VIDARE HENNE!!!

Peter Jidhe - börjat bli riktigt het...

Återkommer om jag kommer på nåt mer.


RSS 2.0