Inget nytt

Tänkte bara meddela att ni har inte missat nåt, ingen bebis än. Den lever om som vanligt därinne och gör inga som helst tecken på att vilja komma ut. I övrigt är jag än en gång besegrad av tröttman.

Kusinen


Foto: jag
Leo 4v gosar med morbror, februari -09

Den här lilla sötingen har vuxit på sig rejält och är nu en reslig man på 1 år och sju månader. Och snart borde han bli storkusin åt vår lilla skrutt. Han har redan börjat ladda. Titta här!!!

Tävling






"Jag är med och tävlar om en valfri skötväska från Willvin.
Tävlingen hittar du hos Lindet
och den pågår fram till den 30/8 kl. 20.00.
Lycka till!"

Ledig?

Jag trodde det skulle vara lugnt och fridfullt att vara hemma på havandeskapspenning, men icke!

Idag har jag ett fullspäckat förmiddagsschema enl följande:

*07.30 Ring Folktandvården. Tappade en lagning i en tand som tandläkaren beskrev som "den här tanden går egemtligen inte att laga så den sitter så länge den kan" ;) Nu har den lossnat!

*07.40 Syster yster kommer och hämtar mig och skjutsar mig till MVC

*08.00 Blodtrycks- och kisskoll på MVC. Blodtrycket gör lite som det vill så min ambitiösa barnmorska har bokat in mig två ggr/v för kontroller nu. Mycket roligt...not.

*Hem för frukost och för att leta reda på mina uppsatspapper.

*11.00 Telefondejt med min klasskompis Emma (från Sollefteå). Vi ska försöka ta oss i kragen med uppsatsen innan skolan (för henne) börjar nästa vecka.

*Lunch

*Har ett syprojekt på G oxå men vi får se om jag prioriterar en tupplur istället ;)

Det är skönt att vara ledig, verkligen... Eller som Erik sa: "passa på att vila på dagarna, till helgen kan du vara mamma". Jiiiisus, nu börjar det ju bli allvar. Går in i v.38 på onsdag :D

Trevligt värre

Har haft syster yster här på besök idag. Mycket trevligt! Hon hade med sig paket till Bebbis innehållande kläder så nu kommer h*n vara så stilig/söt till hösten och vintern.

När vi samlat oss tog vi en liten tripp till Barnens Hus där det för mig blev en amningstopp från Boob för halva priset (jag tackar jag). Efter det bar det av hem till syster ute på landet för diverse nödvändigheter ;). När vi samlat kraft där ett tag bar det av till ÖoB dit mina glasscravings tvingade mig ("Magnumglassar" för 5kr/st). Lyckades få med mig ett måttband och säkerhetsnålar oxå. När vi kommit så långt upptäckte vi att det var dags för lunch så då blev det inte helt förvånande MAX som intogs hemma i mitt vardagsrum framför Oprah.
En alldeles lagom dag med andra ord.

Det slog mig precis att på måndag är det en vecka kvar tills jag egentligen skulle ha börjat min sista termin på barnmorskeprogrammet. Det känns lite vemodigt att inte ta examen med "mina" tjejer men jag kommer förmodligen ha tankarna på annat håll när hösten tar fart. Jag ska ju faktiskt dessutom skriva uppsatsen så jag kommer att bli "tvungen" att åka till Umeå i januari när vi ska redovisa den. Hur det kommer att gå till att ta sig dit kan bara gudarna svara på. Ammar jag är ju det enklaste att ha Bebbis med men då behöver jag en "nanny" med mig när jag går i skolan. Dessutom känns det inte så lockande att åka tåg och buss i sju timmar med en 4 månaders bebis i släptåg. Känns som upplagt för Stora Skrikfesten 2011. Det löser sig på nåt sätt.

Foto: jag

Kommer att sakna min lilla holk på campingen i Umeå


Boar


Foto: Jag
En boa(r)orm? Inte riktigt, men nästan

Jag tror nog att vi officiellt kan konstatera att jag hamnat i den berömda "boa-fasen" av graviditeten. Symaskinen går varm. Idag har det resulterat i en köksgardin och två dra-på-lakan till vagnen. Har ett nytt syprojekt som  jag ska ge mig på. Berättar mer om det om det går bra ;) Senare i veckan ska ta tag i mitt vinbärsgelé-projekt.

Mina första dagar som bidragstagare har hittills fortlöpt alldeles utmärkt. I lördags fick Erik och jag för oss att vi skulle ut och åka båt. Det var lite disigt när vi åkte hemifrån så vi förstod att det kunde vara lite mer disigt ute vid vattnet. När vi kom till båten var det så jäkla tjockt att man såg absolut ingenting. Det var både mysigt och läskigt på samma gång. Vi var ute ett tag innan vi la till och fikade innan vi åkte hem igen.
Söndagen tillbringades till stor del på IKEA. Handlade en massa men faktiskt bara saker som vi verkligen behövde.
Igår (måndag) var jag och klippte mig och gravidpratade lite hos Sofie.

Nu blir det lite sömnad igen. Ha det!

I onsdags

Dagen började bra med ett litet brev från Försäkringskassan där det, svart på vitt, stod att jag blivit beviljad havandeskapspenning. Ingen blir gladare än de föräldrardagar som jag sparar in.



Sedan hade jag några syprojekt att ta tag i. Innan arselet domnade och fötterna svullnade för mycket (av att sitta på samma stol en hel dag) lyckades jag prestera en liten påse till hjulskydden till vagnen (som för övrigt hämtades hem i måndags) och ett dra-på-lakan till vagnen (fick för mig att jag skulle sy egna eftersom de man köpte färdiga var alldeles för dyra. Dock lite pickligt att få till så det blev lite snett). Slutligen fick Bebbis även en ny gardin som än så länge saknar gardinstång att hänga på.



I helgen har jag och Erik stora förhoppningar på att IKEA får tummen ur och får in stommen till garderoben som vi har köpt alla andra delar till. När vi var där förra helgen sa de att de skulle få in dem i måndags. Sedan har det skjutits upp en dag varje gång vi har varit in och kollat lagersaldo. Nu är siktet inställt på att de kommer på lördag, men jag tvivlar. Dessutom får de in så få så vi får väl hänga på låset om vi ska ha några.

Innan det blir helg ska jag jobba ikväll. Jag som nästan vant mig vid att vara hemma nu ;) Men det är som sagt var bara ett pass så jag överlever nog.
Övriga projekt som jag planerar att ta tag i är att göra gelé och ev saft av vinbär som jag har plockat hemma hos farmor. Och nästa vecka vankas även lite bakning. Misstänker att vi kommer att bli våldgästade av allsköns släktingar och andra nyfikna ;) när Bebbis har kommit så då gäller det att ha nåt att bjuda på annars blir man väl bannad.

Besegrad

Orkar inte skriva nåt, tröttman har vunnit över mig.

Aj!

Min fejk-ischias som jag besvärades av i början på graviditeten har kommit tillbaka. Så fort jag gör en rörelse där jag måste hålla emot med rumpmusklerna får jag typ världens stöt/kramp i rumpan som gör att jag får dödsångest och skriker rakt ut i en sekund eller två. Det är dock inte värre än att jag överlever, men väldigt irriterande eftersom jag blir 10 ggr mer handikappad än vad jag behöver vara.

Lägger upp bilder på dagen pyssel imorgon, orkar inte nu.

Imorgon vankas det föräldrarutbildning för Erik och mig, eller mest för Erik kanske man ska säga. Jag tycker, trots att jag har hållit i egen utbildning, ändå att det ska bli lite spännande. Återkommer med en recension imorgonkväll

Pyssel

Imorrn blir det till att pyssla lite tillsammans med symaskinen. Har några småprojekt på G som jag hoppas bli klar med imorrn. Bjuder ev på en bild eller två när det är klart.

Idag hade jag en lunchdejt med Fröken Skogh. Förmodligen den sista innan Bebbis tittar ut. Tänk att jag har en liten bebbe att hålla reda på nästa gång vi ses. Galet! Det får nog bli en hemmafika i det Nyman/Olssonska hemmet då. Det låter enklast ;)

Förutom morgondagens drabbning med symaskinen så tänker jag vakta posten som en hök. Väntar på ett besked som jag vägrar tro på innan jag har det svart på vitt. Spännande sånt där!

Kram på er!

Längtar till...

... Bebbis kommer (vilket är ganska snart kom jag på häromdagen).

... hösten! Älskar hösten med alla gula löv. Bebbis och jag ska vara ute och promenera varje dag (om det inte är storm vill säga)

... julen! Det här året går jag all in! Det ska bakas, kokas skinka, trillas köttbullar, pyntas och spelas julmusik tills man tror att man nått max...då bakar, kokar, trillar, pyntar och spelar jag lite till. Behöver jag nämna att Bebbis ligger risigt till för att få tillbringa julafton i en tomte- eller pepparkaksdräkt :D

... jag är klar med uppsatsen, men då måste man kanske sätta igång och jobba med den?! För den som inte har hängt med kan jag berätta att jag har ett studieuppehåll i höst men jag ska ändå skriva uppsatsen i höst som planerat. Dels för att jag ska slippa göra det när jag kommer tillbaka till skolan, och dels för att min skrivkamrat Emma ska slippa skriva skiten själv ;)


Foto: Jag!

Slagen

Tröttman har besegrat mig totalt. Är helt utslagen så fort jag kliver in genom dörren. Fredagen har jag knappt nåt minne av. Jag vet att jag jobbade förmiddag efter att ha jobbat kväll dan innan och sen minns jag inte så mycket mer av den dan. Jo, förresten...jag och Erik var hem till en kollega till mig och samlade på oss ännu mer barnkläder. Så nu har bebis så mycket kläder att det utan problem kan gå typ två veckor utan att vi behöver tvätta. Om inte bebisen blir en kräkis vill säga.

Idag har jag haft veckans ända lediga dag och den har pågått i non-stop sen åtta imorse. Vaknade till i samband med kisspaus nummer tre och insåg att det inte var nån idé att somna om. Till min hungriga mages fasa upptäckte jag att vi glömt att köpa mjukbröd igår när vi var och handlade (hänvisar till tröttman). Fick i mig lite youghurt innan Erik kom upptassande och tyckte att vi skulle åka till IKEA och handla en garderob till bebis. Det slutade med att vi fick med oss en schäslong oxå så nu har vi även nånstans att sitta och äta tutte i höst. Bebisrummet är nu nästan helt klart, fattas bara lite bättre lampor.

När vi jäktat hem från IKEA och jag hade fått mig en lite tupplur bar det av hem till Erik's föräldrar eftersom svärmor har fyllt år. Jag överlevde det stora släktkalaset och drog till med att komma tredje plats i lekarna. Inkasserade en fin present för den bedriften innan tröttman gjorde sig påmind och tyckte att jag och magen skulle hem och sova. Sitter här och blinkar nu och ska alldeles strax krypa (läs böka) ner i sängen.

Imorgon gör jag och magen näst sista arbetspasset, har inte nästa förrän på fredag. Innan det ska vi till svärpäronen och äta lunch. Vi får se hur det funkar med tröttman. Klarar mig kanske eftersom det bara är ett arbetspass.

Mysväder

Vill inte åka och jobba. Dels kommer jag att bli jätteblöt i regnet och dels skulle jag bara vilja ligga och mysa och titta på film i sängen. Bebbis lever om som aldrig förr och det verkar inte slå h*n att det börjar bli lite trångt om saligheten där inne.
Erik har börjat jobba igen efter att ha varit hemma hela juli så det är lite tomt här hemma innan jag åker till jobbet. Men jag överlever. Nu måste jag slänga i mig lite mat så jag hinner ta en stödvila innan jobbet.

Kryssningsbilder

Morbror E och lillfisen spanar lite

 

Magen var såklart med den oxå

 

Leo planerar sina taxfree-inköp noga


Tröttma

Ber om ursäkt för den obefintliga uppdateringen den senaste tiden. Har helt enkelt drabbats av tröttma. Gör inget annat än äter, jobbar och sover. Nu jobbar jag bara den här veckan som kommer och ett pass veckan efter det.
Under veckan som kommer håller vi alla en tumme för att jag får igenom min havandeskapspenning så jag slipper ta ut så många föräldradagar innan Bebbis kommer. Skickade in ansöka i veckan och jag vet att det är i senaste laget, och det är helt chefens fel. Ger FK fram till på fredag på sig att åtminstone registrera ansökan innan jag börjar jaga på dem.

Apropå Bebbis. Det är en jäkla fart där inne och nu har den även upptäckt att bara för att det är natt och mamma sover behöver man ju inte vara lugn för det. Vaknar ibland av att det är nån som har tokryck inne i magen. Vid senaste MVC-besöket (i v.33) hade Bebbis redan (nästan) fixerat sitt huvud. Så bestämmer den sig för att titta ut så vet vi allafall att det blir med "rätt" del först. Jag som var bergis på att det skulle bli ett sätesbarn.

Bebbis pappa borde få nån form av pris som pappa/sambo of the year. Han har varit hemma hela juli och har gått lös på lägenheten som världens bästa kombination av Martin Timell och Ernst Kirchsteiger. Bebbis' rum är färdigmålat, listerna sitter fast, sängen och skötbordet är på plats. Han drog till och med ner mig på stan för att vi skulle välja gardiner till rummet (brukar ju vara tvärtom annars). Idag berättade han att han har börjat fundera på vad han ska ha i sin BB-väska så han inte glömmer nåt *sötast*. Med den här överhormonella kroppen räcker det för mig att titta på honom för att börja gråta och inse att jag lyckats fånga den bästa!

Igår var hela familjen Ohlson/Olsson/Nyman (låter som en advokatfirma) på dagskryssning till Åland. Mycket trevligt! Blev lite godisinköp och en ny parfym för min del. Jag blir så snål när hamnar i taxfreen när jag inser att det inte är så billigt som man vill tro. Men en Toblerone och lite M&M's har ingen plånbok dött av tidigare.

Imorgon vankas kvällspass på hospitalet och jag ser inte alls fram emot det. Är fortfarande lite härjad av fredagens äventyr i samma byggnad. Jag var nog med om det grönjävligaste någonsin i min sköterskekarriär. Utan att avslöja alltför mycket kan jag trösta er med att det inte var någon liten bebbe som for illa. Ska bli lite spännande att se imorgon hur det hela artade sig, har tänkt på det hela helgen.
Med detta i bagaget tycker jag att vi en gång för alla konstaterar att det inte bara är ulligt och gulligt att jobba på en BB-avdelning. Trodde jag hade sett en del på kirurgen men det här var som sagt det grönjävligaste någonsin.

Med detta "trevliga" avslut tackar jag för mig för den här gången. Vet inte när vi hörs nästa gång, veckan som kommer jobbar jag alla dar utom lördag och däremellan är det ju tröttman som styr vad som händer ;)

Kram på er!

RSS 2.0