God Jul!

Från oss alla, till er alla, en riktigt...God Jul!


Foto: jag
Lukas 101104 (dvs, att han har blivit 1½ mån större sen bilden togs)

I sann julanda bjuder jag även på något extra. En bakomkulisserna-bild från julfotograferingen:


Foto: jag
Tillvaron kan inte alltid vara på topp ;)

Det gick bra

Gårdagen löpte på väl. Lukas var lite gnällig men det blev inte värre än så. Vi ser ut att ha klarat oss från febern iallafall, även fast BVC-sköterskan inte sa att man ska ropa hej förrän efter 48 tim.

Jag måste bara få skryta lite så här innan jul. Jag och Emma är i princip färdiga med D-uppsatsen, vi ger oss själva lite jullov och siktar på att bli färdiga nästa vecka.

Vaccin

Idag var det dags för Lukas' första vaccinering. Har skrek sig blå eftersom det hela inföll med att han blev både bajsnödig, trött och lite hungrig. Vår BVC-sköterska sa: "De brukar inte skrika så här mycket" ;)

Under dagen har han varit lite gnällig men han har än så länge klarat sig från febern som många brukar få efter sprutorna (för det var två).

Nu slaggar han på soffan med pappa sin men jag ska alldeles strax ruska liv i dem så att vi får på Lukas en pyjamas och kan stoppa honom i säng.

Artar sig

BVC-besöket i måndags gick bra. Ser inte ut som eksem, utan det är troligen en rejäl reaktion på kylan som drabbat lillfisen. Vi smörjer för glatta livet här hemma för att han inte ska torka ut. Det blir dock lite svårt att planera dagen eftersom det inte är nå bra för honom att gå ut om han är kladdig på kinderna, då blir det bara värre. Inga spontanpromenader med andra ord om man har smörjt in honom på morgonen.

Luciatåget var en succé. Lukas var tomte och jag var stjärnosse. Bildbevis finns men de ligger i Erik's kamera.

Lucia

Klockan fem imorse tyckte Lukas att det var dags att fånga dagen. Lyckades skjuta på det hela en halvtimme men då ville han verkligen kliva upp. Efter att han fått en skvätt mat var han nöjd för stunden och lyckades somna om typ tre timmar. Tyvärr somnade jag inte om lika lätt så jag är "lite" trött för tillfället.

Idag unnar vi oss ett extrabesök på BVC för att visa upp Lukas' kinder. Trodde först att han bara var torr av kylan men nu börjar jag tro att det är eksem eller allergi mot nåt. Vill inte gärna börja smörja med kortison men måste jag så är det bara så.

När Erik kommer hem i eftermiddag ska vi lussa för honom. Han kommer att få "the experience of a lifetime" ;)

Nu kör vi!

* Sovande son - CHECK
* Tända ljus - CHECK
* Risgrynsgröt med en massa socker och lite kanel - CHECK
* Vörtbröd med julskinka - CHECK

Laddar inför att slutföra metoddiskussionen på uppsatsen idag. Nu börjar vi verkligen skönja slutet på spektaklet. Hoppas på att kunna skicka en färdig uppsats till vår handledare i slutet på nästa vecka.

Hemska jag

Känner mig hemsk när Lukas får sitt i babysittern hela tiden för att jag inte ska smitta honom. I helgen har Erik fått agera första barnhållare, när det inte har vankats mat för lillkillen. Idag jobbar ju han så då får jag göra mitt bästa för att hålla sonen och mig borta från varandra. han sitter i sin babysitter och tittar på mig och Oprah (på TV:n). Nu börjar han ledsna rejält så han får komma upp. Ska dock försöka hålla andan så gott det går.

Status

Sen senaste inlägget skulle man kunna tro att jag har gått i ide. Men icke...jag håller däremot på med D-uppsatsen. Detta tar sin tid då en tvåmånaders bebis kräver betydligt mer tid än vad man kan tro. Amma, byta blöja, underhålla och söva tar sin tid och då blir det inte så mycket tid över till annat innan det är dags för nästa varv.

Som grädden på detta mos har hela familjen åkt på en förkylning av stora mått. Jag och Erik hostar, nyser, snörvlar och jämrar oss i kapp och Lukas snorar på så gott han kan. Det är inte så lätt att hålla sig ifrån honom (Lukas alltså) för att inte smitta. Han har ju lite problem än så länge att förflytta sig. Och eftersom ett barn oftast bärs i famnen är det ju lite svårt att hålla honom borta från de smittsamma delarna, dvs. ansiktet. Förrådet av förkylningslindrande produkter började under morgonen tryta så Erik klädde på sig och åkte iväg till sjukhuset för att hänga på låset när Apoteket öppnade. Så nu är lagret påfyllt så vi klarar oss över helgen iallafall.

Imorgon vankas det egentligen julpyssel hemma hos svärföräldrarna men varken jag eller Erik känner för det om vi mår så här. Vi får se hur det utvecklar sig.

Över ut, nu blir det till att skriva slutklämmen på resultatdelen i uppsatsen :D

RSS 2.0