Det höll trots att jag tittade

Imponerande målgång av Johan Olsson på femmilen. Fast han fick ju lite hjälp av de som ramlade bakom honom på upploppet.
Hatten av för Sveriges sista medaljör i OS. Nu laddar jag om inför Vasaloppet nästa söndag. Klockan blir satt på ringning för att inte missa en tidig morgonstund med "Vintermums" Pops, Hård, Blomqvist och alla andra.


Johan Olsson - OS-brons längdskidor 50 km

Så länge jag inte tittar...

...verkar det gå alldeles utmärkt för Sverige. Jag gjorde misstaget att kolla på bronsmatchen i curling och den vet vi ju alla hur det gick med. Tremilen tittade jag inte på så där bär jag ingen skuld. Herrarnas slalom visste jag inte ens om att det var, totalt ointresserad. Och det gick tydligen skitbra :D


André Myhrer - OS-brons slalom

Missade igen

Ännu en gång var jag för trött för att hålla mig vaken och den här gången var det damernas curlingfinal som fick se sig missad. Fast det verkar ju gå bra för Sverige när jag sover så det var ju lika bra. Gläds verkligen med de svenska curlingdamerna. Curling är en sån där sport som alla svenskar blir expert på vart 4:e år när det är OS. Däremellan ska sporten vara glad om den får en notis i lokaltidningen.


Lag Ánette Norberg - OS-guld curling

Lite sur

Jag är lite sur för att jag missade OS-guldet i herrarnas stafett igår men jag var helt enkelt för trött för att titta. Dock lika imponerad för det. Riktigt bra gjort! Speciellt glad är jag att Anders Södergren äntligen fick en medalj.


Foto: Andreas Bardell                                        
Daniel Richardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner - OS-guld stafett

Jag har inte glömt bort...

... OS-silvret i sprintstafett från igår. Det är bara det att jag låg så skönt nerbäddad igår när loppet gick att jag inte orkade ta mig upp och reflektera över det hela. Jag tycker att det var lite surt att det inte blev guld men tjejerna verkade ju nöjda så då är jag nöjd oxå.


Charlotte Kalla & Anna Haag - OS-silver sprintstafett

Klockan ringde kl.04 imorse och då var det bara att ta sig i kragen och stiga upp. 05.30 gick tåget till Sundsvall. Kom hit till 08.30 och 08.31 började jag längta hem. Förlöste en liten kille på förmiddagen men inte ens det var kul. Vill inte vara här. Får försöka se det positiva i det hela, på fredag åker jag hem och sen hoppas jag att jag inte behöver vara här nåt mer. Har en trevlig handledare den här gången iallafall.
Nu ska jag tycka synd om mig själv ett tag till och gå och värma min färdigmat i mikron och hoppas på att det är nån som har glömt ketchup i kylen för det vill jag ha till min lasagne ;)


Borde...

Skulle kanske sätta igång och packa inför morgondagens avresa till Sundsvall och fyra dagars förlossningspraktik men det tar emot rejält. Det är till och med kul att plugga placentafysiologi och då förstår ni insatta genast hur lite jag vill packa.
Vill inte alls åka till Sundsvall. Hade hellre stannat en vecka till i Ö-vik. Försöker se det positiva i det hela och det är att det bara gäller fyra dagar. Har jag riktig tur så slipper jag vara där nåt mer under utbildningen. Ska se till att hålla mig väl med praktiksamordnaren på Gävle sjukhus under sommarens arbete på BB så kanske de kan klämma in mig på förlossningen här i Gävle när det är dags för förlossningspraktik nästa gång.

Nej nu är det dags att göra lite nytta. Har inte ens packat upp efter Ö-viks trippen så jag lär nog ta mig i kragen nu ;) Ha det!

Vilken grej!

Vilket lopp! Helt makalöst! Jag finner inte ord, hoppas bara att batteriet räcker så jag hinner skriva klart.


Marcus Hellner - OS-guld skiathlon 15+15km


Johan Olsson - OS-brons skiathlon 15+15km

Per Elofssons tårar i intervjun efteråt talar för sig. Det här är skitstort! Och förresten...va fan tog Northug vägen? :D

Nåt stort på G?

Om en svensk tar medalj idag har de gjort en jätteinsats. Snart dör datorn men jag återkommer imorgon med mina åsikter. Det här är för spännande för att missa. Stänger av nu. Över, ut...

Floder...

...det var vad jag grät när Anna Haag korsade mållinjen som tvåa i damernas skiathlon på 15km. Målgången är redan legendarisk. Var bergis på att hon skulle tappa fram till 50 meter innan mål. Ruskigt spännande lopp! Och är det nån norrbagge som jag kan unna ett eller flera guld så är det Marit Björgen. Hon verkar så trevlig att jag kan gå med på att låta henne vinna nån gång ibland.
Och förresten...jag är hemma i Gävle igen. Blev "bara" två timmar sen till Gävle och allt pga av ett "fint" samarbete mellan Banverket och SJ.


Anna Haag - OS-silver skiathlon 7,5+7,5km

Kan bara säga grattis!

Jag har aldrig varit en stor fan av Anja Pärson men lyckas man ta sig samman och ta ett OS-brons efter gårdagens flygtur (aka krasch-av-bara-helvete) är man värd ett stort grattis. Att flickebarnet dessutom gråter av lycka under blomstercermonin gör inte saken bättre för mitt blödiga hjärta. Fick en klump i halsen och var tvungen att svälja hårt för att inte brista ut i ugly-cry.
Nu ska jag bädda ner mig och hålla en tumme för Ferry. Detta efter att tillsammans med ett antal andra TV-tittare ha konstaterat att detta inte är Helena Jonsson's OS.


Anja Pärson - OS-brons i superkombination

Där satt den!

Då har Sverige bärgat sitt andra OS-guld!
Den här gången var det Björn Ferry som tog hem medaljen i skidskytte. Under sista skjutningen måste jag medge att hjärtat inte slog alltför många slag. Det var inte en lika tårdrypandet seger som Charlotte Kalla's men den var skön ändå. Hoppas nu bara att karln kan föra sig i media. Björn Ferry är känd för att vara en man som snackar först och tänker inte efter förrän nån vecka efteråt.


Björn Ferry - OS-guld skidskytte jaktstart

Nattbebis

Strax före 03.00 ringde telefonen imorse. Det var två bebisar på G. Begav mig till förlossningen och när jag kom fram hade den ena redan hittat ut. Men jag fick vara med om en alldeles underbar förlossning när en liten flicka kom till världen. Jag höll på att missa det hela när jag skulle ut och hämta dropp. När jag kommer in igen har kvinnan fått nya krafter och bebisen var på väg ut. Fick på mig handskar och sen kom världens sötaste tjej ut.

Skulle egentligen ha gått ett dagpass men jag gick hem och sov istället. Det är ingen höjdare att bli väckt kl 03 när man gick och la sig alldeles för sent. Nu ska jag hålla mig kall fram tills ikväll. Tänkte vara lite schysst mot läkarstudenten som har fått vika undan för mig ett flertal ggr under veckan. Hon är så trevlig att jag kan bjuda henne på en förlossning.

Nu kom jag på att jag inte har käkat nån lunch. Man blir lite förvirrad när man är uppe och ränner mitt i natten. Dock går det ingen större nöd på mig eftersom jag har käkat frukost två ggr.


Inte nattens bebis, men söt ändå

Så jävla skönt!


Charlotte Kalla - OS-guld 10 km fritt

Där satt den! Sveriges första guldmedalj i OS. Som den sportnörd av rang som jag är så är jag tacksam att det inte vill födas några barn här i Övik just nu.
Jag överdriver inte när jag säger att hjärtat stod still när Charlotte Kalla tog sista kurvan innan mål i dagens 10 km fritt. Grymt bra lopp! Två tummar upp! Behöver jag berätta att det kom en tår när hon korsade mållinjen? :D

Nattjour

När jag skulle gå och lägga mig vid 00.45 ringde telefonen. Det var från förlossningen som undrade om jag hade lust att komma in och förlösa en liten bebis. Jag är ju inte den som är den så jag slet av mig pyjamasen, satt på mig kläder och jag ska även erkänna att jag sminkade mig oxå. Småsprang till förlossningen för att hinna i tid men väl framme visade det sig att bebisen inte hade alltför bråttom ut. 03.10 tittade en liten, pigg pojke ut. Halv sex var jag hemma igen. Unnar mig själv lite sovmorgon och sover tills jag vaknar.
Just nu är jag inte ett dugg trött trots att det snart är nästan 24 timmar sen jag klev upp. Misstänker att man går ganska mycket på adrenalin när man blir inringd så här. Har bäddat ner mig i sängen med TV:n på och ett stort glas blodapelsinjuice med is. Mumma!

Veckan som varit

Sen sist har jag varit med och satt två bebisar till världen, den ena en riktig MoDo-bebis (Grattis nr 18 med sambo). Har även missat en massa bebisar som har haft så ruskigt bråttom ut att jag inte har hunnit in till förlossningen.

I torsdags kom Erik hit och han har livat upp tillvaron under helgen. Vi har bara haft det mysigt och har turistat lite i stan. Vädret har varit super så vi har mest promenerat omkring. Natten mot lördag blev dock en pärs då min granne ovanpå bestämde sig för att ha efterfest mellan 02.20-08.00. Vid 06.00 hade de lugnat ner sig lite så då lyckades både jag och Erik somna ett tag men den friden blev kortvarig eftersom det var då grannen bredvid lackade ur och började banka med en sopkvast (eller liknande) i taket. Det var faktiskt mer störande än fyllesvinen ovanpå. Har faktiskt inte varit in till förlossningen en enda gång under helgen utan bestämde mig för att ge mig själv lite ledigt. Det var skönt att koppla bort det ett tag. Det känns som att jag har så lite förlossningar ändå att det inte gör varken till eller från om jag missat några under helgen.

Idag var vi med om nåt riktigt exotiskt när vi hamnade mitt uppe i en backhoppningstävling (det ligger en backe precis utanför stan). Som de turister vi var fotade vi såklart denna tillställning.


Backhoppning, inte i Ö-vik men i Holmenkollen

Funderingar

Efter gårdagens Melodifestival här ifrån Övik har jag två funderingar:

1) Varför gick Nanne Grönwall med på att ha en sån "camel-toe"-framkallande outfit i inledningsnumret?

2) Vart har Måns Zelmerlövs skånska tagit vägen? Det är säkert den där jävla Marie Serneholt som ligger bakom det hela.


Helt underbart

Det är precis det vädret är här i Övik idag. Solen skiner, inte ett moln på himlen och ca 2 garder kallt. Önskar att jag hade haft ett par längdskidor med mig.

Begav mig ner på stan tidigare i morse i hopp om att det skulle finnas en öppen affär så jag kunde handla lite mat. "Min" ICA-butik öppnade inte förrän 12 så jag derv omkring lite i centrum samtidigt som jag pratade med Erik på telefon och helt plötsligt, från ingenstans, dyker det upp en Hemköp som har öppet. Handlade och påbörjade klättringen hemåt. Och jag överdriver inte när jag säger klättring för Övik ligger utefter ett berg och det är typ uppför oavsett åt vilket håll man går. Med detta som bakgrund kan man tro att Öviksborna har Sveriges tightaste stjärtar, dock läste jag i nån tidning för några månader sen att Öviksborna är Sveriges fetaste.


Utsikt från köksfönstret imorse

Skillnad

Nu känner jag mig tvungen att reda ut ett vanligt missförstånd igen.

Förlossning vs BB
På förlossningen föder du ditt barn.
På BB vistas du efter förlossningen.

Det verkar vara så att många tror att de ska vända sig till BB när de ska föda. Men nu vet ni skillnaden.

Nu blir jag nostalgisk

Har helt snöat in på TV-serien Glee. Hittade det här klippet på YouTube och det påminner mig om en bejublad duett som jag och en kär klasskamrat genomförde på en barrunda i samband med studenten för snart nio år sen. Tilläggas bör att jag nästan kunde sjunga på den tiden ;) Blir så fruktansvärt nostalgisk och full i skratt när jag ser den. Blev till och med lite rörd de första 10 ggr jag kikade på det.


Mi casa es su casa

Nu kommer de utlovade bilderna på lägenheten. Ber om ursäkt för stökigheten men det får ni stå ut med, och inredningen är inget jag har fått råda över ;)



Första dagen avklarad

Då var första dagen här i Övik avklarad. Inga barnaföderskor så långt ögat kunde nå men jag hade trevligt ändå. Gick med en oerhört trevlig barnmorska som jag trivdes jättebra med. Fick mig en rejäl rundvandring.
Hoppas på en förlossning imorrn, har en mamma som kommer in för en vändning och ev. igångsättning på morgonen. Det borde bli alldeles lagom tills jag kommer in kl 14 ;)
Imorrn kommer det bilder på lägenheten. Fotade idag men jag orkar inte resa på mig och gå och hämta kameran för att lägga in bilderna :D

Jag bara måste avsluta med följande ord, kanske lite kryptiskt, men jag måste få ur mig det: Då var dags igen då!

RSS 2.0