Efterlyses!

Nu börjar det ju faktiskt dra ihop sig! "Snart" är ju bebisen här. Ni i bekantskapskretsen som har en massa bebiskläder liggandes i garderoberna...SE HIT! Mottar gärna begagnade kläder för en billig peng (eller gratis) om ni skulle få för att rensa ut den närmaste tiden.


Snart så...

TÅLAMOD!

Jag håller på att gå upp i limningen! Ska det verkligen vara nödvändigt att vara gravid i nio hela månader (nästan tio)? Jaja! så mycket har jag hängt med på lektionerna att jag vet att det är nödvändigt! Är så nyfiken på vem som gömmer sig därinne. Får stoppa händerna i fickorna så fort jag går förbi en ultraljudsapparat på jobbet :D

Nu går vi bara och väntar på juli för då blir Erik hemma från jobbet på "semester" och då ska vi börja göra iordning rummet åt Bebbis. Kommer att lägga ut en massa grejer på Blocket de närmaste dagarna för att helt enkelt få plats med en ny familjemedlem. Om det är nån som bl.a. vill ha en beige tresitssoffa från MIO är den er för 2500 kr.

Det här med var Bebbis ska bo verkar engagera en del människor i vår närhet. Jag tar väl och försöker sammanfatta mig kort så kanske ni förstår att det går att bo i lägenhet med barn:

Vi bor i 3½:a på 73 kvm. Bebbis kommer att bo i lillrummet och vi kommer att ha datorn som vi har haft där tidigare i det halva rummet (som är en del av hallen). I rummet kommer Bebbis att kunna bo tills han/hon flyttar hemifrån om den så vill (förutsatt att den inte får några syskon som konkurrerar om utrymmet). Det är alltså ingen liten skrubb utan ett fullt dugligt rum som rymmer en enkelsäng (för vuxna), ett skrivbord och en TV om man så vill. I direkt anslutning till lillrummet finns en inglasad balkong där Bebbis kan sova middag i friskluft om det inte är för varmt. Dessutom slipper den mygg och annat otyg som annars förekommer i betydligt större kvantiteter om man bor i hus/radhus. Balkongen har även en mjuk matta som Bebbis kan leka på när den lusten sätter in. En till grej med balkongen är att vi har en till dörr från vardagsrummet så vi vuxna behöver inte ens gå igenom Bebbis rum om vi vill gå ut där när den sover.
Utanför huset finns en stor gräsmatta på ca 300kvm (kan vara mer, kan vara mindre) som duger alldeles utmärkt för picknick, solning och lek. Behöver jag nämna att det är staket runtomkring?
På gångavstånd från oss ligger Stigslundsskolan med en massa spännande lekplatser som vi kan gå till. När Bebbis blir en stor kille eller tjej har vi TVÅ dagis på tre minuters gångavstånd.
När vi känner oss modiga nog att åka in till stan finns det busshållplats precis utanför huset och det tar ca fem minuter att åka in till stan. Till BVC tar det ca tre minuter med buss och kanske en kvart per fot.
Slutligen kan jag klämma i med att det finns goda motionsmöjligheter för mamman och hennes fläbb (när det ska brännas) precis runt husknuten. Allt från motionsspår, cykelbanor och mysiga små gator i Strömsbro.

Var det nån som sa att barn i lägenhet har det tråkigt?


Foto: Erik
I eftermiddag blir det en tur med båten. Hoppas jag får köra :D

Snyftkalas

Trodde inte att jag skulle gråta men en liten tår eller två kom det när ringarna kom fram. Och jag misstänker att det inte är slut än :D

Fan, jag är för snäll!

Apropå nya jobbet. Har gjort klart mitt intro nu och skulle den här veckan har varit ledig torsdag-söndag. Alltså FYRA hela dagar. Det händer aldrig annars. Men...som den toffel jag är så tackade jag glatt Ja till att jobba söndag förmiddag när chefen ringde alldeles nyss. Det var den helgen det!

För övrigt trivs jag alldeles utmärkt på mitt nya jobb. Mycket nytt att lära sig men jag har trevliga kollegor som hjälper mig. Den som tror att man gosar med bebisar hela dagarna bara för att man jobbar på BB har fått det hela rejält om bakfoten. Det man "gosar" med där är mest in- och utskrivningar av patienter.

Igår var jag och magen hos barnmorskan och vi sköter oss alldeles utmärkt. Nått hekto i viktuppgång på mamman (på tre veckor) och magen följer kurvan som den ska. Jag fick "genomlida" lite allmän uppvisning av magen för mina forna "kollegor" på MVC och de tyckte alla att vi var söta :D

Imorgon vankas bröllop framför TV:n. Erik tycker att jag är helt pantad som ska titta på spektaktlet men jag är ju lite smyg-royalist så det tar jag ;)Grattis i förskott!

Nörd-Linda

Sitter på balkongen med ett glas citron-lime saft och pluggar uppsats. Kan väl inte säga att jag gör några större framsteg men jag tror att inledningen är färdig snart och sen kommer allt att gå som smort....hoppas jag.

Imorgon vankas jobb igen. Jobbar tre dagar nästa vecka oxå. Är inte van att jobba så här lite så jag får myror i byxorna bara jag tänker på mitt schema. Samtidigt så jublar lata-Linda inom mig så jag tänker inte söka alltför mycket extratider. Det är oxå bara de här två veckorna som jag jobbar så här luftigt sen blir det bara mer och mer ju mer sommaren lider. Ser inte riktigt logiken i det men jag har mig själv att skylla.

REGN!

För de Gävlebor som inte har märkt det kan jag meddela att det regnar ute idag!

Som den värmekänsliga person jag är gör det mig inte alltför mycket. Tycker att det är lite mysigt. Jag, magen och Erik lyckades somna på soffan efter lunch men nu har jag pallrat mig upp för att plugga lite. Gör dock allt utom det jag ska så jag blir nog kvar framför datorn ett tag.
Erik blir som en rastlös treåring när han inte kan göra det han vill, dvs. åka båt och fiska, så han går omkring här hemma och vänder på varenda grej för att få nåt att ägna sig åt.

Försäkringskassan vs. Arbetsförmedlingen

För att försöka göra en ganska lång historia kort:

Att söka föräldrapenning när man har pluggat ett tag och innan det har jobbat är inte världens lättaste. Blanketter som inte ens Föräkringskassan känner till ska fyllas i och missförstånd uppstår HELA tiden.

I tisdags ringde en man från Försäkringskassan till mig och sa att jag måste traska till Arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetslös eftersom jag inte jobbar exakt lika mycket i sommar som jag gjorde innan jag började plugga. Så de tycker alltså att jag i princip ska vara arbetslös på 25% eftersom jag jobbar ungeför 75% i sommar. Allt för att skydda min SGI (klicka på länken så fattar ni vad det är).

Som den lydige medborgare jag är gick jag tidigare från mitt ARBETE (smaka på ironin här) för att gå till Arbetsförmedlingen och skriva in mig. Efter 30 min i kö fick jag träffa en handläggare som bara skrattade när jag berättade mitt ärende. Hennes svar på det hela var: "Ja, de är roliga de små liven på Försäkringskassan". Dock blev jag inskriven och min sk. handlingsplan för min "arbetslöshet" består i att jag då och då ska fråga min chef om jag kan få nåt extra pass. När jag berättade att jag dessutom hade en timanställning på kirurgen höll hon på att vika sig i skrattkramper: "Du är den mest anställda arbetslösa person som jag har träffat!"

Enligt mannen på Försäkringskassan ska jag nu inte behöva göra mer nu innan jag vill börja ta ut min föräldrapenning utan allt ska tydligen lösa sig alldeles utmärkt. Om jag ska tro på honom så kommer min föräldrapenning dessutom att baseras på ett högre belopp än det jag hade skickat in till dem. Tackar som bockar!

Dock har jag en känsla att detta inte kommer att gå så smidigt som han påstår så jag kommer att fortsätta att ha en lätt pessimistisk attityd till det hela.

Berättar vid ett senare tillfälle hur det går på nya jobbet. Men jag kan skvallra om att det hittills har gått bra.


Sista dagen på sommarlovet!

Idag har jag sista dagen på mitt sommarlov, och det är inte ens bra väder. Imorgon börjar jag jobba.
Sommaren kommer dock inte att vara helt skolfri utan kommer att innebära lite uppsatsplugg, eftersom jag tänker gå upp med den i januari som planerat även fast jag kommer att vara mammaledig från skolan i övrigt. Maxar lite i sommar för att ha så lite som möjligt att göra i höst. Tycker att det räcker alldeles utmärkt med skrikfest och amningsmaraton ;)


Födelsedag...igen

Tog mig hem helskinnad i torsdags.
Idag har vi, som alla Gävlebor redan vet, haft ett alldeles underbart väder. Vi var bjudna på lunch hemma hos svärföräldrarna för att i efterskott fira min födelsedag :D Inte mig emot! Fick ruskigt god mat och ett STORT paket. Jag fick en alldeles egen flytväst. Eftersom jag är helt oduglig på att simma var det mycket välkommet eftersom vi ändå är ute ganska mycket med båten. Tackar oxå ödmjukast eftersom svärfar trodde att jag väger mycket mindre än vad jag gör ;) Efter lite amning och långa barnvagnspromenader i höst/vinter kommer den att vara alldeles utmärkt till nästa sommar.

Sitter och funderar på om jag ska unna mig lite mer sol eller om det får räcka för idag. Hade det utmärkt i hängmattan hemma hos svärisarna innan jag var tvungen att lägga mig i hammocken i skuggan på altanen. Det senare draget innebar att jag slumrade till lite oxå ;)


En sån fast en helsvart (eller mörkt marinblå, svårt att avgöra faktiskt) fick jag!

Foto: flyväst.nu


Väntar

Sitter i skolan och väntar på att få åka hem. Bussen går kl 15.45. Hade tagit en tidigare buss om det inte hade inneburit att jag blivit tvungen att köpa en ny biljett. Så om nästan exakt 8 timmar är jag hemma (kl 22.37).

Har inte riktigt greppat än att jag har "sommarlov" och att jag dessutom inte ska tillbaka till skolan i höst. Har kanske lite att göra med att jag ska jobba på BB i sommar och kommer att känna mig som en vilsen barnmorskestudent när jag börjar där. Börjar förresten jobba på tisdag och jag har förhoppningar om att det kommer att gå bra. Ska gå nästan hela mitt intro med en jättegullig barnmorska så jag tror bara att det blir bra.


Foto: umu.se

Här sitter jag just nu!

GRATTIS!

Idag är det min 28:e födelsedag! Eftersom jag är i Umeå firas den inte på nåt speciellt sätt. Firade med min familj i söndags så jag (och bebbis) har redan fått en massa trevliga presenter.

Vad bjuder dagen på kan man ju undra. Eftersom bebbis tyckte att jag verkade lite kissnödig imorse poängterade den det genom att bodyslamma min urinblåsa några ggr innan jag var tvungen att kapitulera och kliva upp. Och det är inte bara och bara när man är i v.26 (idag) och sover i överslaf på en våningssäng. Men varför människa sover du i överslaf?, tänker ni kanske nu. Jo, det förklaras med att det är så lågt till tak i underslafen att jag inte kan sitta upp där nere. Därför gymnastiserar jag mig upp och ner ur sängen istället.

Bebbis verkar nu ha upptäckt att det går att ha huvudet neråt för den utforskar med obruten entusiasm möjligheterna att sträcka ut uppåt och sparka så att hela magen hoppar. Inte mig emot eftersom det är att föredra att bebbis gör ett svandyk istället för bomben med rumpan först när den ska ut. Utrymme för ändringar finns ju dock så än ska vi väl inte ropa hej.

RSS 2.0