Slapphelg

Efter att Erik åkt iväg igår bäddade jag som sagt var ner mig igen och sov nästan ända fram tills jag skulle till jobbet :D Kvällen åtnjöts i sällskap med tre trevliga "Kottar". Lärde mig dock en sak: om du beställer en kebabrulle till middag på jobbet och bara orkar äta halva, micra då inte den andra halvan klockan elva på kvällen när du kommer hem för att äta då. Detta misstag gjorde undertecknad igår och söndagen har därför varit något av en gastrointestinal bergochdalbana.

När jag inte satt på toa (vilket jag förövrigt gör med öppen dörr nu när jag är själv) tidigare idag var jag nere på stan och unnade mig lite saker. Det blev en tröja på H&M, handlar typ aldrig kläder där men idag gjorde jag ett fynd tror jag. Sedan unnade jag mig tre badbomber på LUSH. Den ena av dessa åkte i badet direkt när jag kom hem. Innan jag tog mig hem inhandlade jag en bra tidning och en glass i form av Sandwich Stracciatella *mums* som jag hade sällskap av i badet sen.


Foto: lush.seFoto: gb.se


Home alone

Har precis vinkat av Erik som ska åka till fjällen med sin familj. Hade hemskt gärna följt med jag oxå men veckan som kommer är nästan den sämsta på hela våren att åka iväg under, jag vill inte missa första veckan på praktiken. Surt som fan, men det är inte jag som bestämmer.
Det är ganska skönt att vara ensam hemma oxå ;) Hade varit ännu skönare om jag hade sluppit "jobba" under veckan.
Nu ska jag bädda ner mig nån timme till innan jag måste gå upp och göra mig iordning inför kvällens äventyr på Kotten.


Så kul tyckte Leo att det var i fjällen förra året. Inte lika lätt att slänga
upp han på axeln nu kan jag meddela, nu är han ju stora karln ;)

Fortsätter att slå runt

Nu har jag övergått till julmusik med Tommy Körberg. Stor rysningsvarning nu...snart kommer höjningen i O Helga Natt!
Har dessutom hunnit tacka ja till att jobba kväll på Kotten imorrn kväll. Skolarbetet däremot går långsamt...förlåt, VÄLDIGT långsamt framåt.

Nu har det slagit runt igen!

Att jag har världens mest blandade musiksmak står redan klart men nu har jag nog nått nya höjder. Jag kände att jag behövde lite musik när jag sitter med mitt fördjupningsarbete om samlagssmärta (bara där börjar det slira lite). Slår på Spotify och drar iväg en sökning på gospel (!!!) och nu sitter jag här och nickar takten och sjunger med. Behöver jag nämna att Erik är i garaget? :D


Idag

* Lunch med fröken Skogh. Alltid lika trevligt. Hoppas bara hon tog sig hem helskinnad i skitvädret som var ute.
* Plugg i preventivmedelsrådgivning
* Tupplur :D
* Massage! Superskönt och välbehövligt!

Där kunde man tro att dagens trevligheter skulle vara slut men när Erik kom hem från sitt kusinbarns ettårsdag (som firades när jag låg på massagebänken) hade han med sig allsköns godsaker som blivit över. Kylen är nu fylld med smörgåstårta och bakverk. Me like! Tack familjen Gladh!

Imorgon

Ser fram emot morgondagen som bjuder på lunch/fika med fröken Skogh och massage på kvällen. Ska försöka att inte shoppa upp mina sista slantar när jag åker ner på stan även fast det skulle behövas lite nytt i garderoben :D

Sen sist...

... har jag hunnit komma hem från Umeå. Veckan bjöd på lite allt möjligt:
* Anatomitenta. Resultat: Godkänd
* Tillbakalämnade av förlossnings- och BB-tenta. Resultat: Godkänd
* Föreläsningar
* Shopping. Blev bl.a. en mössa och ett duschdraperi
* Restaurangbesök. Tacobuffé med stora delar av klassen

Nu gäller det att ta nya tag. Nästa vecka blir det till att plugga på mycket om mycket. Veckan efter det börjar jag min praktik på MVC. Helt sjukt att jag efter den praktiken ska ha tillräckliga kunskaper för att få kunna skriva recept. Jisses!

Dagens fråga: Vart tog våren vägen. Hela dagen har det fallit en strid ström av horisontell snö utanför fönstret. Hoppas det bara var tillfälligt.


Inte dagens snöstorm men synen har varit den samma idag

Glömde...

Jag glömde en person i förra inlägget: Gotlänningen!

Fulfuru

Sitter i min lilla "skrubb" på campingen i Umeå. Furu är träslaget som dominerar och jag kan inte sluta häpna över hur oerhört fult det är. Det är dock inte det som är värst utan det är mina högljudda "grannar" som verkar vara SSK-studenter eller dylikt.
Utifrån deras diskussioner (har inte sett alla än) kan jag meddela följande:
* En är göteborgare och äckligt positiv till allt som sägs.
* En är värmlänning och den dialekten ger i mina öron ett lite ointelligent intryck. Vet inte varför men ju bredare dialekt de har desto flängare är de i min värld.
* En är så sävlig att jag håller på att somna så fort han försöker säga nåt.
* De andra tjattrar i mun på varandra hela tiden att de är jobbiga på det sättet.

Nu sitter jag och väntar på att de ska gå och lägga sig så jag kan duscha. De verkar ha gjort upp nån form av schema när det gäller duschningen för att varmvattnet ska räcka och jag tror å det bestämdaste att jag inte är inplanerad på det schemat. Jag kanske ska göra mig riktigt populär och gå upp och duscha strax före sex imorrn bitti istället :D

Kotten!

På lördagkväll ska jag jobba på "Kotten" (avd 112K) igen. Tycker det är lagom med ett pass med två-tre månaders mellanrum ungefär ;) Känns tryggt att det är stabila USK:or som jobbar som kan hålla reda på min förvirrade lekamen. Jag kommer knappt ihåg hur man tar hand om sjuka patienter längre. Däremot är jag en jäkel på skrikande och gormande kvinnor som försöker föda fram en 3,5 kilos bebis genom puppiluran.
Hoppas bara att huvudvärken har släppt tills dess. Har tagit mig i kragen och varit och bokat rygg-/nackmassage nu iallafall men det blir inte förrän 23/3. Får fjäska för sambon innan dess.


Huvudvärk

Snart har jag haft ont i huvudet i en hel vecka. Det är nån skum huvudvärk där hjärnan känns ungefär en och en halv storlek för stor hela tiden. Skulle bara vilja klämma ihop den och må bra igen. Jag själv tror att det kommer från nacken. Känner mig sned, vind och ruskigt stel i det området.
Nu ska jag fortsätta att tycka lite synd om mig själv och ta tag i anatomitentan som jag har nästa vecka när jag åker till Umeå.


Uppdatering

Hur gick det med pluggande? tänker kanske den trogne läsaren. Jo, det gick framåt men med tanke på att halva tentan bestod av saker som inte ens gick att finna i kurslitteraturen så håller jag fältet öppet för en ev. omtenta.

Efter tentan i fredags hämtade Erik mig på HiG och så bar det av på en liten roadtrip. Han hade tagit på sig att leverera ett paket i Bollnäs åt sin mammas jobb. Efter att vi lämnat av paketet på avtalat ställe (där de för övrigt aldrig hade hört talas om personen som skulle ha det) så tog vi vägen över Söderhamn hem. Där inhandlades det hamburgare på De Gyllene Bågarna, där min gamla chef för övrigt arbetar nu. Såg honom smyga omkring i backroom.

Lördagen bjöd på god mat hos svärföräldrarna. Sötaste Leo var där men han hade nästan glömt bort mig eftersom det var typ 1½ månad sen jag såg honom sist. Killen är ju stor nu och har etablerat en väldigt stabil gångstil som han gärna uttnyttjar. Lite laidback, nästan åt det berusade hållet ser han ut när han går. Men söt ändå såklart ;) Nästa gång jag träffar honom har han väl finnar och är i målbrottet. Riktigt så långt har jag dock en känsla av att det inte kommer att ta till nästa gång vi ses.

Dagens äventyr började redan halv åtta i morse då klockan var satt på ringning för att titta på Vasaloppet. Tror att jag drabbats av en postolympisk depression så det var med glädje jag slog upp ögonen och möttes av "Vintermums" Pops i rutan. Höjdpunkterna var helt klart när "Plex" sladdade in i rutan med 10 sekunders marginal och självklart även Jörgen Brinks seger i spektaklet. Nu kan han nog äntligen förlåta sig själv för staffetmissen i VM 2003.
Efter Vasaloppet bar det av till farmor som dagen till ära fyllde 86 år! Firades med smörgåstårta, blommor och skraplotter. Precis som det ska vara ;)


Plugg

Då var man åter på plats i intellektets högborg, aka Biblioteket på Högskolan i Gävle. Har slagit mig ner för att försöka få in en massa smarta saker i min, nuförtiden, ganska slöa hjärna. Har tenta på fredag. Denna kommer att skrivas i sal 96:243 (nostalgi!) här på Högskolan. Det ver ju nåt år sen man skrev en salstenta nu så jag misstänker att myrorna i byxorna kommer att vara enorma. För ladda upp med lite smått och gott att tugga på/dricka så jag håller mig på plats.


Biblioteket Högskolan i Gävle - dock lite mer snö ute nu...

RSS 2.0