Utnyttja tiden väl

Har precis avklarat nättenta i preventivmedelsrådgivning med 13 sekunders marginal. Det gäller att utnyttja tiden väl ;) Nu ska jag slänga i mig nåt att äta innan det bär av till arbetsterapeuten.

Eurovision

Kunde inte bry mig mindre om det svenska Eurovisionfiaskot som tydligen ägde rum igår kväll. Så fort jag slog på TV:n imorse fattade jag att Sverige inte hade gått vidare till finalen imorgon. Jag vill inte glänsa med mina synska kvaliteter men... VAD VAR DET JAG SA! Vem vill skicka vidare en låt som är något av det mest slätstrukna sedan tidernas begynnelse och som framförs av en sönderblekt, tanig tjej med dålig hy och högt hårfäste? Nu har jag som sagt var ingen aning om vad hon tävlade mot men låten var ju inget att hänga i julgranen helt enkelt.

Salem Al Fakir är med på Vakna med The Voice just nu och hans svar på frågan: "Tror du att det hade gått lika dåligt för dig?" är helt klockrent och SÅÅÅÅÅ SANT. Han svarade ärligt och rakryggat: "Nej, det tror jag inte". Och det är vi nog fler än en som håller med om idag.


Hade vi skickat den här karl hade vi haft lite cuteness att bjuda på iallafall!
Foto: plaskis.se

Toppbebis!

Besöket hos barnmorskan gick bara bra. Mamman i fråga är inte helt nöjd med viktuppgången, 2 kg sen sist. Men jag har fortfarande en bit kvar till mitt (kanske lite kaxiga) maxmål på 10 kg. Här blir det ingen "juicebebis" (dvs. mamma som dricker juice hela graviditeten för att man tror att det är som flytande frukt och sen får en chock när man ska trycka ut en "jättebebis" på 4 kg och själv har gått upp 20-30 kg. Note to you all: Juice = socker = tillväxtmumma för bebisar och gravida mammor).

Bebbis pickade på där inne och magen var inte alls så stor som jag trodde. Höll sig nästan mitt på meddellinjen. Stor tumme där! Gick direkt och fick en tid på Handenheten eftersom jag drabbats av karpaltunnelsyndrom (min första "gravidkrämpa"!). Jag fick tid redan imorgon så då ska få träffa en arbetsterapeut som ska lindra mina plågor genom att snickra/sy ihop nån bra skena åt mig.

Lunchen intogs på stan med Denise och det var bara trevligt. Och jag kom ihåg hur hon ser ut även om det var en halv evighet sen vi träffades på riktigt.
Träffade lillasyster på stan oxå. Det var inte igår som jag träffade henne men jag kom ihåg hur hon såg ut oxå. Malin! Kom ihåg stavarna på söndag!



Karpaltunnelsyndrom
Bild: 1177.se



Uffas och buffas

Ligger på soffan och tittar på Criminal Minds, en serie helt i min stil. Bebbis bökar runt där inne och verkar inte kunna tygla sin glädje över att jag äntligen lagt mig till rätta efter att sprungit runt här hemma hela dagen och ägnat mig åt allsköns hemmarelaterade uppgifter.
Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om Bebbis blir ett barn som väljer att komma till världen med rumpan först. H*n verkar trivas långt ner i mina "södra delar" och verkar inte alls finna nån glädje i att sträcka ut sig med benen uppåt. Det sparkar bara nedåt, och då menar jag RAKT nedåt (AJ!). Nån gång ibland sparkar det lite högre upp så Erik har fått sig en snyting en gång i allafall. Bebbis har typ 10 veckor på sig innan det är önskvärt att den har bestämt sig hur det tänker göra entré. Blir det rumpan först ska jag göra allt för att slippa snittas ;)

Imorgon vankas först ett besök på MVC hos min barnmorska för magmätning och hjärtljud. Det blir nog ett stick i fingret oxå, hon brukar vara överdrivet frikostig med det. Sen stundar en lunch med Darth, aka Denise. Det ska bli riktigt roligt då jag inte ens törs tänka på hur länge sen det var vi träffades i verkligheten.


På allmän begäran...

...kommer det nu en bild på magen. Den togs för nån vecka sen så jag har om möjligt blivit ännu större nu ;)



I övrigt kan jag berätta att jag är färdig med all praktik för den här terminen. Det är väl meningen att vi ska plugga hemma den här veckan men jag har legat i så jag är färdig sedan flera veckor med inlämnings- och instuderingsuppgifter :D Borde kanske plugga lite på uppsatsen men jag vet inte vart jag ska börja.
Nästa vecka bär det av till Umeå och veckan efter det börjar jag jobba på BB.

Nu ska jag gå och bädda ner mig på soffan. Jag snarkar så mycket att jag frivilligt valt att skona Erik några dagar den här veckan när han ska upp och jobba. Tror vi båda sover bättre nu faktiskt. Jag får titta på TV tills jag somnar och han kan breda ut sig och sova i lugn och ro. Vad gör man inte...;)

Världens bästa!

Att jag har världens bästa sambo visste jag redan. Varje dag säger han eller gör nåt gulligt så man blir alldeles kär på nytt. Nyligen när jag kom hem efter en alltför rörig dag på gyn sa han att han hade köpt en "present" åt mig. Det visade sig vara en Marabou Polka! Han är bara så bäst! Och för den nyfikne kan jag meddela att chokladen var god!

Tillbaka på Huset!

Igår gjorde jag min första dag på Gyn. Var på avdelningen och kan väl inte erkänna att jag trillade av stolen av spänning. Livet på en kirurgavdelning är tydligen ganska lika oavsett vilka diagnoser man har hand om. Fast inget slår ju Kotten förstås ;)
Träffade allsköns människor som jag inte träffat på länge så fort jag lämnade avdelningen och det var bara trevligt.
Jobbar kväll idag så jag får väl se om det bjuder på nåt mer spännande. Får kanske ta hand om min stackars svägerska som har "lite" ont i magen.

Nu blir det en snabbdusch, sen lunch och efter det bär det av på cykel till "Huset".
Har jag berättat att jag har skaffat cykelhjälm? Min kära syster var nära att säga upp bekantskapen totalt när jag berättade för henne ;) Jag misstänker att det är min groende mamma-oro som fick mig att äntligen köpa en hjälm. Det tillsammans med att jag tagit hand om allt för många patienter som har slagit sig allt för illa när de cyklat omkull. Jag vill inte att Bebbis ska få ha en grönsak till mamma. Bebbis pappa gjorde förresten en vurpa på sin cykel igår så vi får se om jag kan övertala honom att köpa en hjälm oxå :D



"Huset"

Tack för hjälpen!

Tackar alla tre som hittills har hjälpt mig i jakten på Marabou Polka! Mycket uppskattat och jag kommer att ge mig ut på jakt de närmaste dagarna ;)

Denise: Bomhus ligger inte direkt nästgårds för mig som inte har körkort men har jag vägarna förbi så tittar jag nog in nån dag.


Where to find?

Kan nån berätta var i Gävle jag kan hitta Marabou Polka?


Soffpotatisar

Jag och magen ligger i soffan och myser. Är ensamma hemma för Erik är hos sina föräldrar och slipar på båten. Passa på att verkligen slappa till men jag ska alldeles strax ta mig i kragen och plugga lite. Känner mig dock väldigt duktig för jag är klar med alla mina inlämningsuppgifter för den här terminen, ska bara ta mig för och skicka in den sista. Nu pluggar jag bara för min egen skull. Ja, jag vet att det låter nördigt men sån är jag ;)

I torsdags gjorde jag sista dagen på min praktik på MVC och det var med lite vemod jag gick därifrån. Har trivts skitbra och har haft världens bästa handledare, synd bara att man inte får ha henne med sig på all praktik. Hon är inte bara en duktig MVC-barnmorska utan är även en grym förlossningsbarnmorska. Skulle det visa sig att vår lilla skrutt bestämmer sig för att parkera rumpan först så är det hon som får förlösa mig för mig snittar man inte om man absolut inte måste.

Nu väntar jag med spänning på två veckors äventyr på gyn. Börjar på tisdag.

Hembesök

Utövade lite preventivmedelsrådgivning här hemma vid köksbordet alldeles nyligen. Hoppas bara patienten i fråga tar till sig informationen och ringer till sjukvården under morgondagen ;)


Lite busig!

Är lite busig och bloggar på "arbetstid". Har haft min slutbedömning här på mödravården och blev med beröm godkänd!

För er som undrar hur det har gått med magen kan jag hälsa att bebis mår bra men har lugnat ner sig betydligt jämfört med för två veckor sedan när jag började känna. Då levde den om som en vilde men lärde sig nog sen att den är avkomma av två genuina soffpotatisar och fann den livsstilen mer tilltalande. Nu känner jag att det buffar lite då och då och nöjer mig med det. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men så fort jag åker buss lever bebis om lite. Vet inte om den tycker om det eller om det låter illa därinne så att den protesterar.

Nu tycker jag att bebis borde titta ut snart men jag har ungefär hälften kvar. Kommer att bli tokig den sista tiden, jag har alldeles för kort tålamod för sånt här.

Ska masa mig in i lunchrummet snart innan jag kör ett ryck med drop-in på eftermiddagen. Så alla ni som behöver preventivmedel och är över 23 år är välkommna till MVC Södertull i Gävle efter kl. 13 så tar jag gärna emot er ;)

Nästa vecka väntar praktik på gyn, blir där i två veckor. Sen börjar terminen närma sig sitt slut. Pluggar hemma en vecka och sen åker jag till Umeå v.22.



Längtar tills våran skrutt är här så man får gosa bebis!


Update från igår

Tog inte kontakt med högre ort igår.
Kände av bebis igår kväll när jag skulle sova och nu imorse. Inte lika starkt som tidigare men jag inbillar mig att den har hittat nåt roligare att göra därinne än att sparka på mig hela tiden eller så har den helt enkelt skaffat sig en ny dygnsrytm.

Funderar

Sitter och funderar om jag ska vända mig till högre ort (förlossningen eller gynakuten) för bebis har inte gett sig till känna som den brukar idag. Den senaste 1½ veckan har den levt om som en vilde och gått lös på min kissblåsa som om det vore det bästa som finns här i världen. Men sen igår lunch har den varit fruktansvärt lugn. Inbillar mig att jag kände nåt imorse och en liten buff runt lunch. Annars har det varit tvärlugnt.

Och kom nu inte och säg att det nog inte är nåt för det är jag alldeles för påläst för.

RSS 2.0