Helt jävla religiöst!


Idag tillkännagav SVT vem som blir årets julvärd och det står nu klart att det är André "Vintermums" Pops (!!!) som kommer att förgylla vår tillvaro (Okej då, främst min och Denise's jul) på julafton och tända ljuset innan Kalle Anka.

Ojoj, nu ska jag försöka smälta det här. Lär nog unna mig en bit choklad.

Vinter på riktigt!

Nu är vi igång! Den officiella starten av vintern har skett. Vinterstudion är igång med Popsen i spetsen! Jag och Denise har laddat med Uppvärmningen på SVTPlay innan sändning för att verkligen få feeling. Dagens hjälte är statist-Björn från Gällivare som fick sitta med i soffan. Vilken skön snubbe!


Foto: SVT
Ögonorgasm som Denise uttryckte det hela ;)

Tomteland

Idag har Lukas, jag och syster/moster Malin har varit hos vår frisör/vän Sofie.
Sofie och hennes Tommy fick en liten Ella en vecka efter att Lukas kom till världen. Idag pallrade vi oss som sagt in i bilen och åkte rakt ut i skogen, hem till Sofie. De bor hur fint som helst ute på landet och nu när det hade kommit ganska mycket snö var det som att åka rätt in i en julkalender. Medan syrran satt och spanade efter vilda djur som kunde störa vår framfart satt jag och hoppades att det skulle dyka upp en liten nisse bakom nästa tall. Nu stötte vi inte på nåt av det men hade det riktigt trevligt ändå. Sofie hade bakat en helt gudomlig kladdkaka och Lukas fick en present i form av små söta tossar och en dregellapp som nog kommer att komma väl till pass snart när det börjar vankas tänder.
Lukas visade sig från sin allra socialaste sida när han sket ner sig. Som tur var är ju Sofies hem utrustat för liknande incidenter så det hela fortlöpte ganska smärtfritt. "Straffet" till Lukas blev att han fick en helt missmatchad outfit med en randig body i bruna toner till ett par julröda byxor. De små liven får jobba lite på sin interaktion med varandra för nu sneglade de bara lite på varandra innan det var dags för att äta eller sova lite till.Bakom en tall nära dig?

Pappa!

Idag har jag och Lukas tagit lite extra hand om pappa Erik. Vi började dagen med att skämma bort honom med sovmorgon och sen blev det frukost på sängen och presenter.
Nu är grabbarna i Erik's garage och jag har blivit beordrad att försöka plugga lite.


Foto: jag

Sötnöten! Det ser ut som att han bara har hår i nacken men han har på hela huvudet, om än lite tunt på sina ställen ;)

Vintermums!Det glädjer mig att fler än jag och Denise har hakat på Vintermums-trenden ;)

Jag håller på att skratta mig harmynt varje gång jag ser reklamen för Risifrutti när Foppa är med. När han håller på och gör spanska-läxan med killen ligger jag dubbelvikt på golvet i skrattkramper. Jag vet inte vad det är jag tycker är roligt men Foppa har i mina ögon alltid varit en ganska tråkig och stram kille, men han bjuder verkligen på sig själv i reklamen."Espandrillos, españoles...nej nu skiter vi i det här och går på bio istället" Obetalbart!

Ett mönster?

Nu gräver jag väl min egen grav genom att gå ut med det här offentligt, men jag börjar *peppar, peppar...* skönja ett visst ät och sov-mönster hos Lukas. Det skulle vara så skönt om det höll i sig hyfsat så att man lättare kan planera dagen. Just nu har han somnat på soffan och de senaste dagarn har han sovit nån timme i sträck när han somnat den här tiden. Men inget gott som har nåt ont med sig, det jag verkligen skulle behöva göra är att plocka ur och i diskmaskinen och då vaknar han garanterat och då har vi ett problem ;)

Nu till nåt annat... Det glädjer mig verkligen att Denise har börjat blogga igen. Jag är ruskigt avundsjuk på henne att hon bor i Östersund och därmed har möjlighet att njuta av "Vintermums" Pops i samband med världscupen i skidskytte. Håller en tumme för att hon får biljetter ;)


Vintermums!
Foto: svt.se

Inventering...

...var nåt som jag senast sysslade med under mina dagar på McD. Idag har det dock inventerats bland Lukas' kläder. Killen växer så det knakar och vi håller nu på att lämna strl 56 bakom oss. Tack vare att Erik och jag fyndat en massa begagnat samt fått massvis med kläder står det nu klart att han inte kommer att behöva nåt nytt innan han når strl 74. I strl 62 samt 68 som är de som står på tur nu har hann så mycket att jag i ärlighetens namn inte tror att han kommer att hinna ha allt.
Men som sagt, det drabbar ingen fattig eftersom vi inte betalat många kronor för hans kläder.

Ett tips på vägen till alla er som har en blogg men inte är nöjd med läsarantalet kan jag råda att skaffa barn. Min statistik har skjutit i höjden sen Lukas kom in i bilden.

Idag laddar vi återigen för ett besök hos Familjerätten. Skulle dit förra veckan men då ringde de två timmar innan och ställde in eftersom den vi skulle till hade blivit sjuk. Hoppas att alla håller sig friska idag så att Lukas får en pappa på papperet samt ett efternamn. Han ska få Erik's efternamn men eftersom Erik inte existerar i Lukas liv än på papperet så har vi fått vänta på det först. Rörigt, men det är väl charmen med byråkrati.


En ilsken liten Lukas från 5/10. Han har vuxit på sig en hel del sen dess.
Foto: jag

Helgen

Lördagen tillbringades på stan med Erik och Sara. Erik har bestämt sig för att vara ute i god tid med alla julklappar så vi drogs med i den stora julklappsshoppingen 2010. Lukas var i tryggt förvar hemma hos farmor och farfar där han sov söta örat i vagnen på altanen.

I söndags packade vi in oss i bilen och åkte till IKEA. Innan vi kom iväg hade Lukas den goda smaken att kissa ner sin arma mor två ggr under samma blöjbyte. Jag får i och för sig skylla mig själv eftersom jag såg båda gångerna att han tänkte kissa. För er som aldrig haft en kille att byta blöja på kan jag meddela att "kissnabeln" får eget liv innan själva kisset kommer.
Väl på IKEA träffade vi min fd kirurgkollega Johanna som nu bor i Falun med sin familj. Har inte träffat henne på ett år. Senast jag träffade henne var hennes lilla William lika liten som Lukas är nu. Han var något större nu ;) Lukas fick paket, kläder och en supersöt nalle.

Den röda tråden genom helgen har dock varit att Lukas är inne i nån fas där han absolut inte tänker sova i onödan, vilket resulterar i att han blir övertrött och grinig. Detta eskalerar på kvällarna när han vägrar äta, sova eller vara lugn. Speciellt roligt blir det när man själv inte har haft en chans att vila under dagen.
Jag hoppas att han har en tillväxtperiod och att det hela lägger sig om några dagar. Vi hade verkligen börjat få till det bra med att Lukas sov i egen säng i eget rum men när han är så här orkar man inte springa fram och tillbaka. Inatt sover han och jag på soffan för att Erik inte ska vara ett slakt på jobbet.

Över ut, nu vaknar han igen...

RSS 2.0