Får inget gjort!

Nu har vi bott i lägenheten i över ett halvår och vi har fortfarande inte fått upp golvlisterna. Pga min enorma oförmåga att tänka logiskt är jag helt oförmögen att ta mig an detta projekt på egen hand. Erik verkar ha gått in i nån form av standby-läge så han gör inget heller. Detta resulterar i att jag går runt och gnäller och tjatar tills han ledsnar och går över till totalt OFF-läge istället.
Min önskan är att listerna sitter på plats tills Erik går på semester i augusti men jag har mina tvivel.

Dessutom har jag konstaterat att denna lägenhet helt saknar förvaringsmöjligheter. Vindsförrådet och klädkammaren är fulla och ändå står det grejer kvar i vardagsrummet som inte får plats nånstans.

I förhoppning om att nån kanske ska nappa kan jag här, för en billig peng, erbjuda två höga, smala Billy-bokhyllor i ek. Den ena har vitrindörr med ekram. Vidare kan jag erbjuda ett datorbord (Mikael) med överhylla samt en TV-möbel (kommer inte ihåg vad den heter) i ek med frostade glasdörrar med ekram.
Den smarte tänker säkert nu "men lägg ut grejerna på Blocket!". Skulle dock bli ytterst glad om jag blev av med grejerna på annat sätt eftersom jag inte tycker att det är så lustigt att ha främmande "fyndare" plingande på min dörr. Eftersom jag är en "mongo-magnet" så kommer det garanterat att dyka upp minst en människa med tveksam kognitiv status. Tänker närmast på när jag skulle visa gamla lägenheten....

Sjukt sugen!

Funderar på att tatuera mig till hösten. Är ruskigt sugen på att skaffa en tatuering som sitter långt uppe på ryggen, precis innan nacken (om det är nån som fattar). Skulle vilja ha nån kort men innehållsrik text, nåt på typ latin så att det blir lite spännande.

Skulle detta ske är det nog det mest "farliga" jag någonsin gjort. Busigt! ;) Nu gäller det bara att komma på vad det ska stå och vilket typsnitt som ska användas. Jag har några förslag men jag måste fundera lite till.

Imorrn e det sista dagen på min tredagarsledighet så jag funderar på om jag ska bege mig in till stan och spendera lite peningar. Vi får väl se om jag får arselet ur vagnen eller om jag blir kvar på soffan hela dan. Skulle onekligen behöva få lite gjort imorrn. Det här med städning har till exempel blivit ordentligt eftersatt den senaste tiden.

Tjipp people!

Glad Midsommar!

Eftersom jag har den stora äran att jobba imorrn passar jag på att önska alla en glad midsommar redan nu. Hoppas alla kommer att få det trevligt oavsett vad ni ska göra.


Foto: sweden.se
Nu börjar jag se likheten

Den bedårande Denise har sedan förra året nån gång påpekat att vår kära vän the Crizz är lik fotbollsspelaren "Chippen". Jag har ställt mig tveksam till detta och inte riktigt varit beredd att hålla med. Men idag hittade jag en bild på "Chippen" där jag kan hålla med om att likheten finns där, om man bortser från ansiktsbehåringen som inte är lika uttalad hos the Crizz. Har tyvärr ingen bild på the Crizz men Denise kanske har en som kan användas som referens. Jag hänvisar alla nyfikna till henne i hopp om att hon kan hjälpa er ;)


Ett skapligt förvirrat inlägg som kanske inte bidrog till världsfreden men that's me, take it or leave it!
Nu ska jag gå och mentalt försöka förbereda mig inför morgondagen som innebär att klockan ringer kl. 05.20. Dagen kommer sedan att tillbringas på min oerhört "harmoniska" arbetsplats på sjukhuset. Tur att man har nära till psyk om det skulle behövas ;)


Världens bästa!

Har precis tittat på sista avsnittet av Vänner. Det är ju bara så bra! När Rachel kliver in genom Ross' dörr på slutet trillar krokodiltårarna. Det avsnittet kan jag se hur många gånger som helst.

Nog om det! Tack alla ni som skicka kommentarer på förra inlägget. Ni är ju bara för söta. Saknar er oxå, varje dag! För den nyfikne kan jag berätta att det fortfarande är piss och skit på nya jobbet och det kommer nog inte att bli nå bättre heller så jag kommer att leta efter en ny avdelning att jobba på i höst. Träffade fröken Skogh i kulverten efter jobbet idag och det var bara trevligt. Vi måste försöka styra upp nåt nån dag så vi får ventilera lite mera!
Träffade även syster Anna som tydligen är en flitig läsare. Välkommen hit! Även hon spred lite ljus i tunneln så innan jag var hemma hade det blivit en ganska bra dag ändå ;)

Kram allihopa!

Börjar ledsna på att försvara mig!

Nu har jag tillbringat fyra dagar på min nya arbetsplats och jag är redan less och sugen på att jobba nån annanstans. Personalen är något av det otrevligaste och icke-tillmötesgående jag varit med om. Är man dessutom, som jag, en nyutexad sjuksköterska som tidigare jobbat på McD och inte är undersköterska sedan tidigare befinner man sig nånstans utanför rangordningen.

Så fort jag nämner var jag jobbat tidigare får de flesta något konstigt i blicken och så letar de febrilt efter nåt annat att prata om. Låt mig berätta vad det är jag har sysslat med istället!
Jag har under åren varit ansvarig för x antal miljoner kronor per år, jag har jobbat tio timmar i sträck utan rast, jag har blivit kallad både det ena och andra av gäster utan att röra en min, jag har fått mat kastad på mig av labila gäster som borde ha stannat hemma, jag har varit ansvarig för ett antal medarbetare som jag ska försöka få att sträva mot samma sak utan större missöden, jag har varit ansvarig för att dessa medarbetare ska få sina raster i tid, jag har både anställt och sparkat personal, jag har fått trösta medarbetare som blivit så illa behandlade av gäster att de har börjat gråta, jag har skällt ut samma gäster och förklarat för dem att man inte behandlar medmänniskor på det sättet, jag har tagit med mig jobbet hem och i timmar suttit och planerat morgondagen, jag har under ett och samma år jobbat påsk, valborg, midsommar och jul utan att klaga, jag har i nio fall av tio inte fått övertid, jag har vid ett flertal tillfällen inte fått ut min semesterlön i tid, jag har tagit hand om gäster på väg in i diabeteskoma, jag har plåstrat om sårskador som varit så djupa att man såg benet, jag har brännt mig så pass att jag har ett flertal ärr att visa upp, jag har utrymt hela restaurangen i väntan på räddningstjänst när det höll på att börja brinna, jag har vittnat i en rattfyllerättegång, jag har släckt en brinnande bilmotor, jag har klättrat i en soppress med sopor och råttor upp till knäna, jag har tagit emot x antal ton varor och jag har genom åren överlevt sex olika chefer.
Detta är bara ett urval av allt jag varit med om under åren, så kom inte och säg att jag inte har någon erfarenhet för jag har större ledaregenskaper, bättre hygienkunskaper och ett större service-mind än vad många av de sk. sjuksköterskor jag träffat under denna vecka har.

Imorrn är jag äntligen ledig och då ska jag fila på mitt CV och fundera på vilka som ska få den stora möjligheten att anställa en välutbildad, hyfsat intelligent och erfaren Linda till hösten.

Slutligen ett litet personligt meddelande till fröken Skogh: Vi har typ skåp bredvid varandra på sjukhuset. Om du låter bli att stanna vid ditt skåp och istället fortsätter framåt och tar första dörren till höger, där det finns duschar och toaletter, så hittar du mitt skåp. Namnet står på dörren.

Kram allihopa!!!

Det här med fotboll

Nu var det dags för ett stort mästerskap igen. Denna gång är det fotbolls-EM som står på tur. Det är med lite hatkärlek jag kommer att bänka mig framför TV:n och titta på Sveriges matcher.

Det här med hatkärleken grundar sig i att jag har lite svårt för fotbollsspelare. Det finns inga utövare av en lagsport som har så stort ego som fotbollsspelare. Trots att det är en lagsport verkar alla 22 spelare på plan sträva emot att göra så spektakulära individuella insatser som möjligt.

Nu ska jag inte älta det här utan istället glädjas över vad som verkar bli en svensk seger mot Grekland (det är nån minut kvar av matchen). Dessutom glädjer det mig att se Henke Larsson i landslaget igen. Det känns tryggt och han och Zlatan kan ju bli ruggiga tillsammans.

Kan dessutom meddela att jag börjat min karriär som sjuksyrra, började igår. Än så länge är jag inte direkt hänförd av min nya arbetsplats men det kanske kommer, kanske. Det är ett kapitel som kan ältas i ett annat inlägg, inte idag ;) Känner att det är dags för mig och fröken Skogh att boka in en fika nån dag och tycka lite synd om varandra.

Gårdagen...

...var först och främst varm, riktigt varm. Men för att prata om nåt annat så kan jag meddela att jag tog SJUKSKÖTERSKEEXAMEN igår. Så nu är jag sjuksyrra på riktigt, nästan iallafall, det krävs lite pappersarbete först.

Dagen började i Regementsparken utanför Högskolan där det vankades mingel innan minglet. Jag var lite sent ute men jag hann vara med ett litet tag iallafall.

Efter förminglet vankades "riktigt" mingel. Det bjöds på snittar, "dryck av ciderkaraktär" och trubadursång (som vi kunde ha varit utan). Vet inte riktigt vem som gjort snittarna men jag misstänker att V-institutionens lilla hustomte Marie Åhrman suttit uppe hela natten och varvat rostbiff och pepparrot med ena handen medan hon blandade skagenröran med den andra. Systrarna Persson (Camilla och Ida) var sjukt söta i sina folkdräkter. De kommer från Älvdalen (Dalarna) så jag misstänker att dräkterna kommer därifrån oxå.Vår kära klasskamrat Lars "Rappa" Hansson visade att en sjuksyrra bär Crocs i alla sammanhang, så även de lite mer festliga.
Den berömda broschen delades ut i kyrkan. Det är den enda bilden jag har inifrån kyrkan, ska försöka pressa Erik på några av hans bilder lite senare. Han lyckades bl.a. få med en paparazzibild på Fröken Skoghs sambo EEEEEmil utan att han visste vem det var.Väl hemma bjöds det på smörgåstårta och vanlig tårta. Tröttheten satt in med ett slag i huvudet och när alla hade gått satt jag och Erik som två får i soffan och bara stirrade rakt ut i tomma intet. Det kostar på att ligga på topp!That's all for now //NurseLinda
Tiiihhhiiii!

Dukningen är nästan klar, smörgåstårtan och tårtan kommer imorgon bitti. Nu gäller det bara att jag inte försover mig eller drabbas av nåt oförutsett under natten. Om allt flyter på är jag "Linda Nyman, leg.sjuksköterska" den här tiden imorrn! Tihi!


Shit på torsdag händer det!

Nu börjar det närma sig, med stormsteg. På torsdag blir jag NurseLinda på riktigt, och löjtnant Nyman oxå för den glömt det. Tänk att jag har lyckats åstadkomma nåt här i världen. Suck on that alla ni som trodde jag skämtade när jag sa att jag skulle plugga till sjuksyrra. Och om en vecka börjar jag jobba oxå, suck even harder alla ni som inte trodde att jag skulle kunna få nåt jobb.

Klockan 15 startar spektaklet i Heliga Trefaldighetskyrkan för den som känner för att närvara. The more the merrier.
Denise!: Jag tror att trubaduren som ska spela skulle uppskatta komp på beckar, det skulle onekligen liva upp det hela.

Nu ska jag titta på nåt avsnitt av Gossip Girl, en serie jag aldrig trodde att jag skulle kunna uppskatta. Får lite flashbacks till gymnasietiden, inte för att jag gick på en privatskola i centrala New York men ändå ;)

Ha det kära läsare, och tänk över er närvaro på torsdag ;)

RSS 2.0