Slut som människa

Ingenting är dåligt, men ingenting är bra heller. Känner mig bara nollställd.

PS. Inga fler konstiga drömmar efter den i inlägget nedan ;)

Helt bisarrt!

Ibland kommer jag in i perioderna när jag sover riktigt dåligt och istället drömmer mig genom hela natten. I natt drömde jag om Idol-Andreas (utav alla människor!). Drömmen var så bisarr att jag inte ens kan tänka på den nu i efterhand utan att få ångest.

Har en relativt späckad dag framför mig med farmorbesök, föräldrarbesök, fotboll med lillasyster och avslutningsvis ska syster och jag hitta på nåt att äta här hemma. Efter det får vi se vem som blir nattens offer. Lovar att meddela imorrn om jag kommer ihåg.


Foto: Scanpix

När katten är borta....

Har vinkat av sambon som har åkt till fjällen i fem dagar med sina föräldrar, syster, Leo och Sara's kille Hans. Tackar ödmjukast för inbjudan att följa med men jag kände faktiskt inget större sug att följa med även fast jag älskar att vara i fjällen, speciellt på hösten. No offence, men jag hade velat åka iväg bara Erik och jag. Dessutom ska jag vara på förlossningen på måndag och tisdag på praktik så det hade inte gått för den skull heller.

Nu återstår bara att komma på nåt att göra de här dagarna. Har en liten känsla av att jag kommer att hålla mig sysselsatt med lite skolarbete.

Fiberwig

Var på stan och lunchade med fröken Skogh igår. Vår vana trogen var det en trevlig tillställning. Gick ett varv på stan och inhandlade bl.a. en ny mascara, en Fiberwig, som tydligen ska vara bra. Lovade fröken Skogh en recension när jag använt den. Här kommer den:

"Normalstor borste. Målar lite "tunt", tycker inte att man får så mycket volym. Men baserat på en användning får den Väl Godkänd ;)"

Åter till studierna, case-studier av endokrinologi står på schemat. Sen har The Chrizz lovat på Facebook att han ska komma och stryka mina kläder som ska ut på Tradera. Har en känsla av att det inte kommer att bli av, men man kan väl hoppas. Skulle vara skönt att slippa göra det själv :D


Nej, inte igen

Hade stora planer på dagen men det är tydligen så att min nyligen avslutade förkylning har bestämt sig för att komma tillbaka.
Hade tänkt att ta mitt pick och pack och sätta mig på sjukhusbiblioteket och plugga men jag vet inte om jag orkar, samtidigt skulle jag behöva ta mig till Apoteket och fylla på hostmedicin-förrådet och då är sjukhuset närmast. Försökte nå chefen på Förlossningen för att få reda på när jag ska vara där nästa vecka men hon är föräldrarledig och helt omöjlig att nå.

Imorgon kommer dock en liten ljuspunkt i tillvaron....lunch/fika med fröken Skogh. Ska bli riktigt trevligt. Jag ska dessutom försöka ta mig till en bank och sätta in stipendiepengarna :D

Nu kära läsare...får jag be om....(trumvirvel i bakgrunden, erkänn att du hör den)....största möjliga....tyssssstnad!

MIN TOMATPLANTA HAR FÅTT BARN!!!! Fick en planta i födelsedagspresent av Erik's föräldrar och de senaste två månaderna har det hängt en grön tomat på den som vägrat att utvecklas vidare. Nu har den dock fått en mer tomatliknande färg och dessutom trillat av från plantan. Den är fortfarande ganska hård så den får ligga på fönsterbrädan och mogna till sig lite. Självklart finns det bilder av denna tilldragelse:


Det kom en snygging på besök

Fick besök av självaste Leo idag. Han tog med sig sin mamma på en tur och så hamnade de hemma hos oss. Alltid lika trevligt. Den lille herren hade utforskat världen lite väl ingående därav det lilla blåmärket ovanför ena ögat. Det kostar på att ligga på topp.
Planen var att jag skulle ha pluggat idag men det blev lite si och så med det. Därför sitter jag här nu istället. Ja, jag vet att det är fredagkväll men vad brukar jag göra vad som är roligt en fredagkväll?


Lite rikare

Då var man en blomkvast (och "lite" pengar) rikare;) Fick lite puls innan vi skulle upp men det gick bara bra. Lämnade nåt löfte till donatorn om att vi skulle komma och berätta om vår uppsats för Länsförsäkringars skadereglerare. Vi får väl se hur det blir med det, de verkar tro att vi är jätteinsatta i ämnet. Kommer inte ihåg motiveringen men de tyckte bl.a. att vi besatt goda kunskaper i vetenskaplig metod. Jo, ja tackar ja!


Stipendium

Idag ska jag och fröken Skogh på stipendieutdelning. Vi har fått Länsförsäkringar Gävleborgs stipendium för brottsförebyggande insatser i samhället (eller nåt i den stilen). Varför då, man kanske undra? Jo, för att vi skrev en sån bra C-uppsats om barnmisshandel när vi pluggade till syrra.

Ska försöka få till en uppdatering sen, men nu måste jag slänga mig in i duschen.

Borta bra men hemma bäst!

Resan hem igår gick bra. De sex timmarna gick hyfsat fort. Erik kom och hämtade mig på stationen och då åkte vi och tände ljus på min vän E's grav. Tänk att det har gått fyra år, helt ofattbart.
När vi kom hem hade Erik förberett en överraskning men den håller jag för mig själv. Kan dock meddela att jag blev riktigt förvårnad.
Idag ska jag packa upp, tvätta och försöka lägga upp en strategi för mitt pluggande. Det blir en mellandag innan allvaret börjar på riktigt.

Umeå dag 8

Laddar inför sista natten. Slutade skolan strax före fem och efter det har jag ägnat mig åt att duscha, packa, städa rummet (jag moppade till och med golvet), äta och nu sitter jag och surfar. Min uppkoppling går ut runt kl 21 så jag ska passa på och surfa tills dess.

Vad har då den här dagen erbjudit? Jo, idag var det helt plötsligt dags att lära sig nåt. Hade föreläsning på morgonen om menscykeln och blödningsrubbningar, sen blev vi utsatta för en föreläsning om genus (gav mig absolut ingenting) och efter lunch ägnade vi tre och en halv timme åt anatomi. Till skillnad från de tidigare dagarna som mest inneburit lite flum så var den här dagen lite mastig.

Tänker bara meddela att det är lite synd om mig för det verkar inte bättre än att jag har dragit på mig en förkylning. Erik är tvärsäker på att det är svininfluensan och tycker därför att jag kan stanna i Umeå tills jag är frisk. Tänker dock trotsa det och åka hem ändå imorrn. Börjar känna mig mätt på det här nu.

Nog om det. Nu ska jag utnyttja min kvarvarande timmar på nätet innan jag slängs ut.


Dagens lunchunderhållning i form av sjukgymnast-n0llor som sjöng för sina faddrar

Far north

Det slog mig precis att jag har närmare till norra polcirkeln än vad jag har hem till Gävle. Scary!

Umeå dag 7

...fast egentligen är det ju dag 8!

Vad har då den här dagen erbjudit? I princip ingenting. Skolan började inte förrän kl 13 så jag hade sett fram emot lite sovmorgon men jag vaknade tidigt ändå. Hade ont i halsen när jag vaknade så efter att jag legat och dragit mig ett bra tag gick jag upp och åkte till skolan. Tog en sväng förbi Apoteket och köpte halstabletter och sedan åt jag lunch i solen.

Själva skoldagen erbjöd i absolut ingenting. Vi hade lite info om utlandsstudier men eftersom jag inte är direkt intresserad av att åka till Tanzania i tre månader kändes det ganska onödigt. Tycker att det är tillräckligt exotiskt att få åka till Umeå. Efter det hade vi information om vår studieportal Cambro (Umeå’s Blackboard för den som undrar). Likaså där hade jag nog kunnat klara mig utan.

Sammanfattningsvis kan man säga att dagen varit relativt intetsägande. Börjar längta hem till min egen säng, min egen soffa och framförallt min egen TV. Har inte tittat på TV på över en vecka nu, undrar när det hände senast. I och för sig har jag inte saknat det heller. Fick åka bil för första gången idag sen jag kom hit. Min kära kamrat Emma skjutsade mig till affären. Efter lite felnavigering hamnade vi rätt. Det var skönt att slippa åka kommunalt för en gångs skull.

Imorgon ser jag fram emot en lång dag i skolan, 8-17, sen tänker jag städa min "skrubb" så att jag slipper göra det på onsdagmorgon innan skolan. Sen får jag åka hem! Börjar sakna min andra hälft "lite".

Ska försöka hinna med ett inlägg imorrn oxå, har bara uppkoppling till ca kl 21 men innan dess ska jag väl ha fått ihop nåt.


Umeå dag 7


En hel vecka har jag varit här nu. Efter en riktigt seg morgon kom jag iväg på en promenad runt lunch. Tog mig till affären för att fylla på matförrådet. Vädret var riktigt bra. Solen sken och det var säkert runt 25 grader ute. Hade stora planer för dagen och jag hade bestämt att jag skulle sitta ute hela dagen och läsa. När jag är på väg hem har himlen dock blivit alldeles kolsvart på sina ställen. Blev lite putt men jag trotsade det hela och åt i allafall lunch ute innan det blev lite för kallt. Trots att himlen fortfarande är alldeles svart har det inte börjat regna än. Det kommer väl lagom till när man ska sova. Huset är ju inte jätteisolerat så det går nästan att jämföra det med att sova i husvagn när det regnar. Kan tyckas lite mysigt men inte om man ska upp på morgonen och verkligen behöver sova.


En sak som jag tänkt på när jag nu vistats en tid här i Norrland (alltså riktiga Norrland, dvs norr om Sundsvall, inte norr om Dalälven) är att de använder ordet SOM i tid och otid. Jag kan lämna några exempel:
"Jag kom som försent till bussen"
"Jag gick som vilse på vägen hit"
"Han har som feber"
"Det är som slut på bensin i bilen"
Detta stör mig nåt så ofantligt och jag kan inte annat än tänka på det när jag pratar med mina klasskompisar som alla är utspridda från Sundsvall ända upp till Arjeplog. Vet inte om de tänker på att det använder ordet SOM hela tiden. Ska försöka fråga nån i veckan. Om detta är ett korrekt användande av ordet SOM lämnar jag till Denise att ta reda på, hon brukar vara duktig på sånt.

Hmm...

Kan det här tänkas vara nåt för Gävles läkare?Dansbandskväll

Lyckades somna några timmar efter att jag kommit hem. Har nu precis ätit och sitter och lyssnar på dansbandet Lasse Stefanz. Inte frivilligt dock. Det är nån som dragit igång det på ganska hög volym nånstans. Nu är jag inget dansbandsfan men det är skönt med lite liv och rörelse runt omkring sig.

Planen för imorgon blir en långpromenad och lite mathandling.

Umeå dag 6Struntade i köpcentret och drog mig ner på stan istället. Det var packat med folk, bl.a. en massa studenter som hade nollning. Jag kan i min vildaste fantasi inte förstå hur man som vuxen, eller i alla fall myndig, människa kan utsätta sig för nåt dylikt. Jag blir nästan lite rädd när jag träffar personer som går in för sin nollning som om det gällde livet. OK att man håller på och fånar sig i grupp men när man träffar på en till synes fullt normal människa på t.ex. bussen som sitter och skyddar sin nolleskylt precis som det skulle vara ett litet barn...då blir jag lite orolig. Jag har lust att gå fram till dessa människor, slita av dem skyltarna, stampa och spotta på den och utbrista: "Går jorden under nu?"

Nog om det...ni kanske undrar vad kartan på bilden står för? Jo det ska jag berätta. Blev lite kaxig nere på stan och bestämde mig för att ta en buss jag inte åkt med tidigare. Min busshållplats heter Marieberg och när jag ska välja buss ser jag att det ska till och gå en buss alldeles strax till just Marieberg. Hoppade på den och var lite nöjd med själv. Fram tills jag märker att den här bussen är inte alls på väg dit jag tror att den är på väg. Hoppar av i ren panik innan jag hamnar helt åt helvete. Som tur var fick jag en karta när jag kom till campingen första dagen som jag alltid bär med mig. Efter några panikartade minuter lyckas jag hitta på mig själv på kartan och kan därmed börja traska hemåt. Tur att jag är ganska duktig på att läsa karta, även om Umeå ej är att rekommendera när det kommer till navigering. Har nämligen upptäckt att det här med gatuskyltar är överskattat i den här stan. Hittade en under mitt lilla äventyr och den gatan var så liten att den istället inte stod med på kartan.

Det får bli alltför stunden...ha det!

Umeå dag 5

Imorse när jag vaknade vräkte regnet ner och det var alldeles mörkt ute. Jag hann precis till busshållplatsen innen himlen verkligen öppnade det sig. Vinden tjöt och det regnade på tvären. Riktigt ruskväder med andra ord. Hösten har verkligen kommit hit nu.

Hade bara skola till kl 12 idag för att alla skulle kunna åka hem till sina familjer. Alla utom jag vill säga. Blir kvar alldeles ensam över helgen. För att liva upp tillvaron lite tog jag mig ner till stan efetr skolan och åt på MAX. Gick runt i lite affärer innan jag begav mig "hemåt". Funderar på att ta mig till ett stort köpcentrum som ligger lite utanför stan nån gång under helgen. Ska bara forska lite i hur jag ska ta mig dit. Är det nån som vet vilken buss jag ska åka om jag ska åka buss från Marieberg/Nydala till Strömpilen (i Umeå alltså)?

Apropå det där med cykling i Umeå. Det här är verkligen en sån där stad där alla ska cykla. Iallafall de som ska till sjukhuset/universitetet. Likt många andra cykelstäder har cyklisterna nästintill tagit över trafiken i stan. Härom dagen när jag var på väg till skolan slog det mig att man inte kan vara varken sinnesslö eller nervsvag för att köra buss i den här stan. Cyklisterna färdas alltid i en hastighet god för en tempoetapp i Tour de France och slänger sig hejdlöst ut i trafiken utan hänsyn till omkringvarande fordon eller fotgängare. Campus/sjukhusområdet kan liknas vid en smärre krigszon på morgonen då bussar, cyklister, fotgängare och bilister verkar eftersträva total anarki. Drar en suck av lättnad varje gång jag tar mig fram till skolan utan att nån har behövt sätta livet till.


Umeå dag 4

Lyckades somna en sväng igår på eftermiddagen vilket i sin tur ledde till att det inte var helt lätt att somna på kvällen vilket såklart ledde till att jag är lika trött idag som alla andra dagar. Är så trött i fötterna när jag kommer hem på eftermiddagarna att jag inte förmår mig att göra nåt mer än att bara bädda ner mig med datorn och inte göra nåt som helst vettigt.

Idag började skoldagen på ett alldeles ypperligt sätt med massage. Vi fick en kort intro till hur man kan massera födande kvinnor och sedan fick vi massera varandra. Behöver jag nämna att det var helt underbart. Riktigt välbehövligt när man går och släpar på en tung väska hela tiden.

Till Anna kan jag säga följande: Jag pluggar till barnmorska här i Umeå. Det är på distans men vi har några teoriveckor när vi lär vara här uppe. Det betyder ju i sin tur att jag även är sjuksköterska och det pluggade jag till hemma i Gävle.

Min lärare Monica är en ängel. Hon håller på och sliter sig i håret för att jag ska få göra praktik så nära Gävle som möjligt. Det är annat mot när man gjorde praktik under sjuksköterskeutbildningen då man inte hade nåt som helst stöd av lärarna om man hamnade lite långt från hemmet.


Umeå dag 3

På allmän begäran kommer det nu ett inlägg. Idag har varit en grå dag och jag tror att hösten kommit till Umeå. Det har inte varit så kallt men allmänt "höstigt" hela dagen med stora moln och regnskurar. Har varit helt slut även idag så jag har inte ens orkat plocka upp kameran för att skildra höstens intåg. Dr House håller mig vaken sent på kvällarna så jag sover alldeles för lite. Tror dessutom att jag börjar få lite hemlängtan.
Lovade att jag skulle skildra ett fenomen som jag observerat här i Umeå men jag har inte lyckats få en bild av detta så jag håller er på halster ett tag till. Påminn mig även att jag ska skildra cykeltrafiken här omkring innan jag kommer hem.

Det får tyvärr bli alltför idag, har inte lust att skriva nåt mer. Ska försöka vara lite piggare tills imorgon.

Saknar er!

Umeå dag 2

Nu börjar det bli lite mer allvar i skolan. Vi har åtminstone format basgrupper och börjar med en uppgift. Började lite tidigare imorse än igår och det kändes kan jag säga. Jag hade dejt med Dr House igår kväll och var därför lite sliten imorse. Jag tror att vi ska träffas även ikväll.
Tog en liten promenad fram och tillbaka till affären även idag. Köpte upp mig på ganska mycket mat som jag kan ha i kylen här i huset så slipper jag springa till affären varje dag.


Det där med att Umeå är Björkarnas stad kan jag intyga att det stämmer. Det är träd överallt, alla är inte björkar men nästan. Det slog mig redan igår att det är nästintill omöjligt att förklara vägen för nån som aldrig har varit i Umeå. Det går inte att säga typ: "...och när du kommer till det röda huset ska du svänga vänster och ta sikte på statyn med en åsna" för man ser varken det röda huset eller den lilla åsnan förrän det är försent för de står gömda bakom en massa träd. Som tur var är det väldigt enkelt att åka buss i Umeå eftersom en liten "tant" berättar vilken som är nästa hållplats. Jag tror bestämt att det kan vara BOP-tanten syster. De har ungefär samma röst och låter lika gamla.
Oj nu blev det lite svamligt! Tänker bara dela med mig av en tanke till innan jag ger mig för idag. Så fort jag är ute och går häromkring så är det en tanke som upptar mitt huvud och det är: "Hagamannen, Hagamannen, Hagamannen...". Jag vet att karln sitter inne men finns det en så kan det finnas flera. Tittar mig om ett flertal gånger per promenad efter skumma människor som förföljer mig.


Åhh, nu vet jag exakt vad jag ska ta upp imorrn. Jag ska se om jag kan få en bild av detta fenomen.

RSS 2.0