Umeå dag 1

En liten lögn eftersom jag kom upp redan igår, men idag är iallafall första skoldagen. Gick riktigt bra faktiskt, jag hann i tid till bussen, jag klev av på rätt ställe och jag gick bara lite vilse. Klassen verkar trevlig, har redan funnit två "vänner". Kan för den som aldrig pluggat i Umeå men däremot kanske gjort det i Gävle: campus är något STÖRRE. Ska ta mig en rekognoseringspromenad nån dag när jag har tid.

För den nyfikne kan jag meddela att jag bor i ett rumFirst Camp Umeå på hela 4,5 kvm. Har fram till alldeles nyligen bara haft en kille som granne men nyss ramlade det in en grupp "damer" som jag inte sett så mycket av ännu men som jag har hört desto mer utav ;)


Mitt största problem på dagarna är att lösa det här med mat. På skolan kan man ju alltid äta på restaurang (dyrt, men vad fan) här "hemma" finns det dock ett pyttelitet kök men det är inte så att man ställer sig och lagar värsta middagen. Igår och idag har jag löst det hela genom att köpa färdigmat. Idag tog jag mig en promenad till ICA Mariehem och köpte mig en alldeles utsökt lax med potatis. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.


Ska försöka vara lite mer frekvent med bloggandet nu när jag är ute på äventyr. Köpte mig en veckas trådlös anslutning hos Telia för 99 kr som fungerar på campingen. Funkar prickfritt än så länge.

Kramen allihopa därhemma!

Mot Umeå

Sticker till Umeå för lite plugg, kommer hem 9/9. Vi får väl se om jag kan få ur mig en uppdatering under vistelsen.

Grattis Johanna och Johannes!

Johanna och Johannes fick en liten son imorse som bara är hur söt som helst. Fick ett MMS och som den blödiga människa jag är föll det några glädjetårar. Längtar efter att få träffa det lilla livet.

Vidare kan jag meddela att det gick hur bra som helst med sprutan imorse. Chef-Kerstin fick sticka mig och det gjorde inte alls nå ont. Jag var så duktig så :D

Spruta

I morgon är det dags för vaccinationsspruta nr 2 för mig. Är lite nervös faktiskt. Har bestämt mig för att klara det hela utan bedövningssalva innan. Ska ta mig till jobbet där nån vänlig själ får sticka mig. Tror att syster Fia blir den lyckliga, hon har anmält intresse tidigare.
Hör av mig igen om jag överlever, ägna mig en tanke.

Drömmar

Nu är jag inne i en period när jag sover dåligt och istället drömmer mig genom nätterna. Inatt offrade jag min sömn till förmån mot att göra ett inhopp på McD Valbo. Jag fick stå i DT:n med världens bästa Chrizz. Det var kul och han luktade gott. Sen vaknade jag av att grannen drog igång slipmaskinen.

Update

Semestern tillbringades i Orsa. Vi tittade på björnar, badade (till och med jag), somnade i solen, försökte undvika att trampa på alla grodor, spelade minigolf (som sig bör på en svennesemester), tampades med mygg, fick mygg att drunkna i värmeljus :D, åkte till Mora och övade målgången i Vasaloppet 2012. Avslutningsvis åkte vi till Falun, trängdes med tyskar och gick ett varv i gruvan iklädda orange regncape och orange hjälm (bilder finns, men inte i min ägo).


Tänk er första söndag i mars 2012, lite mer snö, jublande dalmasar med små flaggor, blåbärssoppa i mungipan, nio mil på skidor, 15000 svettiga entusiaster som sedan 8 mil tillbaka funderat vad fan de gett sig in på och så jag mitt upp i det där. Ser ni det framför er?Idag har tiden fördrivits med att vara barnvakt. Vi börjar få in det där nu. Har kommit fram till att vi fungerar speciellt bra som team när det kommer till blöjbyten. Det går i en sån rasande fart att vederbörande knappt hinner reagera. När det börjar darra i underläppen sitter redan kläderna på plats och vi är på väg mot nästa punkt på programmet. 
I övrigt gick dagen hur bra som helst fast jag kan hälsa barnets mor att potatis och rödspätta nog inte var en sån hit. Matningsförsöken slutade i en glad och kladdig bebis som inte fick i sig så mycket mat och en enbart kladdig morbror. Näringsintaget tryggades dock med lite fruktpuré tillsammans med lite ytterligare välling.
Gud hör bön!

Läste detta alldeles nyss! Makes me happy!

Förresten, jag är hemma från våran lilla tripp. Kom hem redan i måndags men jag har haft sjukt mycket att stå i. Ska försöka producera ett lite längre inlägg framöver.

Nu drar jag....

...på semester några dagar. Höres!

BarnvaktErik och jag var barnvakt till världen sötaste Leo idag när hans mamma var hos tandläkaren. Vi gick in för uppgiften till fullo och slet oss blå för att underhålla den lille. Som vanligt var han världens sötaste och var på sitt allra bästa humör.

RSS 2.0