Gott nytt år!

image27

Gott Nytt År!

//L

Årets....

...projekt: C-uppsatsen. Den har hängt som ett stort regnmoln över huvudet hela året. Nu är den i princip klar och kommer att lämna ett stort hålrum efter sig......noooot.

...position: lätt hukad över en bärbar HP på högskolan i Gävles bibliotek.

...kommentar:
"Du måste ha jobbat här jättelänge, du kan så mycket mer än alla andra". Tack Joanna, den värmde ;)

...flopp:
Vasaloppssatsningen. Falerade totalt när Kung Bore bestämde sig att gå på semester och drunkna nånstans i Golfströmmen på vägen tillbaka. Freaking klimathot!

...kompanjon:
C.Skogh som funnits där när man suttit hukad över HP:n och vänligt påpekat alla stavfel ;)

...chock: Glöm klimathot, svältande barn eller rymmande tigrar på zoo...nu ska det ätas FRITERADE KÖTTBULLAR på McDonald's. Var är världen på väg?

...militär: löjtnant Nyman.

...hälsningsfras: "God jul och välkommen, det går bra att beställa". Fredrika, du är en hjältinna.

...spelstund: De korta men intensiva stunderna med TP och Denise på en av de få raster man hade under sommaren.

...knight in shining armour: Emil, vad vore vår innehållsförteckning utan dig?

...SMS: "Din ledighetsansökan för perioden 071224-080102 har blivit beviljad". Där steg du i graderna Micke, synd att du ska sluta.

...flopp 2: Julen. Den blir inte densamma när man tvingas kryssa mellan flyttkartonger och har en flyttstädning hängande över huvudet. Jag som normalt skulle kunna fira jul mellan juli och maj packade ner mina julgrejor den 28:e december.

...tankar om 2008: Panik över att jag går ut skolan, måste hitta ett jobb! Hoppas att det kommer lite mer snö nästa år så man kan ta tag i det här med Vasaloppet. That's pretty much it. Ja fast -10 kg skulle ju heller inte vara fy skam.

Gott nytt år!

God Jul!!!

image24

GOD JUL på er!

Kram //LTomten har en släpvagn...

Idag har jag serverat Tomten i driven. Kan meddela att han kör en liten van med en släpvagn bakpå. Den är nog till för att frakta alla julklapparna. Jag passade på att på mitt allra trevligaste sätt önska en God Jul till honom och Tomtemor som satt bredvid, man vill ju inte stöta sig med the Big Red. Till vardags kör Tomten buss för X-trafik.

För övrigt har jag ingen som helst julstämning i år. Skulle bara vilja bädda ner mig i soffan och titta på Tv eller nåt annat vardagsnöje.

Ska försöka komma i lite stämning innan jag går och lägger mig genom att ta en julskinkesmörgås med senap. Funkar inte det så bäddar jag ner mig och hoppas på att det kommit en halvmeter snö tills imorrn eller att det åtmonstone faller stora Disney-flingor från himlen.

Tack för alla julkort förresten. Måste erkänna att jag varit extremt dålig på att skicka några egna i år. Det betyder inte att jag inte tycker om er som jag inte skickat till, jag har bara haft annat för mig. Det mest exotiska julkortet jag fick var från Thailand...och så fick jag ett från Linköping men det kanske inte ses som så exotiskt, trots att det var stämplat i Nässjö. Det är upp till er att avgöra.

Ho, Ho, Ho...Merry Christmas!

Löjtnant Nyman!

Igår fick jag reda på en ganska rolig sak av min lärare Ola. Han berättade att när vi är färdigutbildade har vi lärt oss så mycket nyttigheter att vi räknas som löjtnanter av försvaret. Coolt va?
In case of a war kan vi bli tvugna att rycka in till och med det att vi fyller 70 år (!). Ni behöver dock inte oroa er, jag får inte leda trupper och kommer nog inte heller bli tvungen att bära vapen. Kommer nog bli placerad i ett malätet tält i skogen med en kärra gasbinda som närmaste polare.
Kom på att jag och sambon nog kommer att utgöra ett alldeles utmärkt team i krigstid. Han som minröjare och jag som sjuksköterska. Misslyckas han med sitt jobb får jag mer att göra ;)
Vill att ni redan nu tar fasta på och respekterar min nyvunna militärgrad och tilltalar mig Löjtnant eller Löjtnant Nyman.
Inte nog med detta, om jag utbildar mig vidare blir jag kapten. Jag ser reklamen framför mig: "Jag är inte bara barnmorska, jag är även kapten i försvaret."

Nu måste jag ta mitt militära ansvar och gå upp och äta frukost. Man vet ju aldrig, i eftermiddag kanske man sitter ute i skogen med en kärra gasbinda som närmaste polare. Jag kanske får ta med mig löjtnant Skogh?

Tjipp!

Officiell tillkännagivelse

Måste officiellt meddela att jag och min kära vapendragare Carro nu är klara med vår uppsats!!! Nu är det bara finliret kvar, dvs. rättningen. Mitt största "fan" Niklas har redan bokat en plats längst fram när vi ska presentera uppsatsen. Passa på ni oxå, det kommer att bli trångt ;)

Ämnet (på uppsatsen alltså) var/är Barnmisshandel. Kanske inte världens mest soligaste ämne men ack så aktuellt då det tydligen fortfarande finns människor som tar sin sex veckors bebis till akuten med nio brutna ben och sedan skyller på bebisens tvååriga bror som knappt orkar lyfta ett mjölkpaket.
Oj, nu kände jag att jag gick igång totalt här, kan nog älta detta ämne i all evighet för jag slutar inte förundras över hur ofantligt dumma vissa människor är. Bortförklaringarna folk kommer med är ju ren humor ibland. En ettåring som knappt lärt sig gå har inte en massa skumma blåmärken och benbrott. Barn i den åldern är beroende av sina föräldrar, både på gott och ont. För att skapa trygghet för barnet behövs föräldrarna. Föräldrarna behövs dock oxå för att barnet ska fara illa.
Jag har full förståelse att man kan bli arg på sitt barn av olika anledningar men känner man att jag snart kommer att slå mitt barn kan man kanske höra av sig till någon anhörig eller liknande och be om hjälp. Hellre att någon ringer till mig och frågar om jag kan hjälpa dem med barnet för de tror att de kommer att slå det än att jag får läsa om ännu ett barn med svåra skador.

Nog om detta, men kom ihåg att boka platser. Det kommer att bli rusning till the-Linda-&-Caroline-föreläsning-om-Barnmisshandel ;) Fridens!

RSS 2.0