V.33

Påbörjar v.33 idag (32+0). Jobbar på i värmen, men nu börjar magen bli tung. Känns som att Bebbis har vuxit ett kilo på en vecka. Det blir ett spännande besök hos barnmorskan imorrn. Dessutom svullnar fötterna så att de ser ut som en fotboll. Jag har aldrig längtat så till höst och kyla som jag gör nu. Kan det inte komma några dagar nrä det är lite svalare?
Jag har som tur var bara typ två och en halv vecka kvar att jobba innan jag går hem på föräldraledigt, trist bara att behöva plocka av föräldrapenningen innan bebisen ens har hittat ut.

Båttur och bebiskläder

Packade ihop mig, Erik och pappa i båten igår och gav oss ut igår förmiddag. Var alldeles perfekt väder. Lagom varmt, lagom blåsigt och ett och annat MOLN som skuggade solen då och då. Jag svullnade som en tok i mina fötter så jag kunde inte stå allför långa stunder åt gången men jag lyckades få en lite firre i allafall. Pappa och Erik drog upp ett tjugotal aborrar var (de flesta fick dock åka tillbaka igen).

Innan vi gav oss iväg var jag upp i ottan och tvättade. Fick för mig att tvätta lite av bebiskläderna som vi nu börjat samla på oss så nu hänger det en hel drös med miniplagg och väntar på att jag ska få tummen ur och sortera dem. Tänkte vara lite ambitiös och stryka dem åtminstone första gången. Tror inte att det kommer att bli alltför mycket av den varan när Bebbis väl har kommit ut ;)

Var till Sara idag och blev lite bortskämd. Svärföräldrarna och Erik bytte hennes altantak som blev sönderbombat i en hagelskur för några veckor sen och jag blev totalt bortskämd. Jag fick en stol framställd under ett parasoll, en hög med tidningar, kall dricka och en liten stol att ha fötterna på. Desssutom blev vi bjudna på mat *MUMMA*.
Fick med oss en massa saker hem i form av kläder, bärsele, badbalja och en annan badmojäng som Bebbis får sitta i när den badar i badkaret.

Fick nåt ryck

Igår ringde de från Barnens Hus och sa att vårt skötbord hade kommit. Vi pallrade oss iväg i värmen och hämtade hem det. Väl hemma fick vi för oss att sätta ihop det och jag är så nöjd. Välinvesterade pengar om jag får säga det själv. Till och med Erik är nöjd att han lät mig bestämma på den fronten ;) När vi var klara med skötbordet fick vi ett ännu större ryck och monterade ihop spjälsängen av bara farten. Så nu står det en tom spjälsäng utan madrass och väntar på bebis som inte ska komma förrän om två månader (v31+1 idag). Bilder kommer när rummet är färdigt. Ju snabbare jag blir av med den berömda soffan desto snabbare blir det klart.

Slutligen vill jag skicka ut en stående ovation till vädergudarna som insett att det går att ha en temperatur på max 25 grader och fortfarande kalla årstiden sommar. Det behöver inte vara helvetiskt varmt. Vaknade inatt av en konstig känsla i kroppen...jag frös lite!!! Det har man ju inte upplevt på ett tag sen nu så kroppen visste inte riktigt hur den skulle reagera.

Imorrn blir det fisketur med Erik och min pappa. Ska bli spännande ;)

Bebis tackar och bockar!

Var till jobbet en sväng nyss och hämtade en kasse med kläder som min kollega Linda hade skramlat ihop när hon höll på att flyttstäda. Kassen innehöll mycket mer än vad jag hade kunnat räkna med. Och det kostade...gratis. Får ta och bjuda henne på en glass nån dag istället ;) Det mesta var i storlek 50/56 så nu är bebis ekiperad den första tiden.


Nu väntar jag bara på att den beställda skötbyrån ska lämna BRIO så vi har nånstans att göra av alla kläder. Har förhoppningar om att den kommer den här eller nästa vecka.
Apropå det...det är ingen som vill köpa soffan? Måste bli av med den på ett eller annat sätt för att kunna börja med bebisrummet.

Och på allmän begäran kommer här en bild på magen i v.31. Håll tillgodo ;)


Kikhosta?

Jag är en hypokondriker av rang och jag har nu börjat misstänka om det är kikhosta jag har drabbats av. Det vaccineras man ju emot, tänker säkert några av er nu. Ja, från 1996 ja. Jag är ju inte riktigt född då så jag är inte vaccinerad. Dessutom har jag faktiskt haft kikhosta när jag var fyra år. Har inte alltför många minnen från den tiden, men det jag kommer ihåg är att jag hostade som jag gör nu och att det inte var nå kul att gå till doktorn i tid och otid för att bli stucken i fingret.

Är jag inte bättre på måndag lär jag kanske uppsöka hälsocentralen. VE OCH FASA!
Klunkar hostmedicin men det hjälper inte och Bebbis bli förbannad som fan på mig när jag får mina hostattacker. Kan tänka mig att det låter ganska rejält därinne för den bökar runt i typ tio minuter efter varje attack.


Hostar...

...mig genom livet för tillfället. Inte helt enkelt när det känns som att Bebbis och hela tarmpaketet ska pressas ut genom min redan utploppade navel. Måste hålla i naveln när jag får en hostattack annars känns det som att jag ska få jordens navelbråck.

Kvällen tillbringas i ensamhet med en godispåse (som snart är slut). Erik har vaktpass på båtklubben inatt så jag får finna mig i att umgås med magen och mig själv. Imorgon är planen att jag ska jobba kväll. Håller mig ifrån de små så gott det går med min hosta.

Nu ska jag gå och klunka lite hostmedicin direkt ur flaskan ;)

Som att det inte räckte...

...med värmen. Nu ska jag nog bli förkyld oxå. Hostar och snörvlar om vartannat. Går till jobbet imorrn men jag ska i möjligaste mån hålla mig borta från alla småskruttar så de inte blir sjuka. Sen får jag kurera mig på fredag när jag är ledig. Sommarförkylningar är aldrig roliga. Att det dessutom är tropikvarmt ute och jag delar kropp med en, vid det här laget, ganska stor människa gör inte saken bättre. Gud va synd det blev om mig helt plötsligt :D


Varma öron, varma fötterNu slipper Bebbis frysa om öronen och fötterna när den ska hem från BB. Bara en detalj som fattas: själva bebisen.
Ja, jag vet att det blev lite blått men det betyder automatiskt inte att det är en kille därinne, för i ärlighetens namn vet vi inte.

Svettlana

Jag håller fullkomligen på att flyta bort i min egen svett. Så fort jag lyfter ett finger känner jag en droppe rinna ner för tinningen. Har inte luktat så här illa sedan sommaren -95 eller -96 (kommer inte ihåg vilken det var) när vi tränade fotboll två pass om dagen under nån vecka inför Coca Cola Cup. Nämnas bör då att jag precis har duschat och ändå stinker svettigt matchställ.
Den enda svett jag saknar är den som framkallades varma sommardagar på vuxendagiset "De Gyllene Bågarna" i Valbo. Även fast man svettades som ett djur så hade man så jäkla kul. Min nya karriär är ju oxå rolig men inte på samma sätt som på McD.
Nog med nostalgi...nu ska jag fortsätta svettas. Hoppas att de halvmörka molnen som skymtar utanför fönstret resulterar i en regnskur snart!


Två sorters nostalgi i en och samma bild

Hata värme

Min kropp pallar inte värme i vanliga fall (magen ballar ur) men nu när jag delar den med nån annan är det tio ggr värre. Inte blev det bättre av att vi var på dop idag...utomhus...på den varmaste dagen på året. Erik och jag däckade när vi kom hem och har båda två sovit fram till nu.
Sitter lite löst och funderar på om jag ska försöka sno ihop nån middag eller om vi ska vänta ett tag. Ingen av oss är speciellt sugen i värmen.

Är ledig i tre dagar nu och ska försöka ta mig i kragen med uppsatsen och försöka få inledningen klar. Arbetsmoralen är inte speciellt hög när det är sommar och sol utanför fönstret och man egentligen har hundra andra saker att göra, men jag har själv valt det...

Om det är nån av er som har behov av eller känner nån som har behov en beige tresits soffa från Mio är det bara att hojta till. Har den ute för 2700kr på Blocket. Skulle behöva bli av med den innan vi kan börja med Bebbis' rum. Alla andra möbler därinne som vi vill bli av med går att plocka isär till "platta paket".


Soffan!

RSS 2.0