Självdisciplin...not

Undrar hur länge man ska behöva stirra på en bok för att få den att öppna sig och läsa sig själv? Konstaterade precis att jag har tenta på fredag och jag har inte ens öppnat boken än. Måste lyckas på den här tentan för jag har inte tid att göra om den.
Detta skulle ju inte vara något problem om jag hade lite mer självdisciplin. Men så är inte fallet och ju mer jag har att göra desto mindre blir gjort. Skulle behöva nån som piskar på mig och får mig att vara lite seriös.
Kommer på en massa saker jag kan göra istället för att plugga. Skulle definitivt behöva städa, organisera diverse viktiga papper och en massa andra "roliga" saker. Tvätta skulle jag behöva göra oxå.

Nej nu blir det lite läkemedelsräkning.

Ha det friends

En tung dag

Idag har det varit en riktigt tung dag. Och det beror (nästan) enbart på att det var en riktigt trevlig kväll igår. Var hemma hos Cattis och festade. Väldigt mysigt och trevligt. Det var kul att träffa stumpan igen.
Att efter en sån trevlig kväll ge sig på att jobba 10-19 är inte något man jublar över. Skulle vilja tacka Tessan för skjutsen i båda riktningarna och Jocke för att du var ett moraliskt stöd under hela dagen.
Vill även tacka Niklas för en väldigt trevlig samtalsstund, synd bara att rasten inte var längre. Har lovat att du ska följa med nästa gång Cattis ska ha fest. Tjejerna tyckte du verkade vara en "trevlig" prick.

Annars borde jag egentligen ägna mig åt lite studier istället för att sitta här och uggla. En stunds läkemedelsräkning kanske piggar upp ett härjat sinne...eller inte.

Kan för alla nyfikna berätta att jag lite smått har börjat uppladdningen inför mitt Vasaloppsåkande. Jag har bestämt mig för att skidorna helst ska ha inslag av svart eller mörkblått.

"Bend your knees, please. Nr 9, bend your knees, please"

Tankar kring skidåkning

För nåt år sedan lovade jag mig själv i ett ogenomtänkt ögonblick att jag skulle åka Vasaloppet innan jag fyller 30. Det börjar bli lite bråttom nu (fyller 25 i sommar).
Trots den totala idioti i detta löfte har jag inte kunnat släppa tanken. Så nu har jag bestämt mig: nästa vinter (om den inte blir lika grön som denna) ska jag köpa skidor och sätta igång att öva. Krävs dock att jag skaffat körkort tills dess för jag tycker inte att det är så lockande att åka lokalbuss med skidor i släptåg. Har även ett till litet problem, kondisen ligger på noll men det har jag nästan ett helt år på mig att fixa till.

Annars ligger jag i full uppladdning inför årets upplaga av Vasaloppet. Ve och fasa om jag jobbar när det är för det finns inget bättre än att tillbringa första söndagen i mars i soffan med limpsmörgås och varmchoklad framför Vasaloppet.

Ahhh....nu kom jag på en sak! Är det nån som behärskar den ädla konsten med vallning, av skidor inte får? Det där är ju en hel vetenskap, inte att leka med. Ska jag göra en seriös satsning tänker jag inte valla bort mig. Får väl köpa en bok eller nåt och läsa på lite.

Nu ska jag fortsätta och tycka lite synd om mig själv. Har träningsvärk i armarna sedan jag tog varorna på jobbet igår. Ett halvt ton pommes frites rör sig inte så snabbt på en pallyft i snö. Tack för hjälpen (och för skjutsen) Niklas, tur att det är du och jag på tisdag oxå.

Ha det kära vänner, och bara så ni vet så gör det ont att få M-tork i huvet!

Nu är det över...

Kampen är än en gång förlorad. Jag hittade hur många par fina skor som helst men eftersom alla var minst två storlekar för stora fick jag se striden som förlorad. Den store sko-guden har gjort det igen. Jag får erkänna att jag blev besegrad.
Jag utlovade i inlägget nedan att kampen skulle innehålla blod, svett, tårar och två små fötter och det stämde nästan helt ut. Jag lyckades hålla tillbaka gråten men blodet kom från ett trasigt finger, svetten pga en alldeles för varm jacka och fötterna har ju inte direkt blivit större.
Mitt hopp ligger nu till ett par sneakers som jag sett på Stadium (barnavdelningen) i Valbo. Får ta en tripp dit innan jobbet idag. Jag kanske ska ta och köpa mig ett par gummistövlar istället. Termometern börjar röra sig oroväckande snabbt mot plusgrader och med tanke på den mängd snö som kommit den senaste veckan kan det bli en slaskig historia när den börjar smälta.

Tänkte avsluta med ett par uppmuntrande ord till bagar-Elin: Hang in there girl! Du är bäst! Kram på dig!!!

De borttappade lönespecen

Vänner, ha förtröstan! Jag har idag fått reda på vad som hänt med våra lönespec. Posten hade tappat bort dem och det är därför vi fått dem försent. Det är med sorg i hjärtat *ironi* jag kan berätta att detta drabbat alla våra kamrater i den svenska McD-"sekten". Vår kära chef låter dock meddela att om du inte fått ditt spec den 25:e kommer det med stor sannolikhet den 26:e.
Men man ska inte tro att problemen är ur världen för det. Jag har fått alldeles för lite lön utbetald! Antalet timmar är korrekt men det stämmer inte med det jag har fått ut. Så nu har chiiifen nåt att bita på i helgen.

Kan för de som bryr sig meddela att jag under fredagförmiddag kommer att utkämpa en kamp innehållande blod, svett, tårar och två alldeles för små fötter. Ska nämligen ut på jakt efter ett par skor. Detta är en återkommande kamp som ofta brukar sluta i att jag köper ett par sneakers eftersom dessa är de enda som går att hitta i "babystorlek".

Återkommer med mer info direkt ifrån rinkside!

Kram alla vänner...

Äntligen!!!

På lördag blir det av. Linda ska festa. Hos Cattis. (Har saknat dig stumpan) Blir nog dock en ganska lugn kväll med tanke på att jag börjar jobba kl. 10 dan efter. Blir nog ingen krogen för mig. Lovar att det kommer en uppföljning om detta event senare.

Vad händer annars då? Jo, jag "råkade" ta en liten tupplur efter att jag ätit lunch idag vilket har lett till att jag inte har börjat med mina seminarieuppgifter som jag har tills på måndag. *ångest* Börjar bli dags nu för det var inte lite att bita i. Farmakologi är ju liksom inget man snor ihop nåt om på en handvändning.

Förutom det händer det inte så mycket utöver det vanliga. Sitter och funderar på om jag får nån lön imorrn. Har inte fått nåt lönespec så jag väntar med spänning. Om det är några av mina kära McD-vänner som läser detta kan ni väl meddela om ni fått nåt lönespec.

Tror jag har fått lite blogg-kramp. Så fort jag sätter mig vid datorn och ska skriva töms hjärnan. Alla andra bloggare skriver så mycket spännande och tänkvärt. Kan dock berätta att en blåval (hane) kommer ca 400 liter när den ska para sig men utav dessa är det bara 40 liter som når honan. Så nu vet du varför havet smakar salt!

Ha det!

Jag är förälskad!

För det första! Ja Amelie det är du som är Ams.
För övrigt måste jag säga att det är helt underbart att det äntligen har kommit snö. Tycker om det så mycket att jag nästan känner mig förälskad. Går omkring i snöstormen med ett stort leende på läpparna. Tänkte gå o köpa en stjärtlapp på min rast idag när jag jobbade så att jag kunde åka i de enorma snöhögarna på rasten men så blev inte fallet. För den som kanske undrar om vidden av ordet enorma kan jag säga att jag jobbar vid ett köpcentrum så det blir ganska stora snöhögar när de plogar parkeringen.
När det inte blev någon stjärtlapp försökte jag fjäska till mig så att jag fick låna Niklas bil att sladda runt lite med. Det roliga var att han lånade ut sin bilnyckel men mitt samvete tog överhanden. Jag vill ju inte knäcka gamla "Bettan", hon fick ju en knuff på rumpan i tisdags och jag tror inte att hon har hämtat sig riktigt än.

Nu kom jag på en till grej som hänt mig idag. Jag glömde mina skor på jobbet när jag åkte hem i mina jobbkläder. Det här låter kanske inte som ett så stort problem för normalt har man ju mer än ett par skor, men så är det inte i mitt fall. Har pygmésmå fötter så jag får vara glad om jag hittar ett par skor som passar och som inte har blinkande lampor och kardborrband. Nu är alltså mina stackars skor kvar på jobbet och jag har inget att ha på mig när jag åker till skolan imorrn. Lösningen på detta problem heter dock Therese som ska ta med sig dom när hon åker hem från jobbet. OM HON KOMMER IHÅG DET!? Hoppas...annars är jag körd.


Let it snow, let it snow, let it snow

WHYYYYY????

Jag har idag upptäckt höjden av dumhet. Varför ringer man upp när man ser på mobilen att de ringt från jobbet? Den frågan har jag inte bara ställt mig själv en gång tidigare. Likt förbannat faller jag dit idag och ringer upp. Detta resulterade i att min pengagiriga hjärna skickade signaler till mitt talcentrum som i sin tur såg till att jag tackade ja till att börja jobba 9.15 istället för 12.
Detta i sin tur betyder att jag sitter och pluggar en fredagkväll. Är det tragiskt or what? Men, men....vad gör man inte för en kär vän i "nöd"? (Allt för dig Niklas!)
I morgon är även den första dagen jag kommer att använda mina nya "fina" kostymbyxor på jobbet. (Förväntar mig att du kommer o tittar "Ams"!) Frågade mig tidigare idag var världen är på väg...vad är nästa steg...svinrygg och dräkt?
Annars händer inte så mycket roligt i mitt liv just nu. Min pojkvän fick fel kebabrulle idag så han blev sur som ett åskmoln. Erbjöd min istället men det hjälpte inte. Det roligaste just nu är att följa Amelies väg till "fame and fortune". Följer med spänning varje dag hon tillbringar i Stockholm på vägen mot en lyckad framtid som makeup-artist.
Har det hänt nåt mer? Hmmm...nej. Jobbar, pluggar, äter, sover och försöker ta körkort. Det sista går ganska bra faktiskt. Om man bortser från att jag måste lära mig att köra förstås. Har grova problem med en "liten" detalj som kallas dragläge. Detta fenomen verkar inte existera när jag kör vilket resulterar i...ingenting...eftersom jag inte ens kommer iväg. Har inte vågat boka in någon körlektion än pga. att jag inte ville skrämma livet ur den stackars körläraren med mina små utbrott. Har nämligen grova problem med att inte kunna saker. Då låter jag hellre bli att utsätta mig för det jag inte kan. Lever efter "allt eller inget". I det här fallet betyder det att antingen kan man köra bil till fullo eller så låter man bli.
Pga dålig sittställning börjar jag nu få väldigt ont i ryggen så det är väl ett tecken på att man ska sluta skriva o göra nåt vettigt, tex. plugga.

Peace out man!

Ful ovana

Har den senaste tiden börjat med en ful ovana. jag har vänt på dygnet vilket resulterar i att jag vandrar runt som en zombie på dagarna, sover middag och e som piggast  på kvällen. Vad göra? tips nån?

Har blivit med blogg

Trodde aldrig att det skulle ske...att jag skulle bli en av "dom". Jag har skaffat en blogg. Vad skriver man om? Får konsultera min kära bloggande kamrat Amelie efter tips.

RSS 2.0