Krupp

Natten till tisdag blev Lukas lite dålig på natten och började hosta som en liten hund. Det var bara att konstatera att vår lilla sötis drabbats av falsk krupp. Lite tråkigt att det var just då eftersom han skulle göra sin sista inskolningsdag på dagis på tisdag, istället blev det hälsocentralen och läkarbesök. Vi fick medicin utskrivet som inte är helt lätt att få i honom men den funkar. En liten biverkan är att Lukas blir riktigt speedad av den och förvandlas till Turbo-Frans efter ett tag. Inte helt kul när man är tvungen att ge den på kvällen eller natten när en annan hemskt gärna sover.
Nu märks det knappt nåt på andningen längre men han är rejält förkyld. Hoppas bara att det blir bra tills på måndag så han inte blir borta alltför länge från dagis, då glömmer han bort allt.

För egen del har jag nu börjat på mitt "gamla" jobb på 112K (kirurgen) igen. Det var lite indragningar på BB så där regnar det inte direkt ner arbetspass. Dock ska jag göra ett gästspel på söndagkväll. Ska bli hur kul som helst.

Nu ropar sonen på "memma" (det är nog mig det gäller)


Återfunnen

Belysningsfjärrkontrollen återfanns idag på eftermiddagen då Erik kom på att han nog städat undan den när han röjde upp på vardagsrumsbordet. Jag upphör inte att imponeras av hur ouppmärksam han kan vara på saker som passerar förbi framför näsan. Frågar jag t.ex var Lukas strumpor är nånstans får jag garanterat ett "Jag vet inte" till svar även fast jag vet att han tog av dem för fem minuter sen.

Borde verkligen hoppa i säng eftersom Lukas ska vara på dagis innan åtta imorrn och tidiga mornar är inget som varken han eller jag är speciellt bra på. Skönt är dock att frukosten inte blir mitt problem att få i honom eftersom han äter den på dagis imorrn. Idag har han sovit på dagis för första gången och det gick sådär. Eftersom han är så duktig på att sova i eget rum, utan andra människor i närheten, blev han väckt av de andra barnen. Nya tag imorrn och sen kör vi på "riktigt" på onsdag, om han håller sig frisk vill säga. Snoret har börjat rinna och så hostar han lite till och från.

Efterlysning

Vi har en fjärrkontroll som kan kontrollera lamporna i vardagsrummet och denna är nu helt borta. Nån gång under gårdagen försvann den. Imorse krälade Erik runt med ficklampan och tittade under alla möbler utan resultat. Det "roliga" är att vi har "spottar" bakom TV:n som enbart stängs av och på med den nu förlorade fjärrkontrollen vilket gör att man lär dra ur strömmen till allt som har med TV/DVD/Xbox etc om man vill släcka dem ;)

Efterlysning

Någon gång under eftermiddagen den 2 oktober 2011
försvann en belysningsfjärrkontroll från familjen Olsson/Nymans hem.
Den var vid försvinnandet klädd i ett svart och silvrigt plasthölje och
bar på ena sidan gråa och gröna knappar i plast.
Om du har sett fjärrkontrollen eller vet något om försvinnandet,
ta kontakt med vår avdelning för stöldgods genom att lämna en kommentar
nedan.


Däckad

Fem minuter tog det mellan att Carro och Emil gick ut genom vår dörr tills Lukas sov som en stock i sängen. Han gick all in och han bl.a. med ett dyk in i vardagsrumsbordet under deras besök.
Carro och Emil hade med sig en supersöt present till Lukas i form av ett stort lok från BRIO. Det verkar ha fallit honom i smaken perfekt. Hela familjen tackar och bockar för ett mycket trevligt besök.


Foto: brio.net

3 av 5

De första tre dagarna av Lukas inskolning avklarades utan några som helst problem. Lite bortskämd blir han dock eftersom han är enda barnet som börjar nu och därför har "sin" fröken för sig själv. Men så som han tar för sig skulle det nog ha gått bra om han hade börjat samtidigt som en massa andra barn oxå. Igår när jag kom och hämtade honom var det en kladdig men överlycklig kille som hade ätit ganska mycket lunch på alldeles egen hand, till detta mumsade han knäckebröd och drack mjölk (något som han inte har fått här hemma eftersom jag tycker att knäckebröd i kombo med småbarn är lite läskigt och mjölk dricker inte Erik och jag för vi får ont i magen).
Lukas fröken var supernöjd och sa att han betedde sig som att han hade gått där i flera veckor. (Märks det att det är en stolt mor som skriver detta?)

Imorgon vankas ett lite försenat födelsedagsbesök för Lukas då fröken Skogh med sambo kommer på besök. Fika är inhandlat och när jag berättade för Lukas att Börjes mamma och pappa (Börje är deras katt) skulle komma och hälsa på skrattade han som en dåre och klappade händer så jag tror att han tycker att det ska bli lite kul.

RSS 2.0